13 de jul. 2007

Voldemort es posa les piles

Ahir vaig anar a l'estrena de Harry Potter y la Orden del Fénix. La cinquena pel·lícula de la saga, que des de la tercera entrega m'està agradant força. He de dir que el millor de la saga Potter és veure l'evolució 'fosca' que pateix cada pel·lícula. Si a la primera, en Harry era un mocós que ara s'està fent gran i tot just comença a entrar al món adult, trobo que està molt acertat que les pelis avancin cap a un estil més obscur, més 'de por'. Això em fa pensar en la ràbia que em fa que la gent es pensi que és una pel·lícula per a nens. No! Que el protagonista sigui un nen i faci màgia no vol dir que sigui una pel·lícula dirigida als nens! I els Simpsons són dibuixos i NO són per nens!

Aquest cartell mola molt més que tota la resta que he vist

Aquesta cinquena part de la saga tenia el llistó força alt després de Harry Potter i el Caliz de Fuego, on apareixia Voldemort per primera vegada. Només he llegit la primera novel·la, i pel que he sentit, el llibre més llarg és el cinquè, i la cinquena peli és la més curta. No s'entén. El plantejament d'aquesta Orden del Fénix és el retorn de Voldemort. Com si de Sauron es tractés, Voldemort se suposa que va reclutant personatges i criatures per tornar amb més força. I els bons, han de fer front reunint-se, però per diversos motius els costa bastant. No vull explicar res més de l'argument. Només dir que m'esperava més acció i menys sentimentalisme i moral. Visualment està molt ben feta. Falla una mica en el doblatge, les veus no acaben de ser convincents. I sembla que es vulguin explicar moltes coses per al final acabar amb un no res. És destacable el combat final, i sobretat és genial el paper d'Helena Bonham Carter, que li queda fet a mida, genial personatge el de Bellatrix Lestrange, que espero que tingui més protagonisme a la propera entrega.

Aquesta tal Bellatrix està sonadíssima...


...i parlant de boges: La Luna Lovegood no es queda curta!

Des d'aquí vull criticar a l'Imax-Port Vell, o qui sigui responsable que la versió amb els últims 20 minuts en 3D no hagi arribat a Barcelona però sí a Oviedo i Màlaga. I ja posats, vull expressar el meu immens incomformisme amb ServiCaixa. Resulta que per 'problemes tècnics' al terminal on vaig intentar retirar les entrades no es van imprimir, i quan ho vaig poder fer en un terminal que sí funcionava només em va imprimir 3 de les 4 entrades que havia comprat. Per sort, la gent de guixetes del cinema va poder solucionar el problema en un instant. Senyors de ServiCaixa, poseu-vos les piles!!

3 comentaris:

  1. Ufff! A mi aquesta saga em va deixar d'interessar fa molt de temps, quan vaig comprovar que cada entrega es imitava a plagiar punt per punt els esquemes cinematogràfics de l'anterior, mutilant la llibertat del director fins a límits insospitats, nulnat per complert la capacitat de sorpresa del espectador.

    ResponElimina
  2. Certament, aquest cartell és el que més mola.

    Jo he llegit els llibres i puc dir que aquesta mala puta que és la Bellatrix sí tindrà més protagonisme.

    I d'aquí res l'últim llibre, ja l'espero! :-D

    ResponElimina
  3. ja tinc ganes de veure-la.

    el llibre sí que l'he llegit i l vaig trobar una mica repetitiu. trobo bé que la pel·lícula no sigui la més llarga perquè s'hauran carregat els passatges carregosos.

    ResponElimina