9 d’abr. 2008

Arriben a Espanya els ultraportàtils low cost




El proper 15 d'abril el fabricant Airis posarà a la venda la sèrie de portàtils Kira. El precedent d'aquesta moda en portàtils és el model EEE Pc d'Asus: Un model que ronda els 900 grams de pes, té una pantalla de 7 polzades i una memòria més pròpia de telèfon mòbil o reproductor mp3 que no pas d'ordinador.

Aquesta nova sèrie anomenada Kira comptarà amb ordinadors amb processador VIA, 512 MB de ram, tarja de xarxa, wifi, webcam i la memòria interna variarà depenent del model, podent escollir entre memòiria flash nand de 2 o 4 GB o bé disc dur d'1,8 polzades i 40 GB. L'avantatge d'aquests ultraportàtils és el preu, que no arriba als 300 euros. L'estalvi en la despesa en la maquinària ve donada per la situació actual, en la qual es tendeix a cada vegada utilitzar més els serveis a internet com processadors de textos online, etc. En un món on a la xarxa podem trobar-hi tota mena de software, cada vegada es necessita menys capacitat d'emmagatzemantge en disc.

Un altre dels avantatges és que l'usuari pot escollir el sistema operatiu entre una distribució de Linux (Mandriva) amb totes les eines habituals preinstalades i el ja conegut de Microsoft, Windows XP. Asus ha sabut aprofitar que al mercat espanyol encara no hi ha cap model en circulació i els experts auguren un bon futur per a aquesta nova línia de productes de l'empresa.

El primer model en aparèixer serà el Kira 100 de color negre, amb un preu ridícul si es contracta juntament amb el Duo a 3 Mb de Telefónica: 99 euros. La resta de models i colors arribaran al maig. Airis ja està treballant amb nous models amb 3G inclòs, pantalles més grans i processadors Intel.

2 comentaris:

  1. Sense entrar en les característiques internes, només per estètica, el negre i el blanc estan bé, oi? :-)

    ResponElimina
  2. gràcies pel comentari!

    sí, són els més 'normals'.

    el groc sembla un petrifax.

    i el rosa un frigopie... segur que en vene d'aquests??

    faltaria un blau, tot i que potser em faria amb un negre veient lu bruts que són els blancs (tinc l'ibook g4 ple de ditades)

    ResponElimina