28 de febr. 2008

A l'abril tindrem caramel dur -Actualitzat!-

Què diu aquest tio amb aquest títol? Doncs senzillament que el 29 d'abril tindrem Hard Candy a les botigues. Madonna ja ha confirmat el nom de l'àlbum i la data de publicació. Després dels rumorejats títols com Licorice o Candyshop, finalment l'ha titulat com la peli.

El primer single del disc serà Four Minutes (i no 4 Minutes To Save The World com es deia) amb Justin Timberlake i es publicarà a finals de març. Si a hores d'ara encara no ho sabeu, el disc està produït per Pharrell Williams, Timbaland i Nate 'Danja' Hills.

Hard Candy serà l'últim disc que Madonna publiqui amb la discogràfica Warner. Després estarà a Live Nation, amb qui va firmar un contracte multimilionari per 10 anys, no només per editar discos, sinó per fer concerts i comercialitzar merxandatge.

Parlant sobre el disc, la pròpia Madonna ha dit: "I'm gonna kick your ass, but it's going to make you feel good". Que ve a ser un: "us fotrà, però us molarà". El disc podrà ser millor o pitjor, però el que espero que no se m'escapi és la gira i un concert a Barcelona.

"Toma caramel!"

Actualització! Ja s'ha filtrat part del single 4 Minutes, en baixa qualitat i un molest locutor francès una mica molest. Però és suficient per apreciar la producció de Timbaland, i una espectacular tornada a duet entre Madonna i Justin amb trompetes. Escolteu-lo aquí!

27 de febr. 2008

reacTable a la UAB

Hi ha coses d'aquelles que algun dia ens agradaria fer, com petits somnis que ens omplirien de satisfacció si els veiéssin acomplerts. Avui ha estat un dia en que he disfrutat i m'he sentit molt satisfet d'haver vist realitzat, sense gaire esforç, un d'aquests somnis.

Dins el programa de l'Artefacte 08, i enmarcat dins l'Any de la Computació de la UAB, on el col·lectiu Electrotech.no? ha organitzat un seguit d'activitats relacionades amb la música electrònica i l'art, hi havia preparada per avui una conferència per part del Grup de Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra presentant el (o la?) reactable.

Des de la primera vegada que vaig sentir a parlar del reacTable, quan va aparèixer la notícia de que Björk comptava amb aquest instrument durant la seva última gira, vaig sentir-me molt atret. És fàcil, una interfície tàctil, amb llums de colors i per crear música electrònica de forma intuïtiva entra pels ulls. Més tard van arrbar les campanades a TV3, on el Guillamino va posar-hi la música amb l'equip del reactable. I per si fos poc, el mes passat va rebre el premi al projecte més innovador al MIDEM. Havent vist molts vídeos sobre el reactabla, vaig arribar a tenir el petit somni de tocar-lo algun dia. Simplement provar-lo, i veure com respon i què se sent...

Fa unes setmanes vaig veure per la facultat algun programa de l'Artefacte08 on s'anunciava la conferència del reactable. Vaig pensar que seria interessant veure-ho, era la millor oportunitat que se m'havia presentat per veure'l en viu. Em vaig anotar la data al meu calendar de Google i avui, aprofitant que hem plegat abans de l'assignatura de LabTV (es diu Laboratori de Produccions Televisives, però el professor la va anomenar LabTV i mola més) he anat a l'edifici d'esudiants de la UAB per assistir a la conferència.

Al vestíbul de la Sala de Teatre, mentre el públic esperava per entrar, es podia experimentar amb una mostra d’alguns instruments de producció musical com mostrejadors (samplers), vocodificadors, seqüenciadors, sintetitzadors, etc.

Un cop dins la sala i després d'una explicació en què m'ha quedat bastant clar el funcionament del reactable.

ReacTable
Esperant l'inici de la conferència...

ReacTable 2

El funcionament el teniu més detallat a la seva pàgina web, o sigui que tampoc m'estendré gaire: El reactable es compon d'una càmera de vídeo, un projector de vídeo, i un ordinador. Dins l'ordinador tenim emmagatzemat tots els sons, loops, moduladors, filtres i demés. El que fa el reactable, és enviar els senyals de la taula cap a l'ordinador perquè aquest ho interpreti i emeti els sons corresponents. Com? Cada peça té una mena de dibuix, aquest dibuix representa un número i un vector, el qual és captat per la càmera de vídeo i enviat a l'ordinador i interpretat. La posició, el moviment i la rotació de la peça també són captats per la càmera, i interpretats com altres paràmetres com la freqüència, l'amplitud, o el tempo. La funció del projector és enviar imatge cap a la taula per a que es vegin les ones i senyals que provoquen cada peça, així com mostrar els indicadors de volum i números. Apart de les peces, la càmera també detecta els dits, de manera que es pot ajustar el volum, i enviar altres tipus de senyal. El que fa l'ordinador és interpretar tots els senyals rebuts per la càmera i traduïr-los dins un software musical.

Aquí teniu l'explicació:



ReacTable 1

ReacTable 9
Amb tantes peces és difícil distigir què fa cada una.

En Dani Gallardo ha fet una demostració de les possibilitats de l'aparell. I més tard, per sorpresa meva, ens ha convidat a baixar a l'escenari a provar l'instrument!

Sunxez & reacTable
Ep! Estic tocant-lo de veritat!

ReacTable 3
La peça del teclat m'ha semblat molt interessant

No sembla complicat, de fet, a la mateixa pàgina web expliquen com fer-ho i posen el software open source a la disposició. Algú s'hi atreveix?

ReacTable 4

ReacTable 5

La veritat és que tocar el reacTable és una cosa extranya. No havia vist mai una manera tan fàcil de fer música. Ok, alguns diran que la música ja està feta i l'únic que es fa és donar-li efectes i tocar paràmetres. M'és igual, diré que mai havia estat tan fàcil generar sons i que sonin bé podent-ho fer d'una manera intuitiva. Em sento privilegiat per haver fet realitat aquest petit somni que era arribar a tocar el reacTable. Crec que ara perseguiré un nou somni, que serà fabricar-me un reacTable.


reacTable a la UAB from sunxez on Vimeo.

Més fotos aquí.

21 de febr. 2008

Uns Brit Awards repartits

Després dels Grammy sempre arriben els Brit Awards, el seu l'equivalent britànic. Ahir es va cel·lebrar la cerimònia d'entrega dels premis, els quals van quedar força repartits destacant sobretot els Artic Monkeys, que van guanyar els premis a millor àlbum (britànic) per Favourite Worst Nightmare i millor grup (britànic). Els Foo Fighters van fer el mateix en la categoria internacional per l'àlbum Echoes, Silence, Patience & Grace. Take That es van endur el premi a millor directe i millor single britànic per Shine, deixant a Mika sense premi per Grace Kelly.



Tot i que Rihanna no va poder guanyar el premi a millor artista femenina internacional, que es va endur Kylie, va oferir una aparentment espectacular però fluixa actuació d'Umbrella juntament amb The Klaxons tocant Golden Skans.



Kylie també va actuar amb el segon single Wow (que com més escolto més m'agrada).



Aquí teniu la llista completa de categories, nominats i guanyadors:

Best British male
Guanyador: Mark Ronson
Nominats: Jamie T, Mika, Newton Faulkner, Richard Hawley

Best British female

Guanyador: Kate Nash
Nominats: Bat For Lashes, KT Tunstall, Leona Lewis, PJ Harvey

Best British album

Guanyador: Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
Nominats: Leona Lewis - Spirit, Mark Ronson - Version, Mika - Life In Cartoon Motion, Take That - Beautiful World

Best British group

Guanyador: Arctic Monkeys
Nominats: Editors, Girls Aloud, Kaiser Chiefs, Take That

Best British breakthrough act

Guanyador: Mika
Nominats: Bat For Lashes, Kate Nash, Klaxons, Leona Lewis(Winner chosen by BBC Radio 1 listeners)

Best British live act

Guanyador: Take That
Nominats: Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs, Klaxons, Muse
(Guanyador escollir pels oïents de BBC Radio 2)

British single

Guanyador: Take That - Shine
Nominats: Leona Lewis - Bleeding Love, Mika - Grace Kelly, Mark Ronson Ft Amy Winehouse - Valerie, The Hoosiers - Worried About Ray
(Guanyador escollit per votació popular en directe)

International male solo artist

Guanyador: Kanye West
Nominats: Bruce Springsteen, Michael Buble, Rufus Wainwright, Timbaland

International female solo artist

Guanyador: Kylie Minogue
Nominats: Alicia Keys, Bjork, Feist, Rihanna

International group

Guanyador: Foo Fighters
Nominats: Arcade Fire, Eagles, Kings of Leon, White Stripes

International album

Guanyador: Foo Fighters - Echoes...
Nominats: Arcade Fire - Neon Bible, Eagles - Long Road Out Of Eden, Silence, Patience & Grace, Kings of Leon - Because Of The Times, Kylie Minogue - X

Critics' Choice Award: Adele

Outstanding contribution to music: Sir Paul McCartney


I la resta d'actuacions:

Mark Ronson - medley




Amy Winehouse - Love Is A Losing Game


Leona Lewis - Bleeding Love


Kaiser Chiefs - Ruby Ruby Ruby


Paul McCartney - Get Back



19 de febr. 2008

El HD-DVD ha mort

Toshiba ha anunciat oficialment que abandona l'HD-DVD. La guerra pels DVD d'alta definició ha acabat per imposició del Blu-Ray Disc de Sony.

Toshiba ha pres la decisió dient que la seva retirada ajudarà al desenvolupament del mercat. D'aquesta manera, empreses com Sony, Philips, Apple i moltes més que es dedquen al Blu-Ray surten victorioses d'aquesta guerra de formats.

Toshiba reduirà la fabricació de reproductors d'HD-DVD arribant a aturar-la definitivament a finals del mes de març.

Una de les conseqüències més destacades pot ser el canvi de format que podria fer la Xbox 360 de Microsoft. Tot i que Microsoft no creu que la derrota de Toshiba pugui afectar les vendes de la seva consola, un executiu va afirmar al gener que estarien oberts a donar suport al Blu-Ray si aquest s'acabava imposant.

Per altra banda, aquesta victòria del Blu-Ray podria fer que augmentin les vendes de PS3 ara que ja s'ha confirmat definitivament com la consola amb el format guanyador.

Per altra banda, Apple podria incloure ja grabadors de BR en els seus propers models de portàtils i sobretaula, cosa que ja s'espera des de fa temps.

12 de febr. 2008

Merding

Pensava titular aquest article 'La merda del bicing' però queda massa directe...
Aquí va la meva experiència amb aquest servei de transport públic al ciutadà:

A finals de l'estiu ja em voltava pel cap donar-me d'alta al Bicing, ja que vaig veure que hi havia projectades algunes estacions prop de casa meva i en general al barri. L'obertura d'aquestes noves estacions es va fer esperar molt, i no va ser fins al desembre que ja veia que li podia treure el suc amb el número de parades que van anar apareixent per les zones que més freqüento.

Bé, recordo que va ser el dia de Sant Esteve que em vaig donar d'alta via web juntament amb el meu germà. No esperava que la carta amb la tarjeta i el fabulós pack de benvinguda arribéssin aviat, però van trigar uns quants més dies dels 10 que indicaven a la web. Ho entenc, era Nadal, la meitat de dies festa, les oficines a mig gas i correus de cul. Cap problema, "ja arribarà", vaig pensar.

A principis de gener em va arribar aquest pack de benviguda.

Ha arribat un sobre!

Sí que és gran! A veure què conté?

Agafa el bicing

Vaja, només paperassa...

Ah mira! el carnet, una carta de l'hereu, i alguna cosa despelgable...

Pack de Benvinguda

Si, aquesta carta de l'Hereu, un plànol i unes instruccions (les mateixes que a la web) són el 'pack de benvinguda' que diuen ells.

Pack de benvinguda

Bé, almenys tindré un plànol en paper per dur a sobre i poder consultar les estacions... posa "2a edició" estarà més o menys actualitzat?

Plànol del bicing

Bé, això de 2a edició sona bé, però si us fixeu a la cantonada inferior dreta veureu la data de l'edició: Maig 2007!! On pretenen que vagi amb un mapa dels 2007 al gener de 2008? Si precisament no hi apareix ni una de les estacions que em van fer donar-me d'alta! Molt malament. I la cosa no acaba aquí.

El carnet del bicing

Almenys tinc el carnet, que a l'hora de la veritat és el que compta.

Amb el carnet a la mà ja podia validar-me a la web i començar a utilitzar el servei...visca! Però...el dia que el vaig voler estrenar, a l'estació de Numància amb Pl. Prat de la Riba em vaig trobar que només hi havia una bici, i no la podia agafar, deuria estar averiada. Bé, anem a la següent estació, a la Diagonal, davant del Decathlon de l'illa: buida. Pel que em queda, ja vaig caminant fins a casa, però pel camí vaig arribar a veure una altra parada buida, sense cap bici. Això passava cap a les vuit del vespre. L'endemà em va passar el mateix. Deu ser que són zones sol·licitades quan la jornada laboral acaba i els treballadors de la zona buiden les estacions per marxar cap a casa.

Un altre dia, baixant fins a l'estació de Pl. de Sants, me la trobo plena, sense poder deixar la bici. Vaig haver d'anar fins la següent estació, fins al carer Olzinelles, i plena també, i l'estació de Gavà-Bordeta i plena també. Però com pot ser!? Total que vaig haver de quedar-me la bici una estona, i per sort al tornar cap a casa vaig trobar lloc on deixar-la.

Suposo que no sóc l'únic usuari del bicing que es troba amb aquests problemes, al cap i a la fi, som molts gent per poques bicis i estacions, que sí, van augmentant, però actualment són INSUFICIENTS.

Aquesta setmana em va arribar una carta del bicing, només per anunciar que han canvia el telèfon d'incidències i han posat en marxa un nou telèfon d'informació. Doncs gràcies, però preferiria que perdin el temps intentant solucionar els problemes d'infraestructura (s'en pot dir així) i no intentant quedar tan bé i semblar que tenen màxima comunicació amb els usuaris.

Una altra cosa que ha de millorar. La web del bicing, on casi hi hauria d'haver novetats diàries, i amb sort n'hi ha un cop per setmana. I el mapa d'estacions en teòric temps real triga una eternitat en carregar perquè s'ha d'anar clicant perquè es contnui reproduint algun script que hi tenen. Amb això ja vaig enviar un mail, i m'el van respondre agraïnt el suggeriment i que passaven la informació al departament corresponent. Com podeu suposar, encara no he tingut resposta.

Quan la gent em pregunta si val la pena això del bicing, els dic que per 24 euros l'any, no està malament. Però és una cosa de la qual no s'en pot dependre (no voldria dependre d'arribar a temps a la feina o a classe o enlloc segons la saturació del servei), trobo que va bé per estalviar-te caminar (excepte quan has d'anar a buscar bici en més d'una estació, o no trobes lloc per deixar-la en més d'una...), fer una mica d'exercici, guanyar una mica de temps, etc.

A veure si amb el temps, l'Ajuntament o qui sigui responsable millora el servei, la web, fa més carrils bici, i amb la suma de tot aconsegueix que Barcelona es converteixi en una bona ciutat per anar en bici (com per exemple).

Amy Winehouse triomfa amb 5 Grammy

Sense poder ser present a la gala degut a problemes amb ewl visat que li van impedir viatjar a Estats Units, Amy Whinehouse va ser premiada amb els Grammy de millor cançó, millor gravació, millor artista revelació, millor actuació vocal femenina de pop, i millor àlbum pop.

Amy també va actuar des de Londres via satèl·lit amb una senzilla però molt bona posta en escena.



Altres premis destacables (per mi) són: la millor actuació vocal masculina pop per What Goes Around...Comes Around, i millor gravació dance per Lovestoned/I think she knows de JT. Alicia Keys va guanyar la millor actuació vocal femenina r&b i millor cançó r&b per No One.

La llista completa de categories, nominats i guanyadors, aquí.

Per ser la 50ena edició dels premis, la gala no va lluir gaire... em va faltar la rumorejada arició de Michael Jackson en motiu del 25è aniversari de Thriller, que es va quedar en això, rumors.

Si mireu la llista de nominats i premiats...quins encerts o injustícies creieu que hi ha? Deixeu un comentari!

8 de febr. 2008

Facebook en espanyol

Fa un parell de dies ja ho vaig comentar al meu Twitter. Ara sembla que ja és del tot estable. Facebook permet escollir l'idioma des del menú 'account'-'cuenta'. de moment només hi ha disponible anglès, francès, alemanys i espanyol.

M'encanta que les webs 2.0 vagin oferint versions de diversos idiomes. Tenim YouTube en espanyol, Blogger en català...Què se n'ha fet de Technorati en espanyol?


Si encara no sou usuaris d'aquesta superxarxa social, ja esteu trigant. I afegiu-me!
Algú s'anima a fer una traducció al català de Facebook?

6 de febr. 2008

'Monstruoso', o com es pot arribar a vendre merda amb una bona campanya viral


El cas de Cloverfield (maleït el dia que van decidir traduïr-la com Monstruoso) és interessant. Tot va començar el juliol del 2007 en forma de teaser trailer a l'estrena de la pel·lícula Transformers. Aquest teaser no mostrava cap nom de pel·lícula, només el nom del productor J. J. Abrams i una data d'estrena: 18 de gener del 2008. Ràpidament es va començar a especular què podria ser aquell nou projecte del creador de Perdidos i Alias. Es va arribar a dir que 01-18-08 (com es coneixia el film llavors) era una extensió de Lost, amb pistes per desxifrar el misteri de l'illa, etc. La premsa i moltes webs i blogs comentaven si es tractava d'una nova versió de Godzilla o Voltron. Després va aparèixer el tema de Slusho: Una marca fictícia de refresc japonès que apareixia en projectes de J. J. Abrams (i curiosament a un parell de capítols de Heroes). Totes aquestes connexions van fer moure la maquinària d'internet, i el hype va augmentar de manera considerable. Aquesta marca Slusho està lligada a Tagruato, una mena de petrolera o perforadora que més tard apareixia en un vídeo fictici d'un telenotícies on es veia una plataforma petrolera enmig del mar atacada per alguna cosa.

A pocs mesos de l'estrena, va aparèixer el tràiler oficial, que no ensenyava gaire més però ja donava nom al film: Cloverfield. Van anar apareixent algunes fotos i dibuixos del monstre a mode d'spoiler, i ja només quedava esperar el dia de l'estrena.

M'hagués agradat anar a veure Monstruoso el dia de l'estrena a Espanya (1 de febrer) però havia quedat per veure Lost 4x01 (on Hurley està comprant Slusho en el vídeo on veu...), i durant el cap de setmana estava fora de Carnaval. Total que vaig aprofitar per anar-hi ahir dimarts, amb les entrades gratis que regalen BBVA per gastar diners amb les seves tarjetes Blue. I quina sort que no hagués de pagar per veure la peli!

Tranquils, no hi ha spoilers.
Però si n'hi hagués m'ho agrairíeu, perquè realment no cal anar a veure tal cosa al cinema. No és que no sigui espectacular, però més que una pel·lícula em sembla un experiment-experiència audiovisual com [REC]. Serà que està rodat amb càmera en mà (un gran error que potser volia fer la peli més realista però genera molt poca credibilitat).

També és destacable la poca veracitat del film (i no em refereixo al monstre): Un videoaficionat que es queda gravant com ataquen als seus amics, i en canvi fuig quan pot tenir un pla general sense cap risc de la criatura? Una gravació en una tarja SD, però que fa els salts típics d'una cinta? Per qui ens prenen?

Trobo que per haver tingut una campanya viral tan ben elaborada, veure el producte final és una autèntica decepció. Espero que no passi el mateix amb The Dark Knight, perquè està tenint un magnífic màrqueting que no vull que sigui per encobrir un mal producte com és Monstruoso.

Veredicte: Encara que sigueu fans de Lost o de J.J. Abrams, no cal veure-la. És un fim totalment prescindible que no passarà a la història (del cinema, clar, potser sí que passarà a la història de la publicitat), compte, és la meva humil opinió, tothom és lliure d'anar-la a veure. Amb Mision Imposible 3 (que a mi personalment am va agradar) i aquesta, ja van dos patacades d'Abrams al cinema. Què tal serà Star Trek ?

Estàs d'acord amb el que dic? Opines tot el contrari? Fes-m'ho saber! Deixa un comentari!

5 de febr. 2008

Sobre webhosting

Aquest és un article patrocinat. (Ja comentaré més endavant com funciona això...)

Fa unes setmanes vaig entregar un treball de la uni per l'assignatura de Projectes i gestió de l'empresa informativa. El treball consistia en fer tot el pla empresarial per tirar endavant una empresa, en el nostre cas, vam optar per fer un portal audiovisual centrat en la comarca d'Osona. Mentre jo m'encarregava d'algunes de les part tècniques, vaig haver de consultar diverses webs buscant informació sobre allotjament web, registre de dominis, i transferència. El tema era una mica complicat perquè la idea era pujar uns 2 vídeos diaris, però haviem de tenir en compte el nombre de visites (que era difícil de saber) per contractar un servei o un altre. L'altre tema era el servidor, el qual vam decidir optar per un dedicat. Ara, navegant per cyberneticos.com veig que tenen una modalitat anomenada VPS (Servidor Virtual Privat) que sembla prou interessant i on cedeixen una partició del servidor per al client. També sembla interessant la modalitat de ràdio per internet, cosa que no descarto fer en un futur.

Per fer el treball més realista vaig donar d'alta alguns serveis web per tenir més presència a la xarxa: blog, twitter, flickr... D'aquesta manera s'aconsegueix més impacte i arribar a més usuaris.

Ara estem esperant la nota del treball. D'aquí uns dies, penjaré més informació.

Recta final

Aquesta setmana és la recta final. Dijous tinc l'últim examen del semestre. Algunes de les notes estàn prou bé, algunes tocarà arreglar-les al juny-juliol, però no magrada parlar tant de temes acadèmics.

Divendres estava previst veure Lost, l'estrena de la 4a temporada. Però un lleuger canvi de plans va fer que acabéssim sopant sushi casolà i veient només 15 minuts de l'esperat capítol. L'endemà vam marxar a fora de Barcelona per ajuntar-nos uns pocs i fer una mica de Carnaval. M'ho vaig passar molt bé, i crec que els demés també. Ballaruques, cervesetes, i una modalitat de pòquer coneguda com Texas Hold'em (introduïda pel Marc, directament de Bristol) que em va encantar, vam jugar-hi amb fitxes i tot! Diumenge al matí per fi vam poder veure Lost, i com sempre, ens va deixar a tots amb ganes de més. Sort que ja no hem d'esperar mesos, ara ja van a capítol per setmana, llàstima que d'aquí 7 setmanes ja s'acaba.

Avui m'he acomiadat del Marc i ha aprofitat per donar-me l'original del Planet Earth que em guardava des de fa mesos.

2 de febr. 2008

Dos anys de Bits & Beats

Que ràpid passa el temps! Sembla ahir que feia un any, i mireu com ha anat de ràpid el 2007. Trobo que ja m'estic acosumant molt bé a això d'escriure en un blog, ja tinc alguns lectors 'fidels' (espero!) i que en vagin venint més. No faré cap propòsit d'aquests, ni demanaré cap desig. Simplement espero que aquest blog us segueixi agradant i aportant aquella informació, curiositat o opinió que veniu a buscar (o no).

L'únic que demanaré, és que deixeu més comentaris! No tingueu vergonya! Sé que em visiten unes quantes persones al dia, però aquest nombre no es veu reflectit en els comentaris. Pot haver-hi temes que tracto que ni us va ni us vénen, però segur que en algun moment heu pensat en dir alguna cosa, una opinió, o un comentari... Feu-ho!

A aquells que ja comenten sovint, que ja sabeu qui sou, moltíssimes gràcies per donar-li vida a aquest blog! Espero que hi continueu participant, i animant a altra gent a fer-ho!

Per molts anys Bits & Beats!