16 de febr. 2009

De Slumdog Millionaire em quedo amb la música

La pel·lícula de la qual tothom parla i s'espera com a una de les favorites pels premis Oscar està començant a resultar sobrevalorada. Està molt bé la idea d'explicar la dura vida d'un noi a través de les preguntes que li van fent en un concurs com el 50x15. Però la cosa se'n va de carril quan descobrim el veritable motiu pel qual el noi és allà.
Dijous passat vaig veure l'esperada Slumdog Millionaire, de franc, gràcies a les preestrenes Verdi (en versió original subtitulada, és clar) de l'ETC de la UAB. Havia escoltat i llegit bones paraules sobre aquesta pel·lícula amb olor de curri però de factura anglesa. I la cosa al començament prometia.
He de dir que feia dies que anava escoltant el disc de la banda sonora, no sé exactament si composada o escollida per un tal A.R. Rahman. Una gran banda sonora, que em sembla genialment triada per cada moment i escena en què acompanya a la pel·lícula. Especialment la pista que obre el disc: O...Saya, també Paper Planes cantada per M.I.A., i una accelerada i electrònica Millionaire. I la més fluixeta Jai Ho, però que acompanya uns molt bons títols de crèdit finals.
Buscant per Spotify he trobat un recopilatori dels 25 millors temes d'A.R. Rahman, del qual em quedo amb el tema Fanna de la pel·lícula titulada Yuva.
Aqui en teniu el vídeo en l'escena de la pel·lícula on sona.

4 comentaris:

  1. Estic d'acord amb tu en què se n'ha parlat massa i s'ha recomanat massa (mea culpa també), però si aconsegueixes deixar-te portar, a mi em va semblar de lo milloret de l'any.
    I és veritat que la música també està genial, eh?

    ResponElimina
  2. Ara que ja l'he vist, si que et puc dir Jordi que tens raó que la banda sonora és molt bona i molt adequada al que passa a l'escena. En referència a la història del darrer film de Danny Boyle, crec que l'ha encertat i més en la manera de fer-ho. Explicant-t'ho des de tres temps diferents fa que s'entengui molt bé.
    Un conte més en la línia del que ja t´el mateix realitzador i que aprofito per recomanar: 'Millions'.

    ResponElimina
  3. A mi em va agradar més que la del Benjamin Button (tot i que no tenen res a veure), però coincideixo en que està molt sobrevalorada, sí.

    ResponElimina
  4. Gràcies pels comentaris!

    Marc, si la veritat és que durant l'any tampoc hi ha hagut gran cosa..

    JAVO, si el tema de flaixbacs sempre dóna joc. Intentaré aconseguir 'Millions'

    Arnau, tinc pendent Benjamin Button. Quan l'hagi vist comprararé! :)

    ResponElimina