20 de nov. 2008

Ne-Yo VS Craig David

No es tracta d'un enfrontament, però a l'escoltar el nou single de Craig David, Insomnia el qual serveix per presentar el seu recopilatori Greatest Hits em va venir ràpidament al cap el tema Closer de Ne-Yo, el qual vaig començar a sentir a finals de l'estiu (encara recordo el cridaner autocar promocional de Ne-Yo pels carrers de Shibuya...).

Totes dues cançons tenen aquest toc dance que tant de moda s'ha posat entre els artistes RnB. Un dels pioners d'aquesta moda va ser Timbaland, i Danja, un dels seus deixebles ha produit bona part dels temazos dels artistes que sonen últimament. En el cas de Ne-Yo i Craig David, el productor de Closer és l'equip noruec StarGate, responsables d'alguns èxits de Beyonce, Rihanna o el mateix Ne-Yo. I en canvi, l'Insomnia del Craig David és obra de Jim Beanz: molt més lligat a Timbaland i als grans Loose de Nelly Furtado o al Blackout de la Britney.

Però la música no és l'única similitud entre els dos temes. El videoclip juga amb elements semblants. Pocs colors, predomini de blanc i negre, jocs de llums de fons... no hauran aprofitat el plató?





He dir que personalment, tot i haver-se publicat més tard i poder-se haver inspirat en l'anterior, prefereixo l'Insomnia del Craig. A més, el títol rima amb el gran tema de la Rihanna: Disturbia (quin tros de tema!). En canvi, de videoclip, em quedo amb el de Ne-Yo...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada