14 de nov. 2007

Drac Novell 2007

Divendres passat vam anar a recollir el premi del Drac Novell, una de les nostres falques havia resultat guanyadora. Va resultar ser la del venedor a domicili. A l'arribar a la UPF vam veure exposats una gran quantitat d'anuncis gràfics, molts d'ells de companys de la nostra classe. Allà ens vam acreditar com a guanyadors, i ens vam assabentar que hi havia més d'un premi per categoria, concretament 6.

Mitjans al Drac Novell

Després d'una performance força ridícula per animar al personal, la primera categoria en rebre premis va ser ràdio - consum, la nostra. I els primers premiats en pujar a l'escenari vam ser nosaltres. Havíem guanyat el 6è premi i diploma d'honor. Després van anar ascendint en els premis fins arribar als Drac de Bronze, Drac de Plata i Drac d'Or, els quals les peces no em van semblar gran cosa, originals sí, però poc viables per les marques que s'anunciaven.

He de dir que el desplegament de mitjans no estava gaire treballat, moltes de les falques se sentien de pena, i la majoria de cartells i anuncis gràfics es veien fatal projectats a la pantalla, no es podia llegir el text dels anuncis (suggeriment per properes edicions: un subtítol en lletra gran pot solucionar això, o un 'zoom in' a la part del text). Pel què fa els vídeos, no hi va haver grans problemes, excepte alguna errada tècnica amb el DVD de la presentació, que mentre es solucionava va permetre fer un descans i cigarret als assistents.

Es van anar succeïnt les categories i els discursos d'algun membre del jurat encoratjant i felicitant a tots els participants, i finalment van arribar els premis grossos. Premis en forma de viatge i estada d'hotel, premis en forma de beca i estada a agències de publicitat, etc. Espero que no triguin gaire a penjar-los a la web oficial.

Públic al Drac Novell

Vaig veure que hi havia peces molt originals, i algunes no tant. Això em va motivar i tinc ganes d'enviar algun anunci, ja sigui de ràdio, de tv o un gràfic fet específicament per participar al Drac Novell.

Més fotos (i millors) al meu Flickr.

2 comentaris:

  1. jo (i el meu equip, clar) vam guanyar dos Dracs Novells, per ràdio i TV fa... mmm... 3 anys. Era una campanya que no vam crear expressament pel Drac (tbé era un briefing x classe) però la veritat és que estic bastant content pq la veia força viable per la marca, cosa que, com dius (i veig que es repeteix) no es podia dir de totes les peces guanyadores.

    Aquell cop va ser a l'Abat Oliba. I la gala... sense comentaris :p

    x cert, felicitats!

    ResponElimina
  2. veig que coincidim en moltes coses!
    a veure si es poden veure aquest espot i la falca!

    sobre la resta del Drac Novell, tu ho has dit!

    merci per les felicitacions!

    ResponElimina