13 de febr. 2010

Un passeig per Insadong

Abans d'arribar a Seül ja havia sentit a parlat una mica d'Insadong. Però com passa amb molts altres llocs, costa fer-se'n una idea fins que no t'hi trobes en persona.

Insadong és el carrer més tradicional i potser un dels llocs amb més estrangers de la ciutat de Seül. Allà s'hi concentren una gran quantitat de botigues d'arts tradicionals, souvenirs, antiquaris, i altres llocs com restaurants de cuina típica coreana, galeries d'art, paradetes al carrer amb artesania, menjar i articles curiosos i altres establiments més internacionals com algun saló recreatiu o alguna cafeteria de franquícia internacional. Una curiositat: la cafeteria Starbucks d'Insadong és una de les úniques on el rètol està escrit en hangul (escriptura coreana): 스타벅스커피.

Bella tradició
Filant
Alguns dies les botigues surten al carrer per exhibir la seva feina.

A Insadong rarament hi passen cotxes, així que es pot dir que és un carrer gairebé només per a vianants. Els diumenges i en algunes dates concretes hi ha una mena de cercavila tradicional amb música i dansa tradicional. Enmig del carrer també hi ha paradetes amb tota mena de menjar típic coreà: pastes d'arròs, fruits secs, cucs (larves de cuc de seda), i un curiós dolç fet de mel i fruits secs anomenat kultare. Al llarg d'Insadong hi ha paradetes de kultare on preparen el dolç davant el públic, tot fent canterelles i interactuant amb els turistes provant de parlar la llengua d'aquests.

꿀타래
Paradeta de Kultare





Si volem comprar records és també un lloc molt adeqüat, ja que a Insadong hi ha desenes de botigues que ofereixen articles tradicionals coreans: des de tota mena de tèxtil com el vestit tradicional anomenat hanbok, estovalles, davantals, bosses i roba de tota mena utilitzant colors vius, fins a jocs de bastonets i culleres per a menjar, generalment metàl·lics (a corea els bastons solen ser metàl·lics i més llargs que els xinesos i els japonesos), màscares de fusta tradicionals, articles fets de paper com làmpades i làmines, i també molt material caligràfic com brotxes, bolígrafs i pintures.

Souvenirs @ Insadong
Souvenirs de tota mena.
Els restaurants són també una part important d'Insadong. Tant al carrer principal, com ens els carrerons del voltant podem trobar cuina típica coreana. No només el menjar és tradicional, sino la forma de servir-lo. Diversos plats principals a base de carn, peix, i verdures, això si, sempre acompanyats d'arròs, kimchi i multitud de plats d'acompanyament. Els preus són una mica elevats, ja que es tracta d'una de les zones més turístiques. Però la quantitat i qualitat del menjar es bona, de manera que comparat amb preus d'Espanya, ens podem posar les botes per menys de 20 euros per cap.

Bibimbap de luxe!
Bibimbap, un dels plats tradicionals que podem trobar per Insadong

Caques de galeta
Una paradeta de pastes, ben típic.

King's Menu
Comilona bona
Un menú dels bons, que inclou de tot.

Un altre lloc ben transitat a Insadong són les galeries Ssamziegil, on hi ha petites paradetes d'objectes artesanals i fets a mà com ninots i peluixos, clauers, jocs de tè, instruments musicals, roba i complements, i alguna cafeteria amb ambient molt acollidor. Dins les galeries Ssamziegil també hi podem trobar algun restaurant i una mena de petit mercat de roba, amb dissenys poc comuns i preus molt assequibles.

Book & Drink Cafe
Cafeteria-llibreria, ideal per seure i llegir una estona degustant tè o cafè.

Artista i art
Ninotets fets a mà.

Ssamziegil
Ssamziegil Book Cafe
Ssamziegil top floor
Les galeries Ssamziegil.

Però a Insadong no només hi trobem turistes. Aquells coreans que busquen tradició o articles antics van a establiments que ofereixen, per exemple, objectes i preparatius per casaments tradicionals a l'estil coreà. O relíquies en els antiquaris del voltant, com figures de pedra, metàl·liques i de fusta, monedes i altres objectes de col·lccionisme, etc.

Castanyes a Insadong
A l'hivern, castanyes calentes.

2 comentaris:

  1. amb akesta descripció, és com si ja m'hi estigués passejant... ja trobava a faltar la crònica... les de música no les porto tan al dia....
    apa, petons!! i a per la 5aaaaaaa!! jeje, mira't el mail. tere

    ResponElimina
  2. It's a familiar picture.
    You now live in Seoul?
    Have a good time in Seoul :)

    ResponElimina