27 d’abr. 2006

Rock & Cat



Acabo d'arribar de veure aquesta pel·lícula documental anomenat Rock & Cat. Tal com la descriu Filmax:

A finals dels anys 80 esclata un fenomen nou. La cançó d’autor deixa pas al rock i neix un moviment de fans inèdit en el panorama musical català. S’omplen els concerts de gent jove on el factor musical i festiu supera la reivindicació política i social. Es disparen les vendes discogràfiques i els concerts: més de dos milions de discos venuts, 1.000 cançons, 3.000 concerts,...

Per primer cop, els protagonistes d’aquests èxits comparteixen escenari a Rock & Cat, la pel·lícula del rock català, i ho fan en un espai inèdit: El Gran Teatre del Liceu.

Rock&Cat: Duets inèdits, noves cançons. Moltes coses a dir. Boig per tu, L’Empordà, Bon dia, Si véns, i moltes altres cançons són interpretades de nou a Rock&Cat pels artistes que les van popularitzar. Autèntics himnes d’una generació. Les actuacions estan introduïdes per declaracions, petits reportatges i converses dels artistes. A través d’aquestes intervencions, es va teixint una aproximació al personatge i a la seva música.

El fil conductor de la pel·lícula, el procés de creació de tres cançons noves, ens presenta duets d’artistes inèdits i formats expressament per a l’ocasió. Així, Gerard Quintana i Pep Sala, Lluís Gavaldà i Josep Thió, i Gossos i Cris Juanico, treballen conjuntament i creen temes nous per a la pel·lícula.

És trist, però a la sala només érem 4 persones. No sé si pensar que ha estat perquè avui hi havia partit de Champions, o perquè no hi ha interès en veure aquesta pel·lícula al cinema. Prefereixo pensar la primera opció.

A mi m'ha semblat visualment molt maca, els temes escollits força encertats, però crec que hi falta contingut. Hi ha molts minuts d'imatges que es podrien omplir amb comentaris i opinions dels músics. De totes maneres recomano que la veieu a tots aquells qui us heu sentit atrets alguna vegada per la música en català, sobretot aquells que van seguir els inicis dels grups dels qual parla el film.




Etiquetes: , ,

1 comentari: