18 de gen. 2011

Els MT coreans - Membership Training

MT (pronunciat 'em ti') respon a les sigles de Membership Training, que traduït al català vindria a ser 'entrenament d'afiliació'. És la preparació que reben els membres quan entren a formar part d'un grup o club. Tot i que de preparació en té poca. La majoria de clubs universitaris (ja siguin de clubs dedicats a esports, estudis d'idiomes, arts, religió o algun altre interès o afició) fan MT's a principis de semestre. Ja pot ser per donar la benvinguda i 'preparar' als nous mebres, o per estrènyer vincles i poder gaudir d'un temps junts per conèixer-se més els uns amb els altres (més aviat aquesta segona).

MT house


Buddy MT Room


저녁밥 준비Els MT's solen durar un dia. De fet, sovint no arriben a 24 hores. Però sí acostumen a ser passant la nit fora. Entre els membres del club o organització, es lloga una casa, fora de la ciutat, el que nosaltres en diriem un bungalow, però són cases preparades expressament per a fer-hi MT's. Són complexos anomenats MT Camps. A la vora de Seül n'hi ha molts, és fàcil arribar-hi, ja que estan situats prop d'estacions de tret, i es triga al voltant d'una hora per arribar-hi (depenent des de quin punt de Seül sortim, és clar). Els exteriors d'aquestes cases ofereixen menjadors a l'aire lliure amb grealles i barbacoes per cuinar. També hi ha petits camps de futbol, cistelles de bàsquet, xarxes per jugar a tennis i bàdminton...no són camps gaire cuidats, però suficieent per donar-hi uns quants cops de pilota i córrer amb la gent. Algunes zones també hi tenen un riu o llac a la vora, per quan fa bon temps banyar-s'hi.

Daesongri saturday morningAquests MT Camps ofereixen diversos tipus d'allotjament segons la quantitat de gent i segons què volen fer. Les cases acostumen a ser una sala ben gran, on també hi ha cuina, i on tothom hi acaba dormint, al terra. Podem trobar cases amb alguna habitació o sala separada per nois i noies, però no acostuma a ser així. També sol haver-hi un o dos banys, amb lavabo, dutxa, etc. La quantitat de gent que pot estar a la casa pot variar, podem trobar des de cases per unes 7 o 8 persones, fins a grans sales amb capacitat per a més de 30 persones: tot un espectacle veure tanta gent tirada pel terra dormint sense cap mena d'ordre ni organització. A les cases gairebé no hi ha mobles, ni cadires, ni taules ni sofàs...només televisió i a vegades aparell de karaoke.

El ritual de l'MT consisteix en carregar-se de menjar i beguda (cansalada de porc normalment, kimchi, arròs, bosses de patates fregides i altres snacks, paquets de ramyeon(fideus) cervesa i soju). Segons la quantitat de gent que va al MT, es poden dividir en grups que van preparant i el menjar la casa a mesura que van arribant. El trajecte sol ser en tren o autobús o autocar. Un cop arribat al lloc, si queda lluny de l'estació, ens ve a buscar l'encarregat amb una forgoneta que ens deixa a la casa en qüestió. Comença la gresca: per tradició, els homes couen la carn a les barbacoes exteriors, i les dones preparen l'arròs i el kimchi les taules. Es pot menjar asseguts o drets a mesura que es va fent la carn. Carn prèviament talladeta a trossets, que es barregen amb l'arròs i el kimchi. Per anar entrant en calor, es van bebent 'shots' (xupitos) de soju.

Buddy MT

넘 요리사들

Dinner time 5

상현 씨


Un cop acabat el sopar, toca l'hora dels jocs. Dins la sala gran de la casa, es divideixen en equips o grups, i es juguen uan sèrie de jocs. Són molt variats, poden anar des de fer baure a altres persones, fins a combats (sense violència) entre membres dels equips. L'objectiu és anar bebent, deixar-se anar i perdre la vergonya. Mentre es juga, es van menjant els snacks repartits per les bosses oberts al terra, i bebent soju i cervesa generalment. A mesura que passen les hores, hi ha qui surt fora a jugar a algun esport, n'hi ha d'altres que segueixen amb jocs més picants, i d'altres que cauen adormits. Segons la gana, abans d'anar a dormir podem preparar una cassola amb ramyeon, de la qual s'hi menja directament els més afamats, o en petits gots els més educats).

ISS Field trip to Boryeong

Guitar corner

Ramyeon 2


L'endemà al matí (un panorama curiós el veure una sala plena de gent pel terra dormint sense cap mena d'ordre), si no s'ha mejjat ramyeon la nit abans és el moment de menjar-ne per esmorzar. A continuació es recull i es neteja entre tots, i tornem cap a casa, passant abans per algun lloc a dinar, i si s'estila, continuar el dia empalmant anant a algun altre lloc.

Sleeping time

The day after


1 comentari:

  1. Oh wow!! Hope you didnt get as drunk as the Koreans... My experience says you can never compete with Koreans in drinking soju... oh my...

    you can visit my blog too: I'm a devoted Kblogger :)
    http://ellacino.blogspot.com/

    ResponElimina