28 de maig 2008

Fringe, la nova sèrie de J.J.Abrams

El creador de Lost (i Alias) i la resta de l'equip creatiu de Mission Impossible III i Star Trek (Roberto Orci i Alex Kurtzman) tenen preparada una nova sèrie de cara a la temporada que ve, la temporada normal, la que comença al setembre-octubre (i no la putada que ens fan amb Lost o amb Battlestar Galactica que tornaran al febrer de l'any que ve).


Fringe és el nom d'aquest nou projecte que presenta una agent de l'FBI que es fica en uns misteriosos casos amb difícil explicació científica. Es diu que la sèrie barreja ciència-ficció i mitologia (com ens té acostumats J.J.Abrams), i serà una mena de barreja entre X-Files i The Twilight Zone. Tot i que veient el tràiler, això de que primer aparegui un avió fa pensar en Lost...

Mireu-vos el tràiler, en parlem, i el 26 d'agost a veure el pilot!

Jo no vull un iPod, el que jo vull és fer les paus!

L'iPod, aquest desitjat gadget d'Apple que tanta gent té, i més gent vol, ha baixat unes posicions en el meu rànkig de desitjos (materials, s'entén). El motiu s'anomena Pacemaker i és ni més ni menys que un reproductor d'mp3 (i d'altres formats, clar) amb funcions de mescla, és a dir, permet reproduir dues cançons a la vegada, ajustar-ne el pitch, el tempo, fer loops, afegir-hi efectes i tot el que se li pot demanar a un equip de dj. Amb unes dimensions superiors a un iPod, el Pacemaker té una capacitat de 120 gb, gens malament comptant que és només per a música (recordeu que és un equip de dj portàtil: qui vol vídeo o podcasts quan pots mesclar a qualsevol lloc?).

Ja fa temps que Pacemaker s'anunciava per internet, però amb alguns retards no s'ha comercialitzat fins el passat mes de març. No obstant, la forta promoció va fer que des del principi hi hagués molta demanda, i la gent de Tonium (l'empresa sueca que fabrica el Pacemaker) ha sabut acollir els seus clients creant una comunitat online d'usuaris (dj's) on tothom penja les seves mescles fetes amb el Pacemaker, escolteu-ne algunes i flipareu amb el que pot fer l'aparell!




Una de les coses que més em crida l'atenció (a banda de totes les eines per mesclar) és que les 'sessions' es guarden, per després poder-les passar a l'ordinador, pujar-les a internet, conservant el tracklist original (si reproduiu algunes de les mescles de la web, veureu com en el tracklist queda marcat el tema que està sonant), i després es pot editar amb l'aplicació descarregable tant per Mac OS X com per PC. Teniu més info i un llistat complet de les característiques aquí.

És interessant també els videos a mode de tutorial que el propi equip del Pacemaker penja a youtube. Veureu les possibilitats que té.

De moment el preu és força elevat: 520 €, cosa que fa tirar-me enrera. Qui sap si amb el temps, potser treuen noves versions i ajusten el preu (i si no, doncs a estalviar!).

24 de maig 2008

Lost, s'acaba la quarta...

Al final resultarà que la vaga de guionistes ha acabat afavorint la qualitat de les sèries. Ho dic més que res perquè el fet que Lost hagi vist escurçada la temporada de 16 a 13/14 capítols (tampoc són tants) ha fet que els guionistes se centrin en la trama principal i vagin de cara a barraca, és a dir, s'han acabat els capítols de farciment, fora la palla, el que ens interessa és l'illa (tot i que he de reconèixer que la trama dels viatges temporals d'en Desmond m'encanta i el capítol The Constant ha estat un dels meus preferits d'aquesta quarta temporada.).

Aquesta setmana no hi ha capítol, però divendres que ve (dijous s'emet "allà") podrem veure el 4x12 amb algunes escenes eliminades, i la season finale (m'encanta com ho pronuncien en les promos) de dues hores.

Amb aquesta cara, en Jack ja té un motiu per tornar a l'illa...


Està clar que els Oceanic 6 tenen un pes important (i crec que encara en tindran més a la propera temporada) i segurament seran la clau per acabar de rematar la relació entre Linus i Widmore. De l'últim capítol, que com tots els previs a final de temporada, no passa gran cosa i ho deixa tot preparat per esclatar (jaj! mai millor dit!), però torna un dels personatges misteriosos: Richard Alpert, aquest tio té moltes coses a explicar, i espero que com a mínim a la season finale deixi anar alguna perla...

22 de maig 2008

De futurs concerts

Avui m'he llevat (millor dit, m'ha despertat la curiosa aplicació Aurora amb una cançó de la meva biblioteca d'iTunes) i he vist a El Periódico una molt bona notícia: Madonna a Barcelona el 18 de setembre. Precisament ahir miràvem preus d'entrades, vols, busos, trens i albergs a llocs com Cardiff o Niça, perquè si la diva no confirma data a Espanya, la muntanya haurà d'anar a Madonna. No m'acabo de creure això d'El Periódico, ja que el dia abans, los40.com publicava que només hi hauria una única data espanyola i que seria a Alacant. En què quedem? Jo de moment esperaré a veure si es confirma una data espanyola i tenir-ne les entrades, sino, si que tocarà fer unes visites a atrapalo.com (per dir-ne alguna).


El que sí que està confirmat és el concert gratuït de Coldplay el 17 de juny a l'Espacio Movistar. Des de la seva web oficial donaràn els detalls de com aconseguir les entrades (crec que faràn una cosa similar a com quan van posar el primer single Violet Hill disponible per descarregar, és a dir, premiaran la fidelitat dels internautes).

Per cert, curiós videoclip de Violet Hill alternatiu a l'original. Aquest segueix sent oficial, i de ben segur que se'n parlarà...



8 de maig 2008

Em falta temps!

No he abandonat el blog (encara). Però em penso que aquesta és l'actualització que més he trigat a fer. La darrera va ser ja fa un parell de setmanes, per Sant Jordi. Des de llavors no és que hagi estat fora ni molt ocupat, però no he trobat el moment de posar-me davant l'ordinador i escriure tranquil com m'agrada fer:

Heus ací un petit resum del que ha passat aquestes dies, que espero poder ampliar en articles posteriors (almenys els temes més interessants)

- Durant la setmana de Sant Jordi vaig estar treballant en la il·luminació d'una sessió fotogràfica per fer el proper catàleg de moda de Caramelo.

- Vaig anar al teatre (cosa poc habitual en mi) aprofitant uns descomptes de Telentrada. Vaig veure Germanes i Soterrani. Obres molt diferents entre si, però que em van agradar totes dues. Ja en parlaré més endavant, però d'entrada ja us les recomano totes dues (Germanes per riure i distreure's, tot i que en el fons és un dramón. I Soterrani sobretot pel text, que és d'aquells que deixa coses a l'aire on l'espectador ha d'interpretar el que vulgui).

- Com es nota que ja fa bon temps, he estat fora els 2 darrers caps de setmana. Primer a Girona, cel·lebrant l'aniversari de ma germana i alguna cosa més... I aquest passat cap de setmana a Masarbonès en companyia d'en Joan, que un curt seu havia estat seleccionat pel Fic-Cat, un festival de curts que promet. L'any que ve repetirem. Com a curiositat, vam gaudir d'un concert d'en Gerard Quintana que era l'actuació que tancava el festival. Per cert, el nou iPod d'en Joan 'allthewayfromtheusa' m'ha fet venir ganes de nou de comprar-me'n un...de moment el factor economia domèstica farà que m'esperi uns mesos més.

- Em va morir el disc dur del meu iBook. Ja té 3 anys i uns mesos, i no negaré que li he fotut bastanta canya. Tement el pitjor (època d'examens i treballs, sense ordinador) vaig espabilar-me i vaig comprar un disc dur nou(i una mica de ram, de passada). Gràcies als precisos i detallats manuals d'iFixit, vaig poder obrir les entranyes del portàtil per canviar el difunt de 60gb per un nou Samsung de 120gb. Instal·lant de nou el sistema operatiu (i recordant els útlims dies de llargues arranquades i penjades del sistema) és com si tingués un ordinador nou.

- Tinc un munt de fotos per penjar a Flickr, i uns quants articles pendents (entre ells el concert de Pastora al Palau de la Música -fotos aquí-). Espero tenir internet a casa (no la wifi-caca del veí) ben aviat i tornar amb el ritme de sempre d'actualitzacions.

- D'actualitat musical: Madonna està en plena promoció del seu nou disc Hard Candy. Ja ha fet un parell de concerts promocionals i ja es van sabent dates de la gira que ja té títol: Sticky & Sweet Tour. Estiguem al tanto per saber quan es posen a la venda les entrades per Madrid (tot els rumors indiquen que passarà per la capital espanyola i no per la catalana).