28 de març 2007

Primeres proves amb HDR

Fa uns dies vaig fer la meva primera prova amb HDR.

HDR són dels sigles per High Dynamic Range (Alt Rang Dinàmic). Rang dinàmic és la diferència de tons entre la part més clara i la part més fosca de la imatge. L'HDR és una tècnica de fotografia que si surt bé, s'aconsegueixen resultats espectaculars. Es tracta de fer dues o més fotos del mateix motiu, variant l'exposició de manera que hi hagi diferència amb les parts il·luminades a cada una de les fotos. La variació recomanada és de +1, 0, i -1 EV. Tot i que hi ha gustos per a tot i a base de proves es poden aconseguir resultats impressionants. Després de fer les fotografies, es pot fer el procés de fusió entre elles. El Photoshop ho fa automàticament des del menú Arxiu-> automatitzar, però també hi ha altres programes dedicats únicament a l'HDR.

HDR al terrat

Tot just estic en procés d'aprenentatge d'aquesta tècnica, espero que a base de llegir i per proves pugui aconseguir uns resultats com aquests, o aquests (si, ja sé que em queda molt per aprendre!)

2 comentaris:

  1. Quan vulguis fem una quedada per anar a fer unes HDR. Però costen molt... No només és aplicar l'efecte.

    Et recomano aquesta galeria de fotos en HDR

    http://flickr.com/photos/valpopando/sets/72157594327558179/detail/

    salut crack!

    ResponElimina
  2. Jo també m'he iniciat fa poc en hdr i estic fent algunes proves.
    en la imatge que publiques, francament, no hi aprècio cap efecte HDR. Es a dir, perquè ho dius però si no se sab, ningú diria que s'hi ha aplicat la tècnica.
    Es la meva opinió, esclar.

    ResponElimina