21 de set. 2007

Ja m'he iniciat!


Aquesta setmana he estat trastejant amb un ordinador antic, el que mon germà va aparcar després de comprar-se l'iMac. Aprofitant que encara tenia prou disc dur com per descarregar material, he decidit iniciar-me en el món Linux. De fet no és que m'apassioni, ni hi entengui gaire, però un com s'és usuari de Mac OS X es fa qualsevol cosa per no tornar a Windows. Així doncs vaig estar buscant i remenant distribucions que m'havia descarregat, i em vaig decidir per Kubuntu (he fet bé?). He de dir que ja havia provat el sistema en mode CD autònom, sense instal·lar-lo, però el no poder configurar el wifi -usb, i el disposar ara de connexió ethernet ja em van acabar de fer-me decidir per instal·lar-lo per complet.

Dit i fet, els passos són senzills, i ell sol (no sé com) em va guadar la partició per arrancar des de Windows XP quan em vingui de gust. Després d'una estona provant, instal·lant programari necessari, ja estic descarregant Gb de material. M'anirà bé aquest ordinador per no tenir tantes hores encès l'iBook G4.

Encara se m'escapen algunes coses del Kubuntu, per exemple no he sabut instal·lar el Pando, a veure si remenant per fòrums trobo alguna ajuda...

Aquesta tarda m'en vaig de cap de setmana al Pirineu, així que no crec que escrigui, allà on vaig no abunden les xarxes wifi!

Bon cap de setmana!

6 comentaris:

  1. Yo tb quiero!!

    ResponElimina
  2. Molt bé nano, així m'agrada provant Linux ;)

    Pel tema programes millor mira't algun frontend de aptget* que amb el kubuntu ja et ve el adept.
    Si quan obres no surt res es perque no te configurats els repositoris que es d'on treu els paquets. Ara no recordo on eren les opcions, trasteja ;).

    * - aptget es básicament un programa que a través d'uns servidors permeten descarregar aplicacions (paquets) i les seves dependencies de forma automática, molt més simple que anar tu descarregant i barallant-te amb les dependencies.

    ResponElimina
  3. merci pel comentaris!

    steam monkey: és gratis! si el vols, baixa'l!

    seregmegil: sí, ja et dic que feia temps que el volia, i ara ja es queda definitiu. pel tema d'instalacions ja m'he familiarizat amb el adept. l'únic amb què no puc és amb Pando, que no trobo com instal·lar-lo. seguiré buscant...

    em miraré més aptget...

    per cert, quin client torrent em recomanes? el Ktorrent i azureus no m'acaben de convèncer...

    ResponElimina
  4. Doncs no soc de torrents ja que rarament descarrego coses així que no et puc aconsellar gaire, la veritat.

    Jo tinc el Linux abandonat, el PC on el tenia el vaig formatar per portar-ho al local d'assaig on trionfa un colló ja que m'havia canviat de PC, total perquè durés la placa base 1 setmana.

    Y ara porto un mes esperant que la canviïn de manera que el PC que havia de portar el Linux s'ha quedat com estava perquè a casa pràcticament només jugo i allà està tot instal·lat.


    De totes maneres ara provaré amb Ubuntu a veure aquest gnome que tal està i miraré d'arrancar Beryl nomès per dir "ei que soc guai! ;)".

    ResponElimina
  5. seregmegil, ja m'explicaràs l'experiència amb Beryl.
    Jo de moment ja he pogut córrer Pando, i perfecte!
    De torrents segueixo amb Ktorrent, que no és excel·lent, però tampoc cap birria...

    ResponElimina
  6. Poota mare, ahir va arribar la placa base i... res, no inicia el PC.

    Be, ja està al SAT la torre sencera a veure que es el que falla. Esperem que sigui una xorrada i m'ho canviïn allà mateix perque un altre mes esperant a que la placa viatgi més que jo (la última va anar a holanda i tornar si no recordo malament).

    Jo quina pua xD

    ResponElimina