14 de març 2006

Cultura de Videoclip


La figura del director de videoclips està infravalorada, almenys al nostre país. Si més no, el personal que intervé en un videoclip d'un grup de música, acaba sent ben poc conegut, a no ser que un s'interessi pel tema. Podem veure que tal cantant surt vestit de nosequè i té uns escenaris molt macos al fons, i difícilment la cadena on s'emeti el videoclip donarà a conèixer qui ha parit la idea. Potser si es fomentés més la cultura audiovisual i no quedar-nos només amb el nom de l'artista, el nom del tema, l'àlbum i l'any de publicació, la gent (les masses) valoraria més aquest treball i el personal involucrat.


Bé, l'objectiu d'aquest article no és queixar-me sobre això. Encara que podria fer-ho. L'objectiu és donar a conèixer la web Submarinechannel, on podem veure una gran quantitat de videoclips de QUALITAT d'artistes coneguts o no, ordenats pels seus directors, o per temes. No és que hi hagi una quantitat industrial de videos ni directors, en falten molts, però segurament aniràn ampliant (o no).

En tot cas, que no sigui dit que jo no he aportat una mica per donar a conèixer la figura del director de videoclip.

Si us voleu gastar la pasta, però això si, tenir una col·lecció dels directors més emblemàtics en unes edicions de dvd amb llibret de luxe, entrevistes, anuncis i altres feinetes dels directors, feu-vos amb les de Director's Label.

Edit: A la web de Marco Puig (a l'apartat showreel) podeu trobar la director's cut del vídeo Sorry de Madonna, on l'única diferència amb el que tots hem vist, és l'aparició momentània de la imatge aquesta del dit.


2 comentaris:

 1. Impresionant a la web de www.submarinechannel.com els videos de Spike Jones. Un dels meus directors favorits, a destacar Beastie Boys i Fatboy Slim (e.g. Rockafella i sobretot Praise You). Gracies per la web!

  ResponElimina
 2. Hey! Very Nice! Check out this website I found where you can get a FREE
  GAME SYSTEM. It's not available everywhere, so go to the site and put
  in your zipcode to see if you can get it. I got mine and sold it!

  http://www.degree-programs-online.info/extramoney.htm

  ResponElimina