20 de març 2006

Què és això de Technorati?

Technorati es podria definir com un 'buscador de blogs en temps real'. Bé, que consti que jo no sabia exactament per a què era aquest portal, però gràcies a l'explicació de Kirai.net he aconseguit aclarir tots els dubtes que tenia.

Què vol dir això de buscador de blogs en temps real? Bàsicament és una major rapidesa del 'spider' (el localitzador de dades per afegir al buscador), aconseguint que les dades publicades més recents apareguin de manera inmediata (5-10 minuts) al buscador d'etiquetes de Technorati. La diferència amb altres buscadors com Google radica en que a aquest últim les dades que busquem apareixen uns dies més tard (de 2 a 10 dies).

La gran utilitat ve a l'hora de buscar informació recent, coses que acaben de passar. Technorati no està fet per buscar informació general, sino per buscar el més fresc d'internet: Posts acabats de publicar, comentaris, notícies...

Això ho vaig poder comprovar ahir buscant 'macrobotellon' tant al google, com a Technorati. La sorpresa va venir quan al Google només vaig trobar informació d'abans del botellón (del dia 17, està clar), mentre que a Technorati hi havia moltes entrades de blogs, opinions i cròniques, evidentment fetes l'endemà.

Suposo que és un clar exemple de la utilitat de Technorati. Ara el tema és posar etiquetes a cada post perquè al buscar-ho a Technorati apareguin. O sigui que a partir d'ara afegiré etiquetes als articles que vagi publicant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada