28 d’abr. 2006

My name is Earl


A finals de l'any passat vaig començar a veure una sèrie d'humor americana titulada 'My name is Earl'. Van penjar els primers capítols en bittorrent a la recentment tancada web de pctorrent. Però no va ser fins que un amic me la va recomanar des de Londres perquè havia vist alguns capítols al Channel 4 d'Anglaterra, que la vaig començar a veure. La sèrie és de l'americana NBC i va tenir molt d'èxit tot just començar a emetre's als Estats Units. Crec que aviat acabaran la primera temporada, que deuen ser uns 25 episodis. Cada episodi dura 20 minuts, i explica una petita història del passat de l'Earl.

L'Earl és tio d'uns 30 anys, un balaperduda, un mangui, un penques, un perdedor de la vida. Amb el seu germà i amics es dediquen a robar i putejar el veïnat. Fins que un bon dia, l'Earl guanya 100.000 dòlars a la loteria. Però tan aviat els guanya, és atropellat per un cotxe. Aquest fet fa reflexionar a l'Earl, i arriba a l
a conclusió que si fa coses bones li passaràn coses bones, però si fa coses dolentes li passaràn coses dolentes. Amb aquest concepte del karma, l'Earl elabora un llistat de tot el que ha fet mal fet a la vida, i es disposa a arreglar-ho. Cada capítol mostra una de les coses mal fetes que havia fet en el passat i com intenta reparar el mal fet.

Són capítols que no tenen molta continuitat. Dic això perquè en alguns casos, els punts de la llista de l'Earl incorporaràn un personatge nou que apareixerà en posteriors capítols.


La sèrie té un humor molt gamberro, políticament incorrecte (sovint em recorda la mala llet de South Park). Té molts gags molt ben trobats, els guionistes no deixen escapar l'oportunitat per colar qualsevol broma surrealista dins un context d'allò més absurd.

Recentment vaig llegir que LaSexta havia adquirit els drets d'emissió de la sèrie, així que és possible que aviat la poguem veure en aquest canal.

Per als que us hagin agafat ganes de veure-la, us recomano que la veieu en versió original. Apart de no perdre l'essència, aprendreu un munt d'anglès.
Per baixar els capítols només cal que els busqueu a mininova (actualment van pel 21), i els subtítols aquí.

Etiquetes: , , .

1 comentari: