4 d’ag. 2011

Disco music & Seoul

Feia temps que no parlava de música coreana. El panorama K-Pop segueix com sempre, amb alguns retorns esperats i sense grans canvis.

Però sembla que està apareixent una tendència: en alguns programes de televisió, els presentadors, o de fet en el primer cas, uns còmics que no és que es dediquin exclusivament a la música, fa uns mesos van llençar el que es va convertir en un èxit: Itaewon Freedom. Una cançó molt disco, molt inspirada en el Harlem Desire dels London Boys. I amb una col·laboració del productor JYP. Itaewon és el barri de festa nocturna pels estrangers per excel·lència a Seül. La cançó parlar d'oblidar-se d'altres llocs i anar al barri a gaudir de l'ambient i el que ofereix. L'estil disco vuitanter sembla que ha agradat al públic coreà.


 El duet de comediants UV, juntament amb JYP.


Seguint aquest concepte d'ajuntar ritmes disco, i destacar el nom d'un barri per les seves qualitats com a zona d'oci, els nois de 무한도전 (Muhan Dojeon o Infinite Challenge) van sortir amb la cançó Apgujeong Nalari. Apgujeong és una zona del barri (car) de Gangnam, on destaquen zones de compra, i oci nocturn. I la paraula Nalari es podria traduïr com 'gamberro'. Així que la fórmula es repeteix: intèrprets que no venen del món de la música+barri famós d'oci nocturn+música disco=exit assegurat, almenys entre els joves, les llistes de vendes, les pistes de ball, i els karaokes. Suficient per fer un bron grapat de diners.

 Els nois de Muhan Dojeon
-----


Hacía tiempo que no hablaba de música coreana. El panorama K-pop sigue como siempre, con algunos retornos esperados, y sin grandes cambios.

Pero parece que hay cierta tendencia: en algunos programas de televisión, los presentadores, o en este caso, unos cómicos que no se dedican exclusivamente a la música, hace unos meses lanzaron algo que se convirtió en un éxito: Itaweon Freedom. Una cancón muy disco, muy inspirada en el Harlem Desire de los London Boys. Y con la col·laboración del productor JYP. Itaewon es el barrio de fiesta para los extranjeros en Seúl.  La canción habla de olvidarse un poco de los otros sitios e ir a disfrutar al barrio de Itaewon, de su ambiente y su gente. El estilo disco ochentero parece que gustó a los coreanos.

Y siguiendo este concepto de juntar ritmos disco, y destacar un sitio de Seúl por sus cualidades como zona de ocio, los chicos de 무한도전 (Muhan Dojeon o Infinite Challenge) salieron con la canción Apgujeong Nalari. Apgujeong es una zona del barrio (caro) de Gangnam, donde destacan zonas de compras, y ocio nocturno. La palabra Nalaria vendria a ser 'gamberro'. Así que la fórmula se repite: intérpretes salidos de la televisión+barrio famoso por su ocio nocturno+música disco=éxito asegurado por lo menos entre jóvenes, listas de ventas, pistas de bailes y los karaokes. Suficiente para hacer mucho dinero.


-----

It's been a while that i didn't write any stuff about K-pop. K-pop scene is kind of the same, with some awaited comebacks, and with no big changes.

But recently there's some new trend arising: Some TV programs, use their announcers or just their comedians who released something that became a hit. Itaewon Freedom. A disco song inspired in London Boys' Harlem Desire. And featuring JYP. Itaewon is the most popular foreigners nightlife town in Seoul. Thesong talks about forgeting the other town and go to enjoy this area with its atmosphere and people. Seems like the Koreans liked that eighties disco style.

And after this concept of mixing disco beats and feature some place in Seoul for its nightlife or clubbing scene, the 무한도전 (Muhan Dojeon o Infinite Challenge) guys published with Apgujeong Nalari. Apgujeong is a posh expensive and shopping area in Gangnam disctrict. Nalari means kind of punk, bad guy. So, the formula again: singers coming out from TV+famous town for its nighlife+disco beats=success, at least among youth, charts, dancefloors and karaoke rooms. Enough to make some amount of money.

2 comentaris:

  1. M'encanta Itaewon Freedom! I veure'ls en directe a l'amfiteatre de la HUFS va ser lo más! :P

    ResponElimina