29 d’oct. 2009

'This Is It' està prou bé.

Després de l'emoció d'ahir d'assistir a l'estrena de la pel·lícula documental This Is It, he de dir que em va semblar una bona manera de veure com Michael Jackson preparava el seu esperat retorn als escenaris.

Per sort, en aquest documental no xerren gaire i es mostra més la part artística del show. Com en Michael, els músics, els ballarins i els tècnics assajen i organitzen un autèntic espectacle. Es mostra bona part d'actuacions gairebé senceres, durant sessions de gravació fetes en diversos dies. El documental recull imatge gravades durant els assajos de març a juny, just abans dels assajos de vestuari, per la qual cosa el veure a Jacko "vestit de carrer" (si és que se li pot dir així) i als ballarins sense la seva corresponent indumentària fa que quedi una mica descafeinar, però a la vegada realista. S'aprofiten les pauses entre cançons per introduïr membres de la banda i personal involucrat en coreografies, il·luminació, escenari, efectes visuals i tots els aspectes més importants de la gira.

El documental mostra assajos casi sencers de les cançons (i que ja són clàssics de les seves gires (osti Michael, perquè mai no et vas arrriscar amb nous temes o els no-tan-populars?):
Wanna Be Startin' Something, They Don't Care About Us, Thriller, Billie Jean, Beat It, Human Nature, el clàssic Jackson Five medley, Smooth Criminal, I Just Can't Stop Loving You, Jam, Black Or White, The Way You Make Me Feel, Earth Song, i Man In The Mirror.


Entre tema i tema s'ens mostra parts del càsting i assajos de ballarins, un interessantíssim making of dels videos de fons durant les actuacions (sensacional Smotth Criminal i Thriller en 3D), i alguns aspectes artístics i tècnics comentats per Kenny Ortega, director de la gira i del documental (entrevista aquí).

Tot plegant una bona manera d'acostar-nos al què Jacko ens tenia preparat com a comiat, demostrant que encara estava en plena forma per cantar i ballar (tot i que ja he sentit que el documental ha prescindit dels fragments on apareixia cansat o amb problemes...). Espero que serveixi d'inspiració peer altres artistes i gires, i es mantingui el llegat del Rey del Pop (i si pot ser, vagin sortint perles inèdites del gran catàleg de cançons...)


Mola anar a estrenes, i més si són de "pelis" especials com aquesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada