10 de març 2006

PANDO és la clau


Últimament li estic traient tot el suc a una 'nova' aplicació: Pando, un sistema d'enviament d'arxius pesats per e-mail, a velocitats mai vistes. Si voleu enviar fotos, mp3, videos, o qualsevol mena d'arxiu o carpeta, i no sabeu com, o els sistemes 'tradicionals' (com Yousendit, Megaupload, o Rapidshare) us semblen inadequats (per no parlar de posar l'arxiu a compartir amb l'Emule, o crear i enviar el .torrent), el que necessiteu és Pando.

L'èxit de Pando radica en la seva facilitat d'ús: L'únic pas 'molest' és el previ registre com a usuaris. Però un cop donats d'alta, podreu gaudir d'enviar i rebre arxius pesats a grans velocitats. Imagineu que teniu una gran quantitat de fotos per enviar a una sèrie de persones, doncs amb Pando és sezill i ràpid. Si algú us vol enviar una pel·lícula, un disc, etc., quan us l'envii per Pando el rebreu a una velocitat que cap altre aplicació aconsegueix. Això s'aconsegueix gràcies a la velocitat dels servidors de Pando.

Quan enviem un arxiu, aquest queda penjat durant x dies als servidors de Pando, els quals permetràn que qualsevol descarregui aquest arxiu a una gran velocitat. Però compte! L'estada al servidor té caducitat, és per això que ens hem d'assegurar que els destinataris posin a descarregar l'arxiu tan bon punt reben l'e-mail. Una altra manera de fer que l'arxiu es mantingui als servidors, és reenviant-lo, així es renova la data de caducitat. Això últim sembla complicat, però si comenceu a utilitzar el programa veureu que és d'allò més senzill.

Si busqueu al Google trobareu forces pàgines dedicades a penjar i compartir arxius en Pando, s'està convertint en un estàndard, com els e-links, o els .torrent.

Una última cosa: l'aplicació està en fase beta, així que encara pot tenir algunes errades, tot i així, jo no n'he experimentat cap, funciona a la perfecció. Com a dada important, dir que la versió beta accepta un tamany d'arxiu d'un màxim d'1 Gb.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada