8 d’ag. 2011

Pluja, vent, trencadissa!

A Corea portem ja unes setmanes de pluges i mal temps. Les fortes pluges que porta el monsó d'estiu, que van durar més d'una setmana, van causar bastants problemes de mobilitat, incloent algunes àrees de Seül i va provocar unes 70 morts.


Tot i el mal temps, la gent continua anant a treballar i a estudiar, de manera que els transports no deixen de funcionar. Durant la setmana de pluges, gràcies a Twitter vaig trobar unes quantes fotos força espectaculars. I testimonis de gent explicant com vivien el temporal. Des del barri de Gangnam, la pluja entrava per la porta de l'autobús en funcionament. A altres zones, hi va haver esllavissaments. I com a notícia curiosa que va impactar als ciutadas coreans: la mort de Yang Myeong-sook, la dona del president de la firma de grans magatzems Shinsegae, que va morir ofegada al soterrani de casa mentre comprovava alguna avaria.
 






Una altra anècdota curiosa és com de ràpid d'han posat de moda les botes d'aigua. Les botigues de calçat aprofiten la demanda i ofereixen una gran quantitat de dissenys i colors que normalment costa de veure. I entre les noies coreanes, la popularitat d'aquest tipus de calçat creix per moments.


Després d'una setmana de bon temps, des d'aquest passat diumenge, tornem a tenir pluges. L'origen és el tifó Muifa, que ve del sud-oest, i s'acosta cap a la costa coreana a uns 27 km/h provocant vents de 110 km/h. Des de diumenge al vespre plou, intermitentment, i en alguns moments amb una intensitat considerable. Fins ara hi ha un mort i dos desapareguts, i la NEMA (Agència Nacional per l'Administració d'Emergències) ha donat l'alerta a Seül, Gyenggi, i Incheon. I també a províncies del sud i a ciutats com Daejeon i Gwangju.

S'espera que dimarts el tifó abandoni la part sud per dirigir-se a Corea del Nord. Tot i així, hi ha previsió de pluges durant tota la setmana.

1 comentari:

  1. impressionants les fotos, però ells com si res, tu, a treballar!! tere

    ResponElimina