10 d’abr. 2006

Chemical Brothers i les seves armes electròniques

Feia temps que volia parlar de les 'Electronic Battle Weapon' dels Chemical Brothers. Així és com anomenen algunes cares-b dels seus singles. Alguns temes són originals, però apareixen a l'àlbum amb un nom normal de cançó, per exemple la 'Electronic Battle Weapon 3', que va acabar sent 'Under the Influence' del disc 'Surrender'.

Vaig arribar a conèixer aquesta costum a l'adquirir el DVD dels singles dels Chemical, edició d'importació en japonès només per 12€. En aquest DVD hi ha alguns vídeos d'actuacions en festivals i concerts. A l'escoltar el tema 'Hoops' del 'Come with us' (per mi, el millor disc dels chems) vaig notar que era molt més canyero que la 'hoops original del àlbum. Més tard vaig saber que es tractava de 'hoops remixed' o 'electronic battle weapon 6'.



Això em va despertar l'interès per aquesta curiosa costum de nombrar alguns temes amb aquest nom.
Us faig una llista de les 7 editades fins ara:

Electronic Battle Weapon 1: Va aparèixer sota el nom de 'It doesn't matter', a l'àlbum 'Dig Your Own Hole'.

Electronic Battle Weapon 2: Més coneguda com 'Don't stop the rock', al mateix àlbum que l'anterior.

Electronic Battle Weapon 3: La que ja he comentat, 'Under the influence'. Un tema boníssim, avançat al seu temps, del genial 'Surrender'.

Electronic Battle Weapon 4: Conegut com 'Freak of the week', editat en el Music:Response EP (un single del Surrender).

Electronic Battle Weapon 5: Versió extesa del 'It began in Afrika', del 'Come with Us'. Com a curiositat: va aparèixer un bootleg de EBW 5 amb certa diferència. És difícil distingir l'original del bootleg, s'han d'escoltar atentament per percebre la diferència.

Electronic Battle Weapon 6: Un ràpid remix àcid del tema 'Hoops' del 'Come With Us'. Sense dubte, el meu EBW preferit.

The Chemical Brothers - Electronic Battle Weapon 6 (hoops remixed)


Tom Rowlands fotent el ionqui.


Electroni Battle Weapon 7: No té cap altre nom, va aparèixer amb el single de 'Galvanize' del disc 'Push The Button'. És un tema interessant, on se sent una veu que diu algo així com 'you are all my children'. Recordo el vídeo que passaven durant aquest tema en directe, un pallasso 'de por'.



Etiquetes: ,

1 comentari: