12 de febr. 2008

Merding

Pensava titular aquest article 'La merda del bicing' però queda massa directe...
Aquí va la meva experiència amb aquest servei de transport públic al ciutadà:

A finals de l'estiu ja em voltava pel cap donar-me d'alta al Bicing, ja que vaig veure que hi havia projectades algunes estacions prop de casa meva i en general al barri. L'obertura d'aquestes noves estacions es va fer esperar molt, i no va ser fins al desembre que ja veia que li podia treure el suc amb el número de parades que van anar apareixent per les zones que més freqüento.

Bé, recordo que va ser el dia de Sant Esteve que em vaig donar d'alta via web juntament amb el meu germà. No esperava que la carta amb la tarjeta i el fabulós pack de benvinguda arribéssin aviat, però van trigar uns quants més dies dels 10 que indicaven a la web. Ho entenc, era Nadal, la meitat de dies festa, les oficines a mig gas i correus de cul. Cap problema, "ja arribarà", vaig pensar.

A principis de gener em va arribar aquest pack de benviguda.

Ha arribat un sobre!

Sí que és gran! A veure què conté?

Agafa el bicing

Vaja, només paperassa...

Ah mira! el carnet, una carta de l'hereu, i alguna cosa despelgable...

Pack de Benvinguda

Si, aquesta carta de l'Hereu, un plànol i unes instruccions (les mateixes que a la web) són el 'pack de benvinguda' que diuen ells.

Pack de benvinguda

Bé, almenys tindré un plànol en paper per dur a sobre i poder consultar les estacions... posa "2a edició" estarà més o menys actualitzat?

Plànol del bicing

Bé, això de 2a edició sona bé, però si us fixeu a la cantonada inferior dreta veureu la data de l'edició: Maig 2007!! On pretenen que vagi amb un mapa dels 2007 al gener de 2008? Si precisament no hi apareix ni una de les estacions que em van fer donar-me d'alta! Molt malament. I la cosa no acaba aquí.

El carnet del bicing

Almenys tinc el carnet, que a l'hora de la veritat és el que compta.

Amb el carnet a la mà ja podia validar-me a la web i començar a utilitzar el servei...visca! Però...el dia que el vaig voler estrenar, a l'estació de Numància amb Pl. Prat de la Riba em vaig trobar que només hi havia una bici, i no la podia agafar, deuria estar averiada. Bé, anem a la següent estació, a la Diagonal, davant del Decathlon de l'illa: buida. Pel que em queda, ja vaig caminant fins a casa, però pel camí vaig arribar a veure una altra parada buida, sense cap bici. Això passava cap a les vuit del vespre. L'endemà em va passar el mateix. Deu ser que són zones sol·licitades quan la jornada laboral acaba i els treballadors de la zona buiden les estacions per marxar cap a casa.

Un altre dia, baixant fins a l'estació de Pl. de Sants, me la trobo plena, sense poder deixar la bici. Vaig haver d'anar fins la següent estació, fins al carer Olzinelles, i plena també, i l'estació de Gavà-Bordeta i plena també. Però com pot ser!? Total que vaig haver de quedar-me la bici una estona, i per sort al tornar cap a casa vaig trobar lloc on deixar-la.

Suposo que no sóc l'únic usuari del bicing que es troba amb aquests problemes, al cap i a la fi, som molts gent per poques bicis i estacions, que sí, van augmentant, però actualment són INSUFICIENTS.

Aquesta setmana em va arribar una carta del bicing, només per anunciar que han canvia el telèfon d'incidències i han posat en marxa un nou telèfon d'informació. Doncs gràcies, però preferiria que perdin el temps intentant solucionar els problemes d'infraestructura (s'en pot dir així) i no intentant quedar tan bé i semblar que tenen màxima comunicació amb els usuaris.

Una altra cosa que ha de millorar. La web del bicing, on casi hi hauria d'haver novetats diàries, i amb sort n'hi ha un cop per setmana. I el mapa d'estacions en teòric temps real triga una eternitat en carregar perquè s'ha d'anar clicant perquè es contnui reproduint algun script que hi tenen. Amb això ja vaig enviar un mail, i m'el van respondre agraïnt el suggeriment i que passaven la informació al departament corresponent. Com podeu suposar, encara no he tingut resposta.

Quan la gent em pregunta si val la pena això del bicing, els dic que per 24 euros l'any, no està malament. Però és una cosa de la qual no s'en pot dependre (no voldria dependre d'arribar a temps a la feina o a classe o enlloc segons la saturació del servei), trobo que va bé per estalviar-te caminar (excepte quan has d'anar a buscar bici en més d'una estació, o no trobes lloc per deixar-la en més d'una...), fer una mica d'exercici, guanyar una mica de temps, etc.

A veure si amb el temps, l'Ajuntament o qui sigui responsable millora el servei, la web, fa més carrils bici, i amb la suma de tot aconsegueix que Barcelona es converteixi en una bona ciutat per anar en bici (com per exemple).

11 comentaris:

  1. Collons, doncs ja és mala sort. El que passa és que el tema auest de les parades plenes i buides sembla bastant difícil de coordinar en temps real, però com a mínim podria estar indicat en les estacions properes.

    ResponElimina
  2. Si ja està indicat (quan vas a una estació que està buida i acoses la tarjeta, et diu les dues estacions més properes i el nombre de bicis que hi queden) però pot ser 0 i estem en les mateixes).

    meci pel comentari!

    ResponElimina
  3. Realment crec que és un servei que parteix d'unes innegables bones intencions utópicques (substituïr el cotxe per la bici), però que precismanet és aquí on recau la seva falta de realisme traduïda en els errors que tú assenyales.

    ResponElimina
  4. A mi, quan em van explicar lo del Bicing, em va semblar una molt mala idea i que ningú li faria cas. Com saben els que em conèixen, les meves dots de visionari i futurista son patètiques :-)

    Però el que realment em toca la pera és que ara, per donar èmfasi a la bici, l'alcalde només tira endavant el projecte Bicing, que queda moilt xulo i ven molt. Però oblida als ciclistes que no passen pel tubo del bicing i els obliga a no poder aparcar lligant la bici en mobiliari urbà sense posar-los-hi a canvi pàrquings de bici normals i corrents, els més senzills i barats d'instal·lar.
    Podria fer una estadística de que aproximadament un 60% dels cops que agafo la bici no puc trobar un pàrquing per deixar-la i, per tant, haig de contravenir la normativa cívica i jugar-me que em fotin una multa.

    ResponElimina
  5. "La merda del bicing"

    ResponElimina
  6. glamboy69 no és que no hagin estat realistes amb les intencions, falla la gestió. precisament el bicing falla per l'èxit que té.

    marc ambit suposo que és qüestió de temps. jo cada dia estic veient més aparcaments de bici. això si que els costa poc, uns quants ferros clavats al terra.

    steam monkey no tens res més a dir? ;)

    gràcies pels comentaris!

    ResponElimina
  7. ostres, molt be aquest post, i molt malament el bicing. Sembla q les coses es fan de cara a la galeria, com tu dius per quedar be.

    ResponElimina
  8. El sabado pasado 16/2/08 use el bicing como otras veces. Dejo la bici anclada en Ramblas de Cataluña y Consell de Cent a los 20 min. Mire que la luz se pusiera roja y me fui. Dos dias despues intento coger una nueva bici y me informan que no he devuelto la anterior!!!???? Que seguramente la habran robado y no consta como que yo la haya devuelto, y tendre que pagar una cifra importante. ESTO ES UNA MIERDA!!!!! acabo de hacer la denuncia en la policia y me dicen que pasa mucho y que no hacen nada. Asi que ire a OCU. Como contribuyente el ayunamiento les paga y ademas debemos ser los usuarios los responsables de sus robos??? de sus malos sistemas de seguridad???
    Si es asi debemos hacer algo!!

    ResponElimina
  9. gràcies pels comentaris!

    bego no és que sigui una gran merda, però és molt molt millorable. no pot ser que llencin el servei i es quedin tant amples, l'han de millorar!

    anònim agrairia que mostréssis algun nom. Abans de donar-me d'alta ja havia llegit algun cas com el teu. És un gran problema, jo sempre m'asseguro bé quan deixo la bici i lo dono unes quantes estrabades ben fortes (alguna vegada inclús se m'han quedat mirant com si volgués robar la bici). Crec que hauria d'haver alguna mena d'assegurança, i sobretot controlar més les estacions. Últimament m'he n'he trobat algunes que els anclatges no van gaire fins...

    ResponElimina
  10. :) jo recordo com d'emocionat estaves!

    Penso que el que haurien de fer és millor les infrastructures per anar amb bici. Han posat un munt d'estacions i bicicletes però Barcelona no està preparada per aquesta afluència de biciclistes.

    ResponElimina
  11. joan si que n'estava d'emocionat, si...

    tens tota la raó. esperem que 'les autoritats', veient l'èxit que ha tingut això, prenguin nota i millorin la ciutat per poder-hi anar en bici.

    avui m'ha semblat veure unes línies blaves an alguns carrers amb bicing...potser són futurs carrils bici?

    ResponElimina