27 d’abr. 2007

I què és això de Twitter?

Potser haureu vist que fa uns dies que hi ha un element nou a la barra de la dreta titulat com Twitter. Sé descriure el que és, no sé ben bé per a què serveix, però està clar que és un autèntic fenòmen.

Twitter consiteix en anar explicant què es va fent en cada moment. O quan ve de gust. Simple, oi? Doncs és l'última moda en l'univers web 2.0, i està tenint gran popularitat entre els bloggers (o blocaires, tot i que no m'agrada com sona). El sistema dóna 140 caràcters per explicar el que es vulgui: si estas navegant, si estas estudiant, si estas pixant, si estas menjant, si t'en vas al cine, si tens un mal dia, si estas borratxo, si somies, si cagues, si saltes, si plores, si dorms...en fi, qualsevol cosa que estiguis fent.



Si, és una autèntica tonteria, a més, el sistema dóna un codi per afegir un petit mòdul al blog (com he fet jo) i que els lectors vagin veient el que vas fent. Primer em vaig donar d'alta per curiositat, i perquè sent un geek com sóc no puc deixar escapar tot el que siguin novetats tecnològiques. Després vaig afegir el mòdul al blog, i últimament he escrit gairebé un cop al dia. Suposo que ho faig perquè és una moda, i me'n cansaré aviat. És molt popular (va encapçalar les llistes del més buscat a Technorati durant uns quants dies), però no trobo que sigui útil com altres web 2.0 com Youtube, Myspace, o el meu últim descobriment Last.fm

Si us animeu, va bé saber que hi ha aplicacions per actualitzar el twitter sense haver d'anar a la web, es pot fer des de Windows, o des de Mac. També hi ha una versió espanyola de Twitter anomenada Trikir, però tot i que ofereix més caractarístiques, no és tan popular, almenys de moment.

2 comentaris:

  1. suposo que la gràcia del twitter deu ser posar la party badge i poder veure que estan fent els teus amics/ coneguts/ saludats.

    és una autèntica xorrada, però tantes coses 2.0 són xorrades i triomfen...

    ResponElimina
  2. tens tota la raó. crec que moltes d'aquestes parides web 2.0 són com tu dius, autèntiques xorrades. modes passatgeres que si convencen es queden. (youtube, myspace, meneame...) i si no, desapareixen (serà Twitter dels primers o dels segons.
    Espero que dels segons, poc temps que tenim, que a sobre l'haguem de gastar d'aquesta manera...

    ResponElimina