9 de gen. 2008

American Gangster

L'única pel·lícula que he vist al cinema durant aquestes vacances ha estat American Gangster. Al principi anàvema veure Soy Leyenda, però vaig llegir algunes crítiques que la deixaven malament, avorrida i curta. Sense dubte va ser una decisió encertada. American Gangster està dirigida per Ridley Scott i protagonitzada per Denzel Washington i Russell Crowe. Explica la història de Frank Lucas, un crack de la màfia de New York durant la dècada dels 70. Per ser un film basat en fets reals, trobo que està molt ben 'adaptat', i atrau des del primer moment. No arriba a avorri durant els seus 157 minuts (poca broma!) Reconec que sento certa debilitat pel Denzel, però en canvi em cau fatal el Crowe.


No seré dels flipats que diuen que hi ha un duel interpretatiu entre els dos protagonistes, perquè no el veig per enlloc. Simplement són dos actors enfrontats pel paper, però crec que no és comparable,i més si veiem que tenen ben poques escenes junts.

Crec que la pel·lícula no passarà a la història, però sent com són els americans, no m'extranyaria que acabés guanyant alguns Oscars. Alguns l'han comparada amb El Padrino, o Scarface, però crec que no està a l'altura. És simplement una bona pel·lícula de màfia-poli.


La veritat és que veient la cartellera, no em ve de gust anar al cine, ja no tinc aquella il·lusió de devorar tota mena de pel·lícules. M'estaré tornant selectiu, o és que el preu del cinema és tan car que sap greu arriscar-se a veure una possible mala peli? Sort que aviat arribaran estrenes esperades com Cloverfield o Sweeney Todd...

4 comentaris:

  1. Juaaaaaaas! M'he partit en llegir lo de que tens debilitat pel Denzel i tírria pel Crowe :-) A mi em passa exactament el mateix, jijiji. No puc suportar a l'engreït de l'australià i en canvi em sembla que el Denzel Washington és un dels millors actors de Hollywood.

    Per cert que també comparteixo la teva dificultat i peresa a l'hora d'anar al cinema.
    Cada cop soc més reaci a patir una decepció i excepte els mítics i clàssics Lynch, Cronenberg, Wenders i Herzog, la resta se la poden ben confitar amb patates.

    ResponElimina
  2. Osti tu, no ho podies descriure millor!

    Gràcies pel comentari!

    ResponElimina
  3. Sort que no vas anar al Soy leyenda. Un refregit patètic entre Mecanoscrit del segon origen u Resident Evil.

    A mi, American Gangster em va agradar molt tot just sortir del cine... però deixant-la refredar, em sembla una pel·lícula sense tensió. Ben feta i interpretada, etc., però massa plana.

    Jo tinc ganes de Sweeney de Crímenes de Oxford. Aviam què tal!

    ResponElimina
  4. si arnau, és una peli bona, però que no crec que passi a la història. (o vés a saber si triomfa als Oscar...)

    Sweeney hi ha ganes!
    Crímenes de Oxford no sabia quan s'estrenava, però també hi aniré aviat!

    ResponElimina