16 de gen. 2008

Les novetats d'Apple

M'han decepcionat. És cert que cada vegada es crea més expectació i està el llistó més alt. Però Apple dóna amb comptagones les seves novetats. Ni iPhone 3G, ni nous Apple Displays, ni nous Mac Mini...Això sí, un nou portàtil batejat com MacBook Air. El portàtil més prim del món. Trobo que és una gran obra del disseny. Però no crec que sigui el moment de vendre un aparell així. El MacBook Air és molt fi, té una potència que no està gens malament (compta amb 2 gb de ram), i pesa poquíssim. Tot això s'aconsegueix gràcies a que no té unitat òptica, és a dir, oblidem-nos dels CD i DVD...potser encara és massa aviat per fer aquest pas, no? També elimina uns quants ports, reduïnt-ho a només un port USB, un port micro DVI, i una sortida minijack de so. Una mica just, no? Per descomptat, compta amb Wifi i Bluetooth. La idea d'adquirir una unitat òptica externa em sembla una patillada, sembla com si es fes un pas enrera, quan el que vol Apple és fer un salt endavant.

Un sol port USB? Apa, a carregar un altre trasto com un hub. I el meu estimat port firewire?Esperem com a mínim que el USB estigui preparat per l'USB 3.0

En general crec que el MacBook Air té un número d'usuaris potencials molt reduït. Pel preu que té, sembla enfocat a professionals, però les prestacions que té no superen les dels actuals MacBook Pro, i si realment es vol fer coses amb aquest ordinador, de poc ens serveix que sigui tan fi, ja que tocarà carregar l'unitat òptica, el hub usb... Crec que val més la pena qualsevol altre portàtil Mac, ja que el pes i el tamany continuen sent un gran factor respecta la resta de portàtils del mercat. Calia aquest MacBook Air? Potser el que calia o més es demanava era un aparell tipus TabletPc.

La resta de productes eren força esperats:
Una revisió de l'AppleTV (Jobs reconeix que el primer no ha funcionat), amb el qual va lligat el llançament del sistema de lloguer de pel·lícules online (atenció, lloguer amb so surraound 5.1 i HD). Aquest producte pot començar a ser interessant, tot i que segueixo pensant en un Mac Mini amb HD com a media center...

Novetats de software per a l'iPhone i l'iPod Touch.

També un aparell curiós: Time Capsule. Un disc dur per fer còpies de seguretat del programa Time Machine (de Leopard) via wifi.

En fi, queda tot un any per esperar millors novetats...

Més info a Apple

1 comentari: