29 d’oct. 2009

'This Is It' està prou bé.

Després de l'emoció d'ahir d'assistir a l'estrena de la pel·lícula documental This Is It, he de dir que em va semblar una bona manera de veure com Michael Jackson preparava el seu esperat retorn als escenaris.

Per sort, en aquest documental no xerren gaire i es mostra més la part artística del show. Com en Michael, els músics, els ballarins i els tècnics assajen i organitzen un autèntic espectacle. Es mostra bona part d'actuacions gairebé senceres, durant sessions de gravació fetes en diversos dies. El documental recull imatge gravades durant els assajos de març a juny, just abans dels assajos de vestuari, per la qual cosa el veure a Jacko "vestit de carrer" (si és que se li pot dir així) i als ballarins sense la seva corresponent indumentària fa que quedi una mica descafeinar, però a la vegada realista. S'aprofiten les pauses entre cançons per introduïr membres de la banda i personal involucrat en coreografies, il·luminació, escenari, efectes visuals i tots els aspectes més importants de la gira.

El documental mostra assajos casi sencers de les cançons (i que ja són clàssics de les seves gires (osti Michael, perquè mai no et vas arrriscar amb nous temes o els no-tan-populars?):
Wanna Be Startin' Something, They Don't Care About Us, Thriller, Billie Jean, Beat It, Human Nature, el clàssic Jackson Five medley, Smooth Criminal, I Just Can't Stop Loving You, Jam, Black Or White, The Way You Make Me Feel, Earth Song, i Man In The Mirror.


Entre tema i tema s'ens mostra parts del càsting i assajos de ballarins, un interessantíssim making of dels videos de fons durant les actuacions (sensacional Smotth Criminal i Thriller en 3D), i alguns aspectes artístics i tècnics comentats per Kenny Ortega, director de la gira i del documental (entrevista aquí).

Tot plegant una bona manera d'acostar-nos al què Jacko ens tenia preparat com a comiat, demostrant que encara estava en plena forma per cantar i ballar (tot i que ja he sentit que el documental ha prescindit dels fragments on apareixia cansat o amb problemes...). Espero que serveixi d'inspiració peer altres artistes i gires, i es mantingui el llegat del Rey del Pop (i si pot ser, vagin sortint perles inèdites del gran catàleg de cançons...)


Mola anar a estrenes, i més si són de "pelis" especials com aquesta.

27 d’oct. 2009

This Is It, Michael Jackson al cinema




Demà 27 d'octubre s'estrena la pel·lícula documental This Is It. Sobre la gira que Michael Jackson estava preparant abans de morir. L'estrena va acompanyada de la publicació del doble CD recopilatori incloent el tema inèdit This Is It i algunes demos inèdites. El més interessant del disc és la demo de Beat It, on Jacko ja demostrava com de bé sonava la idea inicial de la cançó...






La gent de Sony porten anys avorrint amb recopilatoris de Jackson, i aquest aporta ben poca cosa. El tema This Is It no és res de l'altre món, una simple eina de màrketing per ajudar a la promoció de la pel·ícula, que se suposa que estarà només dues setmanes als cinemes d'arreu del món. I per la qual ja tinc entrades per anar-hi demà a l'estrena (veure aquesta "peli" serà el més semblant a anar a un concert seu, cosa que mai vaig poder fer mentre el rei vivia...).

20 d’oct. 2009

Shakira + Timbals coreans

Shakira està en plena promoció del seu nou àlbum She Wolf, el seu disc més electrònic i que pel que he escoltat fins ara, no sona pas malament. És carn de remescles i buscarà l'èxit a les pistes de ball potser més que a les ràdios.

Actualment ja sona el nou single Did It Again, i ja ha fet un parell d'aparicions en televisió que em van cridar l'atenció per actuar amb timbals i percussionistes típicament coreans. Les actuacions són del programa Dancing With The Stars i del Saturday Night Live. Sembla que al videoclip oficial també apareixeran els tambors coreans.




16 d’oct. 2009

Anunci de HelloAPM...


Anunci HelloAPM


En algunes estacions de metro de Seül es pot veure aquest anunci. HelloAPM són uns grans magatzems de roba situats a la zona comercial de Dongdaemun. És força popular entre la gent jove, especialment els adolescents. El més curiós és de la foto són els dos personatges de l'esquerra i la manera que tenen d'agafar el globus...Em va semblar...curiós. Què hi diria Freud?

14 d’oct. 2009

ACTUALITZAT: Chocolate Love, les Girls Generation i f(x) unides per LG



Avui parlo de Chocolate Love: Una cançó per promocionar el nou model de mòbil Chocolate de la marca coreana LG. Hi ha 2 versions de la cançó, la titulada Retro Pop, on canten les Girls Generation (a.k.a. SNSD) i l'Electronic Pop amb el grup f(x). El tema ha estat produït pels suecs Bloodshy & Avant, responsables del darrer disc de BoA i dels dos darrers de Britney Spears. Però sembla que és un tema que ja havien escrit per Rachel Stevens i han modificat. Així que no es tracta de plagi sinó de reciclatge.

Totes dues versions enganxen i ja estan sonant a tot arreu. Aquest lligam entre grups musicals i campanyes publicitàries és cada vegada més comú. Recordeu quan vaig parlar en el seu dia de Son Dam Bi + Afterschool i el seu tema per Samsung: Amoled?

Al llarg del dia d'avui ha d'aparèixer el videoclip oficial. Mentrestant, aquí tenim els spots en qüestió.




ACTUALITZACIÓ: Jaa circulen els videos complerts. Quin dels dos us agrada més. Jo em quedo amb el de f(x), però m'agraden com sonen tots 2.





7 d’oct. 2009

Daft Punk a Tron Legacy




Que el duet d'electrònica Daft Punk participava a la nova versió del clàssic de ciència ficció Tron (aquesta vegada batejat com Tron legacy i en 3D!!) ja ho sabíem. El que no sabíem és que Daft Punk farà aparició a la pel·lícula, o almenys així ho ha dit l'actriu Olivia Wilde en una entrevista amb MTV.

En tot cas, ja s'ha filtrat un tema de la banda sonora: Fragile, i sona molt Daft Punk, així que no crec que sigui cap fake.

La pel·lícula s'estrenarà al desembre del 2010...Encara queda, esperem que es vagin filtran temes. De momeent podem anar assaborint el tràiler o promo o digueu-li com vulgueu:


1 d’oct. 2009

Parc Nacional de Bukhansan

Durant el període de vacances d'agost, vaig fer una petita excursió al parc nacional de Bukhansan. Bukhansan té una muntanya de 836 metres, la més alta al voltant de Seül, a la província de Gyeonggi-do. El parc nacional en sí no és massa gran, uns 80 quilòmetres quadrats. El millor de tot és que està a tocar de la gran ciutat. Només cal agafar el metro fins l'estació de Suyu a la línia 4, i allà l'autobús 120 i baixar a l'última parada. Tot plegat, menys d'una hora.


Sunxez al peu del Bukhansan


Gerros 1




Al baixar de l'autobús es nota on estem. Abans d'entrar al parc hi ha algunes botigues especialitzades en material de muntanya: calçat, jaquetes, motxilles...I és que als coreans els agrada anas ben preparats a fer muntanyisme. Pel camí, la majoria de persones que ens trobem són gent gran. Petits grups d'avis, parelles d'àvies, tots ells amb les seves viseres, ben equipats i somrient quan es creuen un grup d'estrangers com nosaltres.




Tria el teu camí


El mont Bukhansan




Al parc nacional s'hi poden trobar alguns petits temples, refugis, i fins i tot una petita comissaria de policia perduda enmig del bosc. Tot i que no vam explorar tot el parc, vam anar de cara a barraca, directes al pic Baekundae (836.5m). L'inclinació del camí cada vegada era més pronunciada, fins arribar als últims 300 o 400 metres, on s'havia de pujar amb l'ajuda d'unes cadenes i cordes clavades a la roca. Des del cim es podien veure ben a prop els altres dos pics: l'Insubong (810.5m) i el Mangnyeongdae (799.5m). Força gent aprofita el cim per descansar i fer una becaina sobre el granit, fer algunes fotos i admirar el paissatge de muntanyes i la ciutat de Seül a la llunyania: espectacular.


El refugi de l'excursionista


Fent el cim


Sunxez & Seül


Hem fet el cim!


Migdiada amb Seül als peus


De baixada, ens va entrar la gana i ens vam aturar a un petit temple-refugi on servien poca varietat de menjar. Bàsicament fideus, però acompanyats de Makgeolli ben fresquet, una beguda feta a base d'arròs, amb baixa graduació, amb un aspecte semblant a la llet. És molt típic dels excursionistes beure Makgeollli quan fan parades per reposar.


Dinar d'alta muntanya


L'osset que rep allaus


Vigilant el Bukhansan




Després del dinar, vam seguir baixant fins la base, notant com la inclinació estirava els nostres músculs de les cames, i recompensant-nos per l'esforç amb un gelat de blat de moro abans d'agafar el bus de tornada a Seül.


L'excursió va ser maca, però veient algunes fotos fetes en ple hivern...crec que hi hauré de tornar per admirar el paissatge tot nevat!

Röyksopp diuen que ha de ser això



This Must Be It és el nou single del disc Junior del duet noruec Röyksopp. El tema compta amb la col·laboració de la cantant de Fever Ray i de The Knife. Pel tema el suec Andreas Nilsson ha dirigit un videoclip ben extrany...si algú li troba un clar significat, si us plau, que ho digui.




This Must Be It serà publicat el 2 de novembre i comptarà amb remescles de Thin White Duke, Rex The Dog, Apparat, Danton Eeprom, Florian Meindl, LehtMoJoe, Maxime Dangles, Moguai, Pete Herbert and The Bloody Sisters (TBS).


De moment ja podem escoltar la remescla de Thin White Duke (a.k.a. Stuart Price, Jacques Lu Cont...), i sona d'allò més bé.

This Must Be It (This Could Be Thin White Duke Remix) by Royksopp