26 de gen. 2008

Juno

Ahir vaig tenir l'oportunitat (gràcies a MTV.es) d'assistir a la preestrena de la pel·lícula Juno. Havia sentit a parlar més aviat poc, però al saber que està nominada a alguns premis Oscar com: Millor pel·lícula, millor direcció, millor actriu principal i millor guió original em van venir ganes de veure-la.
El poster espanyol...no em convenç, sembla d'una peli molt comercial. I és poc original. (a més, això d'etiquetar els personatges, no deixa de ser un spoiler)

Juno és una d'aquelles pel·lícules sense grans pretensions, plena de detalls visuals i de guió que ens atrapen i ens mantenen amb un somriure constant durant bona part de la seva duració. Amb uns actors interpretant molt bé uns personatges molt originals, i una banda sonora d'aquelles ben cuidades,amb moltes cançons de grups més o menys coneguts, Juno pot aspirar tranquilament a alguns dels premis de l'Acadèmia. Però no li cal guanyar premis, si la veieu ho entendreu, és un petit film, bonic, tendre, i en ocasions dur, amb una protagonista de 16 anys força peculiar que ens fa veure un costat cruel del que és el motiu principal de la pel·lícula: el seu embaràs.

Aquest està millor. Li dóna una estètica més acord amb el film.

En alguns moments em va recordar Garden State (Algo en común), però sense arribar a ser tan nyonya, o Alta Fidelidad (més que res per la tria musical de la banda sonora, i l'afició musical d'alguns protagonistes). A la Di li va agradar i no es va adormir, justificant que era una peli de les que li agraden i no de les que trio jo, que no li agraden i s'acaba adormint.

Aquest és sens dubte el millor i el més original.

Per cert, que abans de la pel·li van passar el trailer de Jumper (la nova de Hayden Christiansen, l'Anakin Skywalker adult, que feia temps que no s'el veia). Una peli sobre un noi que es pot teletransportar, y hasta aquí puedo leer, que ja em van fotre prou veient un trailer que no pot tenir més spoilers. S'estrena aquí el proper 15 de febrer. Aquesta Jumper l'apunto a la llista per veure, juntament amb Sweeney Todd i Cloverfield.

4 comentaris:

  1. Si recorda a la genial "Algo en común" s'haurà de veure!!

    ResponElimina
  2. No sé que es aixó pero te molt bona pinta, O MES.

    Tot el material de BURIAL es brutal. Somiu amb tu totes les nits recordant que m´ho vas descobrir. I el dia 02 xatarra ... encara que no puguis vindre :(

    ResponElimina
  3. mm ja tenia ganes de veure-la, però ara més, encara..

    i m'encanta la seua samarreta!!! :D

    ResponElimina
  4. gràcies pels comentaris!

    glamboy69, això de 'algo en común' és collita meva eh... si mires bé, no s'assemblen tant...

    steam, si pots vés-la a veure. la prota té frases d'aquelles que t'agradarien

    kena, ja em diràs què t'ha semblat quan l'hagis vista!

    ResponElimina