19 de febr. 2008

El HD-DVD ha mort

Toshiba ha anunciat oficialment que abandona l'HD-DVD. La guerra pels DVD d'alta definició ha acabat per imposició del Blu-Ray Disc de Sony.

Toshiba ha pres la decisió dient que la seva retirada ajudarà al desenvolupament del mercat. D'aquesta manera, empreses com Sony, Philips, Apple i moltes més que es dedquen al Blu-Ray surten victorioses d'aquesta guerra de formats.

Toshiba reduirà la fabricació de reproductors d'HD-DVD arribant a aturar-la definitivament a finals del mes de març.

Una de les conseqüències més destacades pot ser el canvi de format que podria fer la Xbox 360 de Microsoft. Tot i que Microsoft no creu que la derrota de Toshiba pugui afectar les vendes de la seva consola, un executiu va afirmar al gener que estarien oberts a donar suport al Blu-Ray si aquest s'acabava imposant.

Per altra banda, aquesta victòria del Blu-Ray podria fer que augmentin les vendes de PS3 ara que ja s'ha confirmat definitivament com la consola amb el format guanyador.

Per altra banda, Apple podria incloure ja grabadors de BR en els seus propers models de portàtils i sobretaula, cosa que ja s'espera des de fa temps.

4 comentaris:

  1. Ja era hora que SONY n'encertés alguna amb els formats...Ja va perdre contra el VHS i algun més...

    I segueixo esperant els MacBook amb lector Blu-ray!

    ResponElimina
  2. bé, es podria incloure també el UMD de PSP... no és que hagi perdut, perquè tampoc tenia cap competidor directe, però diguéssim que no ha calat gaire entre el públic...

    ResponElimina
  3. Sí, és ben bé el primer èxit en format de SONY..tot i que no a tothom li sembla bé!

    ResponElimina
  4. sempre hi haurà motius per estar en contra d'un format...

    ResponElimina