7 d’ag. 2006

Millorant la 'navegabilitat'

És possible que m'acabi de treure de la màniga el terme aquest de 'navegabilitat', però segur que enteneu a què em refereixo. Sovint parlem de 'jugabilitat' quan un videojoc és de fàcil aprenentatge, ofereix certa adicció, i no ens cansa amb quatre partides. Doncs amb el cas d'Internet, els navegadors han de tenir una característica important: Aconseguir que poguem navegar de manera senzilla, sense entrebancs i arribant a allò que volem fer sense haver de ser uns cracks de la informàtica. Ja fa temps que tenim alternatives a l'internet Explorer. Opcions com Firefox o Opera deixen el llistó força alt i milloren contínuament gràcies a les extensions que van apareixen.

Flock és una opció més. Fa mesos que el tinc, però encara no m'havia posat a mirar-m'el. Després de veure les poques millores que incorporava la versió alpha del Firefox 2 (altrament anomenat Bon Echo), utilitzar Flock va ser com redescobrir la navegació. No cal dir que es poden importar els favorits, marcadors etc. d'altres navegadors. Les millores són enfocades directament cap a l'estalvi de temps i 'navegabilitat' pel món web. Apart de suportar la majoria d'extensions de Firefox, opcions de motors de recerca, marcadors, lectors rss, opcions de bloquejador de finestres emergents etc...Flock incorpora un editor de posts (que estic utilitzant per escriure aquest article), un Flickr! Uploadr (per pujar fotos a Flickr!), i interessants extensions com la barra Skype, un 'DownloadThemAll' per descarregar d'una tirada el contingut d'una o vàries pàgines, o el restaurador de sessions (podem guardar les pestanyes obertes, i recuperar-les quan ens sembli).

Si teniu Mac OS X (en Windows no l'he provat, però si funciona igual que en mac, és ideal) no dubteu en descarregar-lo i donar-li una oportunitat, no us decepcionarà!

P.D: El format d'aquest post no és igual que la resta, ja que l'editor de posts té unes eines 'estandard' i no inclou totes les opcions típiques de Blogger amb les quals compto normalment.

technorati tags:, , , , ,

Blogged with Flock

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada