26 d’abr. 2006

Port Aventura. Allò que no veiem (II)



Al Temple Màgic de Jing-Chow, a l’àrea de China, s’hi han preparat unes condicions òptimes de temperatura, humitat, i llum per realitzar el nou espectacle Bubblebou. El cap d’espectacles del parc, Jordi Tarrida, va proposar a Pep Bou la idea de fer un espectacle amb bombolles de sabó.

Pep Bou va començar a trepitjar els escenaris cap a finals dels anys setanta, formant part de l’exèrcit de mims i actors de malla que caracteritzaven l’època segons la seva web. La seva preparació com arquitecte tècnic i la seva passió per les arts plàstiques i visuals es van unir per consolidar una forta sensibilitat cap als espais efímers i la ductilitat de les formes. En el seu historial teatral hi trobem el seu pas com a membre fundador de diverses companyies (Pa de Ral i la Viu Viu Teatre) fins l’inici de la seva aventura en solitari el 1982. Han passat més de dues dècades des de que Pep Bou va estrenar el seu primer espectacle creat íntegrament amb bombolles de sabó, durant tot aquest temps ha recorregut milers de quilòmetres, trepitjat centenars d’escenaris i bufat un nombre incalculable de bombolles.

Al mestre de les bombolles, li va semblar una bona idea i va passar a ser el director artístic de l’espectacle. En l’obra podem veure un sol actor en escena, que amb l’ajuda de la mímica i les bombolles de sabó combinades amb la música, composta per a l’espectacle, i les llums de colors, crearà una atmòsfera totalment poètica. Hi va haver un càsting del qual van resultar escollits Isaias i Edu, dos actors que ja treballaven pel parc i que en alguna ocasió han posat la seva cara per les campanyes publicitàries de ‘Halloween’ i ‘Tu fas port Aventura’.

Si observem l’espectacle, veurem la dificultat que suposa treballar amb elements tant inestables com l’aigua, sabó i el fum. I és que en aquesta mena d’art, mai es repeteix exactament cap número. Durant els mesos d’assajos era el propi Pep Bou qui ensenyava als dos actors les tècniques per dominar l’art del bufar i fer bombolles de sabó. En passis previs a l’obertura del parc, el personal involucrat en l’espectacle estava especialment emocionat i entregat e A l’entrar al teatre, amb un aforament de 500 espectadors, el públic nota una olor especialment agradable degut a les solucions utilitzades en el xou (compostes per sabó i glicerina entre altres elements), adults i petits, queden admirats durant els 20 minuts que dura l’espectacle. Les grans bombolles i els moviments suaus s’acompanyen de llargues exclamacions de sorpresa i admiració que el públic va deixant anar a mida que avança l’espectacle, és realment poesia visual. Els responsables d’espectacles afirmen que no es preveu cap canvi en Bubblebou al llarg de la temporada, “però si sorgeix alguna idea que pugui fer enriquir i gaudir més al públic, s’estudia i es du a terme”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada