5 de febr. 2008

Sobre webhosting

Aquest és un article patrocinat. (Ja comentaré més endavant com funciona això...)

Fa unes setmanes vaig entregar un treball de la uni per l'assignatura de Projectes i gestió de l'empresa informativa. El treball consistia en fer tot el pla empresarial per tirar endavant una empresa, en el nostre cas, vam optar per fer un portal audiovisual centrat en la comarca d'Osona. Mentre jo m'encarregava d'algunes de les part tècniques, vaig haver de consultar diverses webs buscant informació sobre allotjament web, registre de dominis, i transferència. El tema era una mica complicat perquè la idea era pujar uns 2 vídeos diaris, però haviem de tenir en compte el nombre de visites (que era difícil de saber) per contractar un servei o un altre. L'altre tema era el servidor, el qual vam decidir optar per un dedicat. Ara, navegant per cyberneticos.com veig que tenen una modalitat anomenada VPS (Servidor Virtual Privat) que sembla prou interessant i on cedeixen una partició del servidor per al client. També sembla interessant la modalitat de ràdio per internet, cosa que no descarto fer en un futur.

Per fer el treball més realista vaig donar d'alta alguns serveis web per tenir més presència a la xarxa: blog, twitter, flickr... D'aquesta manera s'aconsegueix més impacte i arribar a més usuaris.

Ara estem esperant la nota del treball. D'aquí uns dies, penjaré més informació.

3 comentaris:

  1. Els VPS son avui día la millor opció per començar amb un projecte on els compartits es queden curts.

    A demés, com que es en tots els aspectes el teu servidor pots instal·lar-hi el que necessitis si tens els coneixements, de manera que barreres típiques com que falti una llibreria queda relegat a l'oblid.

    De totes maneres, si es queda curt es fa al salt al dedicat que a nivell tècnic no hi ha cap diferencia amb el VPS, només a nivell de Hardware.

    Y encara us quedaria una última opció, el Housing, on poses tu el servidor i ells es cuiden de que estigui online sempre, de manera que pots fer-te una màquina a mida pel que necessitis.

    ResponElimina
  2. Ei! perdona l'Offtopic, però m'ha fet gràcia veure que estudies una assignatura de Projectes :-) Jo ensoc profe des de fa molts anys! Què estudies en aquesta assignatura? Et fan fer pràctiques? Si necessites un cop de mà, ja saps com localitzar-me.

    Salut!

    ResponElimina
  3. gràcies pels comentaris!

    seregmegil, vam acabar optant per un servidor dedicat, i un bon ample de banda. com que és un projecte fictici, mai sabrem si realment seria la opció adeqüada.

    quan em tornin el treball ja posaré més informació. a veure si algú s'anima a dur-lo endavant.

    marc, gràcies per l'oferiment. de fet ja he vist alguna vegada el teu blog, però és massa complicat per mi.
    aquesta assignatura es diu Projectes i Gestió de l'empresa informativa. De projectes té més aviat poc...(ja vaig fer una assignatura de Desenvolupament de Projectes al CFGS de STI)
    Aquesta es tracta d'estudiar els models d'empresa informativa i el treball consisteix en inventar una nova empresa (premsa, ràdio, tv, internet..) i tot el que això comporta (pla de màrqueting, d'operacions, financer...). com li he comentat al d'aquí dalt, quan em tornin el treball explicaré una mica més de què va.

    salut!

    ResponElimina