16 de juny 2008

Finals que arriben massa aviat

Fa un parell de setmanes vam quedar amb la colla per veure la Season Finale de Lost. El final de la quarta temporada prometia, i tal com vam fer amb el final de la tercera, vam quedar a casa per veure-ho en projector i crispetes.

-Si no has vist la quarta temporada...et recomano que en comptes de seguir llegint comencis a veure-la ara mateix-

La quarta temporada de Lost va tenir un punt important per al desenvolupament de les seves trames: Només tindria 16 capítols (això estava plantejat així inicialment, després, degut a la vaga de guionistes es va retallar a 12, però finalment van ser 14 capítols). La narrativa audiovisual en aquesta temporada ha variat força de les anteriors: No només hi ha flashback, ara també hi ha flashforwards, i no dedicats a un sol personatge. Els flashbacks del 4x02, on es presentaven els 4 nouvinguts va sorprendre a tothom. I en els últims 2 capítols, el flashforward era compartit entre els Oceanic 6. El més sorprenent és que els guionistes han encaminat la trama cap a un "perquè" i no el "què" que buscàvem inicialment: "Perquè" han de tornar els Oceanic 6 a l'illa? Quines coses tan terribles han passat? Fins ara, buscàvem: "Què" és aquesta illa? "Què" és Dharma?" i moltes coses més referents a l'illa (el peu d'estàtua de 4 dits, que ja no ens l'han ensenyat més, què li van fer a Walt, què volen dir realment els números...).

En aquesta temporada s'han centrat en la lluita per l'illa i els Oceanic 6: Els mercenaris de Widmore contra Ben i els 'others' ha estat el toc d'acció. No hi hagut lloc per a capítols de farciment, gairebé tots els capítols feien avançar la trama de l'illa. Ens van presentar uns personatges interessant que no han explotat gaire (espero que ho facin en properes temporades). I el capítol final ens va revelar una cosa que més o menys ja ens ensumàvem, però que tampoc es revel·la el que volem saber de l'illa.

S'han escrit milers de teories sobre Lost, però la que més quadra és la Time Loop Theory. Mireu-vos-la i en parlem.

No tindrem Lost fins al gener/febrer de l'any que ve. Això queda molt lluny! Després d'aquesta curta i intensa temporada...els fans estem desesperats!

Algunes dades personales sobre aquesta 4a temporada:

Millor capítol: The Constant: Tot i no fer avançar la trama de l'illa, els viatges temporals de Desmond, la connexió amb Faraday, i la història d'amor amb la Penelope fan que aquest capítol sigui el meu preferit d'aquesta 4a temporada.

Millor personatge: Locke, des de sempre ha estat el meu preferit, però en aquesta temporada ha patinat una mica, segueix sent el rei, però ha perdut l'encant que tenia. Juliet, tot i no tenir gaire pes en aquesta temporada segueix sent la millor dona de Lost, espero que tingui més pes en la propera temporada.

Millor cliffhanger: N'hi ha en tots els capítols, però sempre hi ha aquell que ens sorpren a tots i ens deixa estabornits: Descarto la revelació de que Locke és el mort del taút al capítol final per destacar el gran moment en el vaixell on un Kevin Johnson a l'ombra es mostra davant Sayid i Desmond com... Michael!
Gran moment també en el capítol dedicat a Sayid, on al final, veiem que col·labora amb Ben, revelant-nos que aquest també és fora de l'illa. Per acabar, en el 4x09 el gran moment on Ben visita a Charles Widmore i li declara la guerra. Genial!

Millor flashback: El gran capítol de Locke, on veiem des del seu naixement, on ja intervé un 'jove'? Richard Alpert fins a Abaddon empenyant la cadira de rodes...

Millor flashforward: Sense cap mena de dubte, els 4x12 i 4x3-14. Els Oceanic 6 sortint de l'avió, donant la roda de premsa, i sobretot a l'enterrament del pare d'en Jack, en el qual la mare de la Claire li revela a Jack que era sa germana.

Quins han estat els vostres millors d'aquesta temporada?


1 comentari:

  1. A mi també em va encantar la Constant!
    I quan més ho vaig flipar va ser quan vam veure que en Jeremy Bentham és el Locke... (Que canvia de John Locke -un filòsof- o Jeremy Bentham, que també ho és!).

    Perquè no poden fer la cinquena al setembree!!

    ResponElimina