9 d’ag. 2011

Salvem Jeju! - Salvemos Jeju! - Save Jeju!

Via Facebook, m'assabento d'aquesta moguda:
Via Facebook, me entero de esta movida:
Via Facebook, I know about this:



En aquest moment, les excavadores estan devastant un dels més populars i valuosos espais naturals de Corea del Sud. Malgrat els arrestos brutals, l'aclamat crític de cinema Professor Yang (el de la foto després d'haver estat brutalment arrestat durant la vaga de fam) i pacífics habitants segueixen protestant i ens fan una crida urgent a nosaltres per córrer la veu per aturar aquest desastre.

L'Illa de Jeju s'està considerant com una de les 7 meravelles naturals del món, però els governs de Corea del Sud i d'EUA volen construir una base naval i una enorme plataforma de llançament de míssils balístics. Per temor a la indignació nacional, el Govern ha encobert el tema i la policia estan intimidant als manifestants a abandonar les seves protestes. Només una protesta nacional podria salvar aquesta costa verge.

No podem perdre temps - alcem les veus i donem suport als manifestants per salvar l'illa de Jeju. Signa la petició urgent, i després difón-la a tothom - que serà lliurada directament al president:

---
En este momento, las excavadoras están devastando uno de los más populares y valiosos espacios naturales de Corea del Sur. A pesar del arrestos brutal, el aclamado crítico de cine Profesor Yang (en la foto, después de haber sido brutalmente arrestado durante una huelga de hambre) y pacíficos habitantes siguen protestandonos hacen un llamamiento urgente a nosotros para correr la voz para detener este desastre.

La Isla de Jeju está siendo considerada como una de las 7 maravillas naturales del mundo, pero los gobierno de Corea del Sur y de EE.UU. quieren construir una base naval y una enorme plataforma de lanzamiento de misiles balísticos. Por temor a la indignación nacional, el Gobierno ha tapado la historia y la policía está intimidando a los manifestantes a abandonar su resistencia. Sólo una protesta nacional ahora puede salvar a esta costa virgen.

No hay tiempo que perder - vamos todos a elevar nuestras voces y apoyar a los manifestantes para salvar la isla de Jeju. Firma la petición urgente, y luego pasala a todo el mundo - que será entregada directamente al Presidente:

---

Right now, bulldozers are devastating one of South Korea's most popular and precious natural sites. Despite brutal arrests, acclaimed film critic Professor Yang (pictured above being brutally arrested during his hunger strike) and peaceful villagers continue protesting and have urgently appealed to us to spread the word to stop this disaster.

Jeju Island is so magnificent it’s being considered as one of the 7 natural wonders of the world, but the South Korean and US governments want to build a massive naval base and launching pad for ballistic missiles. Fearing national outrage, the government has suppressed the story and police are intimidating brave protesters to drop their resistance. Only a national outcry now could save this pristine coastline.

We have no time to lose -- let's all raise our voices together and stand with the courageous protesters to Save Jeju Island. Sign the urgent petition, then forward this to everyone -- it will be delivered directly to the President:

8 d’ag. 2011

Pluja, vent, trencadissa!

A Corea portem ja unes setmanes de pluges i mal temps. Les fortes pluges que porta el monsó d'estiu, que van durar més d'una setmana, van causar bastants problemes de mobilitat, incloent algunes àrees de Seül i va provocar unes 70 morts.


Tot i el mal temps, la gent continua anant a treballar i a estudiar, de manera que els transports no deixen de funcionar. Durant la setmana de pluges, gràcies a Twitter vaig trobar unes quantes fotos força espectaculars. I testimonis de gent explicant com vivien el temporal. Des del barri de Gangnam, la pluja entrava per la porta de l'autobús en funcionament. A altres zones, hi va haver esllavissaments. I com a notícia curiosa que va impactar als ciutadas coreans: la mort de Yang Myeong-sook, la dona del president de la firma de grans magatzems Shinsegae, que va morir ofegada al soterrani de casa mentre comprovava alguna avaria.
 






Una altra anècdota curiosa és com de ràpid d'han posat de moda les botes d'aigua. Les botigues de calçat aprofiten la demanda i ofereixen una gran quantitat de dissenys i colors que normalment costa de veure. I entre les noies coreanes, la popularitat d'aquest tipus de calçat creix per moments.


Després d'una setmana de bon temps, des d'aquest passat diumenge, tornem a tenir pluges. L'origen és el tifó Muifa, que ve del sud-oest, i s'acosta cap a la costa coreana a uns 27 km/h provocant vents de 110 km/h. Des de diumenge al vespre plou, intermitentment, i en alguns moments amb una intensitat considerable. Fins ara hi ha un mort i dos desapareguts, i la NEMA (Agència Nacional per l'Administració d'Emergències) ha donat l'alerta a Seül, Gyenggi, i Incheon. I també a províncies del sud i a ciutats com Daejeon i Gwangju.

S'espera que dimarts el tifó abandoni la part sud per dirigir-se a Corea del Nord. Tot i així, hi ha previsió de pluges durant tota la setmana.

4 d’ag. 2011

Disco music & Seoul

Feia temps que no parlava de música coreana. El panorama K-Pop segueix com sempre, amb alguns retorns esperats i sense grans canvis.

Però sembla que està apareixent una tendència: en alguns programes de televisió, els presentadors, o de fet en el primer cas, uns còmics que no és que es dediquin exclusivament a la música, fa uns mesos van llençar el que es va convertir en un èxit: Itaewon Freedom. Una cançó molt disco, molt inspirada en el Harlem Desire dels London Boys. I amb una col·laboració del productor JYP. Itaewon és el barri de festa nocturna pels estrangers per excel·lència a Seül. La cançó parlar d'oblidar-se d'altres llocs i anar al barri a gaudir de l'ambient i el que ofereix. L'estil disco vuitanter sembla que ha agradat al públic coreà.


 El duet de comediants UV, juntament amb JYP.


Seguint aquest concepte d'ajuntar ritmes disco, i destacar el nom d'un barri per les seves qualitats com a zona d'oci, els nois de 무한도전 (Muhan Dojeon o Infinite Challenge) van sortir amb la cançó Apgujeong Nalari. Apgujeong és una zona del barri (car) de Gangnam, on destaquen zones de compra, i oci nocturn. I la paraula Nalari es podria traduïr com 'gamberro'. Així que la fórmula es repeteix: intèrprets que no venen del món de la música+barri famós d'oci nocturn+música disco=exit assegurat, almenys entre els joves, les llistes de vendes, les pistes de ball, i els karaokes. Suficient per fer un bron grapat de diners.

 Els nois de Muhan Dojeon




-----


Hacía tiempo que no hablaba de música coreana. El panorama K-pop sigue como siempre, con algunos retornos esperados, y sin grandes cambios.

Pero parece que hay cierta tendencia: en algunos programas de televisión, los presentadores, o en este caso, unos cómicos que no se dedican exclusivamente a la música, hace unos meses lanzaron algo que se convirtió en un éxito: Itaweon Freedom. Una cancón muy disco, muy inspirada en el Harlem Desire de los London Boys. Y con la col·laboración del productor JYP. Itaewon es el barrio de fiesta para los extranjeros en Seúl.  La canción habla de olvidarse un poco de los otros sitios e ir a disfrutar al barrio de Itaewon, de su ambiente y su gente. El estilo disco ochentero parece que gustó a los coreanos.

Y siguiendo este concepto de juntar ritmos disco, y destacar un sitio de Seúl por sus cualidades como zona de ocio, los chicos de 무한도전 (Muhan Dojeon o Infinite Challenge) salieron con la canción Apgujeong Nalari. Apgujeong es una zona del barrio (caro) de Gangnam, donde destacan zonas de compras, y ocio nocturno. La palabra Nalaria vendria a ser 'gamberro'. Así que la fórmula se repite: intérpretes salidos de la televisión+barrio famoso por su ocio nocturno+música disco=éxito asegurado por lo menos entre jóvenes, listas de ventas, pistas de bailes y los karaokes. Suficiente para hacer mucho dinero.


-----

It's been a while that i didn't write any stuff about K-pop. K-pop scene is kind of the same, with some awaited comebacks, and with no big changes.

But recently there's some new trend arising: Some TV programs, use their announcers or just their comedians who released something that became a hit. Itaewon Freedom. A disco song inspired in London Boys' Harlem Desire. And featuring JYP. Itaewon is the most popular foreigners nightlife town in Seoul. Thesong talks about forgeting the other town and go to enjoy this area with its atmosphere and people. Seems like the Koreans liked that eighties disco style.

And after this concept of mixing disco beats and feature some place in Seoul for its nightlife or clubbing scene, the 무한도전 (Muhan Dojeon o Infinite Challenge) guys published with Apgujeong Nalari. Apgujeong is a posh expensive and shopping area in Gangnam disctrict. Nalari means kind of punk, bad guy. So, the formula again: singers coming out from TV+famous town for its nighlife+disco beats=success, at least among youth, charts, dancefloors and karaoke rooms. Enough to make some amount of money.