15 de gen. 2013

Escapadeta a Guam -part 2-

Ve de la -part 1-

L'endemà (de fet, ja era el mateix dia quan vam anar a dormir) ens vam aixecar amb energia i ganes de voltar. El temps acompanyava molt. Caloreta i una lleugera brisa que movia les grans fulles de les palmeres que vèiem des del nostre balcó.

La idea inicial era fer camí cap a la platja, volíem anar a Cocos Island. Però la llunyania i la mala combinació de transports, ens van fer canviar d'opinió. Guam no té una gran xarxa de transports públics que diguem. Només hi ha uns pocs busos, bàsicament pensats per turistes ja que paren als punts més turístics, i fan la ruta parant als hotels més grans. La opció de moure's en taxi no està malament, de fet vam utilitzar taxis unes quantes vegades. Però acaba resultant car si ens movem en llargues distàncies.

Un taxi ens va deixar a l'Agana Shopping Center, allà mentre esperàvem el bus vam degustar uns wraps i smoothies de fruites tropicals de la cadena Froots: Molt bò i sà (i prou barat). Però el bus semblava que no arribava, així que mirant el mapa, vam veure que la platja i la badia d'Agana no quedava tant lluny. Vam caminar una estona. Aquella zona era poc transitada i semblava una mica morta: algun restaurant tancat, alguna biblioteca tancada... Al passar per la Catedral Basílica del Dulce Nombre de María (on hi havia la primera església a Guam) vam saber que anàvem per bon camí. En res vam creuar la carretera de la costa, i ja estàvem davant del mar. Un petit port amb embarcaciones esportives ens va fer moure'ns més al sud per buscar una bona platja. I la vam trobar.


Després de la primera remullada de peus, mirant al mapa ens vam adonar que estàvem relativament a prop del poblat Chamorro. Més petit del que ens pensàvem, la Chamorro Village té alguns restaurants i botigues petites d'artesania i coses fetes a mà. Em va recordar la típica urbanització humil, amb nens jugant a pilota al carrer i a la plaça, i amb olors de barbacoa que ens temptàven a quedar-nos. Però vam seguir passejant fins arribar al Paseo de Susana Park, on casualment hi havia una concentració de moteros de Harley Davidson: Autèntics moterus americans/guamenys lluïnt indumentària i unes motos monstruoses, gaudint d'un bon matí amb cerveses a la mà i barbacoes portàtils sense parar de coure carnaca. Per un moment vam pensar en quedar-nos, però mirant al mar, la platja ens atreia més. I seguint seguint, vam arribar a la costa de Tamuning. On sí que ja ens vam banyar com tocava i vaig poder provar la càmera GoPro sota l'aigua amb control remot via wi-fi des del mòbil. Tot correcte! (videos coming soon!)

At Agana bay



Semblava mentida: una platja tan neta i bonica, i només nosaltres dos sols gaudint-ne. Pensava que Guam seria una mica més massiu, però la zona d'Agana i Tamuning és poc turística i normalment no hi ha ningú. On es concentren els hotels i turistes és a Tumon.


Going to Tamuning

upload



Seguint passejant per la platja vam arribar al ABC (Alupang Beach Club), un centre d'activitats aquàtiques. Volíem fer diverses activitats, però ja era tard i tancàven, així que vam reservar per a l'endemà, al matí. Aprofitant el servei de recollida gratis a l'hotel. Com que havíem reservat per fer snorkeling (submarinisme amb tub), ens calia l'equip (allà al ABC mateix en venien, però semblava una mica lleig i massa car), així que seguint el passeig ens vam topar amb Mark's Sporting Goods. Una botiga d'equipament esportiu on el jove Joey ens va atendre i ajudar molt amablement. Ens vam firar les ulleres+tub, i un calçat per anar per sota aigua i no fer-nos mal al trepitjar roques o corall. En Joey va resultar molt amable i com que estàvem una mica perduts ens va oferir d'acostar-nos en cotxe al GPO (Guam Premier Outlets) des d'on podríem agafar un bus per anar a altres platges. Ens va explicar que treballava a la botiga d'esports perquè era un negoci familiar, però el seu somni era portar la seva pròpia granja i cultivar el seu propi hort. Estudia agricultura, i ell mateix reconeix que té un caràcter molt relaxat i li rellisca bastant del que passa al món, típic de gent d'illes. Ens va donar el seu número i tot, per si necessitàvem qualsevol cosa o ens trobàvem perduts. Si haguéssim passat més temps a Guam, hauríem quedat amb ell segur, però curts de temps com anàvem...teníem altres llocs on anar i gaudir pel nostre compte. La propera vegada Joey!

Des del GPO vam agafar un bus que parava davant dels hotels més grans, i vam baixar davant del PIC (Pacific Islands Club), aprofitant per mirar una botiga amb records (ABC Store) i sopar al Jamaican Grill. Unes costelles amb salsa JaMango, amanida amb fruites tropicals i una bona cervesa Red Stripe jamaicana. He de dir que tant el menjar, com el personal eren genials. Les cambreres eren molt amables i atentes, i el menjar, potser perquè ja veníem amb molta gana, fabulós.

This is #awesome #jamaican #food #guam


Després ens vam colar al hotel Pacific Islands Club i d'allà vam sortir a la platja. Molta gent dins l'hotel i poca gent fora gaudint de la platja... burros! Generalment els hotels de Guam estan ocupats per japonesos, però el PIC és més popular entre els coreans. Cosa que vam poder comprovar passejant per la platja, on vam sentir més coreà que japonès.


PICPIC
Piscina del PIC

At PIC


Per descansar bé i agafar forces per l'endemà, vam agafar taxi per tornar cap a l'hotel, a dormir i carregar bateries (literalment) per fer fotos i gravar molt l'endemà!

continuarà...




13 de gen. 2013

Semipermanent, documentals sobre expatriats a Seül.

Semipermanent és el títol d'una sèrie de documentals que he descobert recentment per casualitat navegant per Internet. S'emeten per la cadena de TV Arirang.

Conduït per dos expatriats que fan la seva nova vida a Seül, ens presenten altres expatriats que es guanyen la vida a Seül com a cuiners, músics, artistes, i altres temes.

M'han semblat uns documentals molt ben realitzats i ben cuidats (fugint dels típics videos que estic acostumat a veure i que acaben semblant videos promocionals de turisme i/o restaurants). Tot i que no aprofundeixen massa i cauen una mica en la monotonia (gairebé tots els expatriats que presenten són americans).

Però val la pena veure'ls per descobrir una mica més Seül i com de gran és i la gran quantitat de coses que es mouen i s'hi couen.

Enganxo el primer capítol, però la resta els podeu veure al seu canal de Vimeo.

 
Episode 1: "The Expat Life" from Semipermanent on Vimeo.


8 de gen. 2013

Escapadeta a Guam -part 1-

L'hivern a Corea és fred, molt fred. Aquest any, aprofitant uns pocs dies de vacances, volia anar a algun lloc càlid, però sense gastar massa. Skyscanner va ajudar a trobar vols barats en les dates que buscava. La opció Okinawa pintava bé, però ja hem estat a Japó varies vegades o volíem un altre país. Van sonar noms com Tailàndia, Filipines, Malàsia... Finalment la opció més barata i més atractiva era Guam.

El primer que em va venir al cap va ser:

Però nosaltres sí que hi anàvem.

Guam és una illa que forma part de les illes Marianes. Al est de les Filipines. Descoberta per Magallanes, va ser colònia epsanyola fins que va a passar a ser part d'Estats Units. Després va ser ocupada per Japó durant la segona guerra mundial. I fa uns 30 anys va aconseguir certa autonomia com a territori no incorporat del Estats Units.

Això va ser la primera sorpresa a l'aterrar: Jo no tenia visat per visitar els Estats Units. De manera que al passar el control em van portar a una saleta on vam haver de tramitar el permís. La cosa va ser ràpida i el poli que em va ajudar era molt amable. Semblava un poli de pel·lícula americana! Tot rapat, musculós, els braços plens de tatuatges. Una mica com el Doakes o com el Keith. Al principi, estava una mica cagat, però la cosa va anar ràpid i tranquila. Si heu de visitar Estats Units, heu de solicitar a ESTA el permís, que l'aproven en 5 minuts. Això vaig fer, i pagant els 14$, ja estava legalment com a turista a Guam.

Només sortir de l'aeroport, vam notar la calor i humitat tropical. Un xoc, tenint en compte que veniem ben abrigats des de Seül on teniem temperatures de -10C i des d'on l'avia havia sortit amb gairebé una hora de retard degut a la quantitat de neu i el gel a les ales (o això ens van dir).

Vam esperar una estona el servei de recollida de l'hotel, eren les 4 de la matinada, i ja ens temíem que si no venien ens tocaria caminar per carreters fosques. Però després d'una trucada, van venir, ens van recollir i llestos. L'hotel Palmridge Inn no és res de l'altre món. Una mica cutre i barat, i lluny de tot arreu, però és l'únic que vaig trobar. Quan vaig fer la reserva tots els altres allotjaments estaven plens (es veu que Guam és una destinació popular per passar-hi el Nadal o el Cap d'Any, especialment pels japonesos). Com que gairebé ja era l'hora d'esmorzar, vaig preguntar si ja el servien, però en comptes d'esmorzar tenien uns donuts recent arribats. Una capsa de deliciosos donuts amb cobertura de xocolata i coco. Genial benvinguda.

Ens vam instal·lar, vam veure l'exterior de l'hotel. Per sort el balcó no donava a la carretera, i vam veure el trenc d'alba envoltats de palmeres i escoltant ocellets. Hora de descansar una mica, l'endemà tocava voltar i disfrutar.

Morning calm in Guam


Continuarà...




7 de gen. 2013

Top K-Pop 2012

Ja ha acabat l'any i com és habitual, faig un petit recull del que K-pop que més ha sonat a Corea el 2012. No és cap llista de vendes, ni popularitat. Simplement el que crec que més ha sonat pels carrers, televisió i per tot arreu.

Ya ha terminado el año, y como es habitual, aquí va una pequeña muestra del K-Pop que más ha sonado en Corea este 2012. No és ninguna lista de ventas, ni popularidad. Simplemente lo que creo que más he oído por las calles, televisión y por todas partes.

Year 2012 is over, and as usual, here comes a list of the mosts played K-Pop tracks in Corea last 2012. It's not a best sellers lists or popularity chart. Just the songs i've heard the most along the streets, on TV and all around.

2012년이 이미 끝났다, 그래서 결론적으로 제일 등은 K-Pop 노래들을 소개할겠다. 다매한 음악 아니고 제일 인기 있는 노래 말고, 그냥 길거기에서, TV에서, 여기저기 들은 노래들이다.

Sense cap ordre...
Sin ningún orden...
Not in particular order...
하지 특정 순서로...

 PSY - Gangnam Style (Of course...too much. Sick of it, I'm not posting it!)

Big Bang - Fantastic Baby (Wow! Fantastic Baby! good track, good visuals)


T-Ara - Sexy Love (this one...played so much, sick!)


Miss A - Touch (better than this one)


GaIn - Bloom (2 minutes intro? you kiddin?? well, worthy to see the sexy dancey GaIn :-P)


Sunny Hill - Grasshopper song (nice song, even better meaning!)


IU - You & I (the orchestra gives more quality? could be. people says she's cute...)


Big Bang - Monster (An underrated Big Bang song. Good visuals as usual)


G-Dragon - Crayon (crazy G having fun)


4 Minute - Volume Up (that saxo was so deep...i heard so much in summer)


Kara - Pandora ('más de lo mismo')


Sistar - Alone (oh yeah, elegance baby...)



Bonus track :-P
Boa - The Shadow