9 d’ag. 2006

Per no perdre's

La setmana passada vaig adquirir amb punts Vodafone un Nokia 6630. Un model que no és que sigui de recent aparició al mercat, però les seves característiques el mantenen com dels mòbils més interessants del mercat. Primer de tot, perquè és un 'smartphone', és a dir un telèfon amb sistema operatiu Symbian on li podem instalar un munt d'aplicacions i fer-lo el més semblant a un ordinador de butxaca. L'objectiu d'obtenir aquest mòbil era convertir-lo en un dispositiu GPS.

Mòbil, cable USB, lector de tarjes, i tarja rsMMC de 128 MB.

La solució surt força més econòmica que els pack GPS 'tot en un', i tot i que la pantalla del mòbil no es pot comparar amb les pantalles dels GPS 'tot en un', fa la seva funció. Per aconseguir això, vaig estar buscant com fer la comunicació del mòbil amb l'antena GPS.

Després de molt buscar, vaig optar per demanar ajuda a NeiL, un crack de la informàtica i les telecos que molt amablement em va aconsellar i indicar com ho havia fet ell. Dit i fet, vaig encarregar el mateix pack de receptor GPS bluetooth (un Woxter-Fortuna -un dels millors fabricants chipsets GPS-) i una tarja de memòria rsMMC de 512 per a que hi càpiga el navegador i els mapes sense problemes. El següent pas va ser instal·lar el software TomTom Mobile i els mapes de la Península Ibèrica. Després d'uns passos de configuració, ja puc dir que està tot correctament instal·lat.

Receptor GPS

La comunicació es fa per Bluetooth sense cap mena de problema, l'autonomia del GPS és de 8 hores, tot i que amb el pack l'acompanyen els carregadors corresponents per cotxe i per casa. Apart també hi ha una funda, i una corretja per penjar-lo, un bon detall.

Ara ja no hi ha manera de perdre's a la carretera!

Etiquetes: , , , , , ,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada