28 de març 2008

Apagueu el llum! és "L'hora de La Terra"


A hores d'ara suposo que ja haureu sentit a parlar de la Earth Hour, o l'hora de La Terra. Una iniciativa en la qual milions de persones de tot el món s'uniran en una apagada general de llum i electricitat durant una hora. Es fa per demostrar la preocupació sobre el canvi climàtic. No només es tracta d'una hora, els participants també es comprometen a prendre mesures en l'ús d'energia en la vida diària.

En la iniciativa hi participen persones, empreses, organitzacions, i governs d'arreu del planeta. L'any passat va començar amb la WWF Australia, i va tenir tal impacte que enguany s'ha convertit en un esdeveniment mundial.

L'apagada serà demà 29 de març a les 20 hores (de cada país, o sigui que no serà una apagada simultània mundial). Així que si demà, entre les 20h i 21h esteu a casa o a algun lloc on podeu apagar els llums i aparells elèctrics, feu-ho.


27 de març 2008

I'm back!

Que no hagi escrit en tota la setmana santa (i uns dies abans) no vol dir que hagi estat de viatge, gaudint de les vacances, el bon temps, i reposant. El veritable motiu és que he estat posant a punt, netejant, i omplint la mevca nova llar. Han estat un dies de molts viatges al Ikea, muntar mobles, instal·lar electrodomèstics, etc. Ara ja es pot dir que tot rutlla, falten algunes cosetes, com per exemple internet: Fins avui no havia detectat cap xarxa wifi oberta, i ara, assegut vora la porta del menjador, he trobat n'he trobat una.

Ara que torno a agafar el ritme d'uni, etc. Intentaré escriure més. Tinc moltes temes pendents! No he perdut les ganes!!

14 de març 2008

Olé per l'Ola

Ola Festival, un altre esdeveniment de la mà(niga) de Sinnamon (responsables del Summercase, Creamfields, Weekendance, Daydream...) portarà el proper 15 d'agost a la Playa de Guardias Viejas (El Ejido, Almería) a (comenceu a flipar): Björk, Massive Attack, Goldfrapp, Digitalism, Junior Boys, i molts més per confirmar. El més espectacular és el preu: 40 euros, que anirà augmentant de preus (a partir del 15 de març passarà a 60 €). De ben segur que amb aquest cartell inicial no caldrà afegir gaires noms més. Jo ja m'ho estic rumiant...

12 de març 2008

Actualitat de Madonna

Encara no ha publicat el disc ni el single i ja comencem a rebre notícies diàries de la Reina del Pop:

En els darrers dies, s'ha publicat la portada oficial del primer single de Hard Candy: 4 Minutes. Portada molt lletja per cert, però ja veurem si es curra una digna portada d'àlbum...


Una altra fita important és l'ingrés de Madonna al Rock & Roll Hall Of Fame, cosa que no entenc massa perquè ella de R&R...poc. Però no m'extranya tant al veure que també són investits tots aquells artistes i grups més aviat pop i d'altres estils.




Una altra novetat, és que per al videoclip de 4 minutes Madonna ha comptat amb una parella de ballarins de Japó que va veure a YouTube mentre buscava talents en el camp del ball. El duet en qüestió es diuen Rikiccho i Dayoshi, i es fan dir Hamutsun Serve. Podeu veure una petita mostra del seu moviment corporal en aquesta actuació. Jo ho trobo genial!



Flickr for Good, la solidaritat en imatges

El popular servei per organitzar i compartir fotografies, ha anunciat (al seu blog) juntament amb Techsoup (un servei de capacitació tecnològica sense ànims de lucre amb seu a EEUU) la iniciativa Flickr for Good, en la qual donarà 10.000 comptes Flickr Pro (els comptes de pagament que ofereixen amplis avantatges respecte als limitats comptes gratuïts) a diverses ONGs i organitzacions sense ànim de lucre de diversos països, entre ells Espanya. Els qui pertanyin a alguna ONG poden sol·licitar-los a la pàgina habilitada per l'ocasió: Flickr Donation Program. La forma de sol·licitar-la és tenir ja un compte gratuït o crear-se'n un, i registrar-se a Techsoup. Els comptes són d'un any de caducitat si no es renova, i s'en regalaran entre dos i cinc per cada organització. Flickr ha posat en marxa la iniciativa veient que eren molts els usuaris que utilitzen el seu servei com a mitjà de difusió per a temes socials mundials. De moment el servei només està operatiu a Estats Units i Canadà, però s'espera que aviat s'hi sumin el Regne Unit, Austràlia, Hong Kong i Espanya.

Chikilicuatre, el representant eurovisiu més 2.0



Rodolfo Chikilicuatre, el personatge interpretat per l'actor David Fernández al programa BFN concuït per Andreu Buenafuente a laSexta s'ha guanyat la majoria de votants per a la representació d'Espanya al Festival d'Eurovisió. En un procés de selecció totalment nou implusat per TVE on el públic podia votar els candidats a través del lloc MySpace amb el lema Salvemos Eurovisión Chikilicuatre es va guanyar al públic.

L'èxit del Chiki-chiki no ve donat només gràcies a la promoció televisiva que se li va donar a BFN, la companyia El Terrat ha posat en marxa els engranatges de comunicació i ha sabut aprofitar el poder de difusió de la web 2.0. Des dels inicis de la presentació de la seva candidatura al festival, Chikilicuatre va comptar amb un web propi a part del seu MySpace, un Twitter, un perfil a Facebook, i per descomptat, el suport de El Terrat i BFN en el seu canal a YouTube, on els seus vídeos ja compten els visionats per desenes de milers i s'anima al públic a penjar els videos de les seves versions del Chiki-Chiki.

En la gala de selecció del passat dissabte, presentada per Rafaella Carrà, Rodolfo va actuar juntament amb els altres 9 finalistes. Finalment la popularitat i l'èxit del Chiki-Chiki a la xarxa es van transformar en la representació espanyola de Chikilicuatre a Eurovisió amb un 56,28% de vots. El proper 24 de maig, en el Festival d'Eurovisió que se celebrarà a Belgrad sabrem si aquest personatge tant 2.0 es converteix en un fenòmen europeu.

Resum de Battlestar Galactica en 8:15

Tal com l'ABC va fer amb Lost un resum de 8:15 de duració de les 3 primeres temporades per posar al dia al públic de cara a l'estrena de la 4a. La gent de Sci-Fi ha fet el mateix amb la gran Battlestar Galactica, on en poc més de 8 minuts es comenten els fets més importants de les tres temporades fins ara emeses. I és que el proper 4 d'abril torna aquesta interessant sèrie, després del bestial cliffhanger que ens van deixar al season finale de la 3a. Compte, que si no heu vist la sèrie us pot destrossar el factor sorpresa amb uns quants spoilers! Si seguiu la sèrie és ideal per posar-vos al dia i agafar amb ganes l'estrena de la 4a temporada.


11 de març 2008

Cansats del Facebook?

Original el vídeo que m'ha passat el Ramón i que critica en forma d'himne el gran nombre d'aplicacions (inútils) que corren per la popular xarxa social.

6 de març 2008

6-Març Manifestació contra el Pla de Bolonya


Demà 6 de març hi ha prevista una manifestació a la Plaça Universitat a les 12 h. També s'ha declarat una vaga d'estudiants i professors per protestar en contra del Pla de Bolonya. El tema és important, i més després dels fets ocorreguts ahir a la tarda a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, on el rector de la universitat va fer avisar als Mossos d'Esquadra per fer fora als estudiants que s'havien tancat pacíficament per protestar per la precarietat de la UAB i la privatització a la universitat.

Teniu més informació a:

http://precarietatuab.net/

http://www.comitevagauab.blogspot.com/

http://etc.uab.cat/actualitats_interior.php?id_noticia=425

http://www.universitatpublica.org/

http://especialbolonya.wordpress.com/

http://www.3cat24.cat/

http://www.catradio.cat/reproductor/audio.htm?ID=230097

5 de març 2008

Netvibes Ginger

Ja fa molt de temps que volia parlar de la nova versió de Netvibes. Fins ara era una mena de beta tancada a només alguns usuaris. Des del primer moment en que es va començar a parlar, vaig demanar invitacions gràcies als contactes que vaig fer durant la meva col·laboració amb l'equip de traducció de Netvibes al català.

Aspecte de la nova interfície, amb aspecte molt 2.0...

Finalment Netvibes està a punt de publicar la seva nova versió anomenada Ginger, on s'amplien les opcions de configuració, s'afegeix la possibilitat de crear perfils amb estats al més pur estil Twitter o Facebook, i inclou un nou disseny d'interfície d'usuari molt més intuitiva que permetrà trobar i afegir els mòduls desitjats a les nostres pàgines. Si amb això no n'hi ha prou, Netvibes Ginger permet també per fi crear els nostres propis universos d'usuari: Per exemple el meu.

Nous dissenys, nous fons de pantalla...

Una altra opció que encara no està habilitada, però sembla que no trigarà a estar disponible és la de drive, que deu ser una mena d'emmagatzematge online, per poder disposar dels nostres arxius (pràviament pujats, clar) des de qualsevol ordinador.

Netvibes Ginger encara no està obert a tothom, però si us pica la curiositat, tinc invitacions que m'encantarà repartir entre aquells lectors interessats. Només m'heu de deixar un comentari demanant-ho.

3 de març 2008

El nou video dels Justice

Si el primer vídeo de Justice, D.A.N.C.E. (el de les samarretes animades) us va semblar original, aquí teniu un altre digne candidat de guanyar premis. El vídeo del tema DVNO està dirigit per SO-ME i Machine Molle, i mostra parts de la lletra de la cançó a mode de logotips i animacions al més pur estil de productores cinematogràfiques. Segur que més d'una agafarà alguna idea d'aquest videoclip per al seu projecte...