28 de maig 2008

Jo no vull un iPod, el que jo vull és fer les paus!

L'iPod, aquest desitjat gadget d'Apple que tanta gent té, i més gent vol, ha baixat unes posicions en el meu rànkig de desitjos (materials, s'entén). El motiu s'anomena Pacemaker i és ni més ni menys que un reproductor d'mp3 (i d'altres formats, clar) amb funcions de mescla, és a dir, permet reproduir dues cançons a la vegada, ajustar-ne el pitch, el tempo, fer loops, afegir-hi efectes i tot el que se li pot demanar a un equip de dj. Amb unes dimensions superiors a un iPod, el Pacemaker té una capacitat de 120 gb, gens malament comptant que és només per a música (recordeu que és un equip de dj portàtil: qui vol vídeo o podcasts quan pots mesclar a qualsevol lloc?).

Ja fa temps que Pacemaker s'anunciava per internet, però amb alguns retards no s'ha comercialitzat fins el passat mes de març. No obstant, la forta promoció va fer que des del principi hi hagués molta demanda, i la gent de Tonium (l'empresa sueca que fabrica el Pacemaker) ha sabut acollir els seus clients creant una comunitat online d'usuaris (dj's) on tothom penja les seves mescles fetes amb el Pacemaker, escolteu-ne algunes i flipareu amb el que pot fer l'aparell!




Una de les coses que més em crida l'atenció (a banda de totes les eines per mesclar) és que les 'sessions' es guarden, per després poder-les passar a l'ordinador, pujar-les a internet, conservant el tracklist original (si reproduiu algunes de les mescles de la web, veureu com en el tracklist queda marcat el tema que està sonant), i després es pot editar amb l'aplicació descarregable tant per Mac OS X com per PC. Teniu més info i un llistat complet de les característiques aquí.

És interessant també els videos a mode de tutorial que el propi equip del Pacemaker penja a youtube. Veureu les possibilitats que té.

De moment el preu és força elevat: 520 €, cosa que fa tirar-me enrera. Qui sap si amb el temps, potser treuen noves versions i ajusten el preu (i si no, doncs a estalviar!).

3 comentaris:

  1. Jod-der! quin gadget més wapo aquest!!! No tinc ni idea de fer de DJ, però amb aquest aparell, sembla molt fàcil! :-D

    ResponElimina
  2. ooooohhh!!! ho haig d'aconseguir, Déu meu. S'ha acabat d'anar al tren amb els cascos i la closca arrepenjada. A interactuar! Clar que anant pel carrer fent de dj, la gent fliparà un poc.
    Ostres, realment llàstima del preu, a veure si com dius, d'aquí un temps el tindrem més assequible.

    Em vas avisar que em preparés, però no m'esperava això tan guapo. A veure quina és la següent... :P

    ResponElimina
  3. marc fer de dj realment és fàcil, avui dia amb la informàtica tot és fàcil! (una altra cosa és fer-ho a l'estil vella escola, amb plats i tal...)

    sergi sabia que et molaria. és que és la bomba! és l'aparell definitiu!
    jo ja vig fent guardiola a veure si puc arribar fer algunes mescles a la platja aquest estiu! :p

    ResponElimina