27 de des. 2007

Nadal, empatxos...i regalets!

Tot i que ho escrigui amb uns dies de retard, Bon Nadal a tothom! En especial als lectors d'aquest blog! Bé, sino accepteu el retard, Bones Festes i Bon Any 2008!

Aquests últims dies he estat força ocupat fent compres d'última hora, no només nadalenques. Dissabte vam anar amb la Diana a comprar una pica pel nostre futur lavabo. Per si no ho sabíeu, ens en anem a viure junts! Però aquest no és el motiu d'aquest article, ja en parlaré més endavant. Dissabte a la nit vam quedar per sopar amb la colla per cel·lebrar l'aniversari del col·lega Mendo.

Han sigut dies plens d'autèntics empatxos (empatxos de veritat no, però comilones i dinars d'aquells que no cal sopar, sí) a base de grans dinars i sopars amb la família. La nit de Nadal vam sopar i fer cagar el Tió a ca la Di. El dia de Nadal vaig menjar la millor escudella amb carn d'olla de la meva vida. Ma mare s'ha superat i hi va posar molt bon material... I vam tornar a cagar el tió.

Escudella i carn d'olla

Tió pillant

El Tió d'aquest any s'ho ha currat molt, m'ha cagat coses que m'han fet molta il·lusió i tenia ganes de tenir.

Philips Living Colors: Un llum d'interior, per donar a la sala l'ambient que es vulgui gràcies als seus leds i al comandament a distància que permeten canviar el color de la llum disposant d'una àmplia gamma (es pot ajustar el color, la saturació, i la intensitat de la llum). És genial, m'encanta i queda molt bé a tot arreu. Ara mateix la tinc a l'escriptori donant llum verda a tota l'habitació. El comandament és molt elegant, respon bé al tacte dels dits, s'alimenta de 3 piles AAA que espero que no es consumeixin gaire aviat.

Atractiu


Comandament a distància

Vermell


Creative SoundWorks Radio 705
: Un altre gadget de disseny. Una ràdio, amb sintonitzador AM/FM i entrada auxiliar per connectar-hi qualsevol altre reproductor (un mp3, l'ordinador, la tv...) i que sona genial. Em feia gràcia tenia una ràdio 'portàtil' (no és portàtil, perquè només funciona endollada a la corrent, no pot portar piles), bé, petiteta. Segurament per tenir al futur dormitori o bany. També m'havia estat mirant un SongBook de Tivoli Audio, que té sintonitzador digital i funció despertador (i val una pasta més), però em sembla que prefereixo el SoundWorks, m'encanta com peta!

contingut

Tinc pensat fer unes quantes fotos més i algun vídeo del funcionament dels aparells en qüestió...ben aviat...

Per acabar de rematar, avui m'he donat d'alta al Bicing, una de les coses que pensava que em cagaria el Tió de casa meva, però que li perdono per haver-se currat la ràdio ;)

21 de des. 2007

A tota la comunitat de macaires

Molt bona iniciativa la de mossegalapoma.cat, Bloc d'Apple en Català i TOT-MAC.
Això és el que diuen:

"Des de la darrera trobada, de macaires catalans, alguns de nosaltres no hem parat de donar-li voltes a la pilota a veure com podríem dinamitzar encara més la nostra comunitat i nodrir-la de nous continguts i eines.

Que estem en un bon moment i que hi ha un interès alt i creixent dia a dia al voltant de MAC i d’APPLE a casa nostra és evident.

Una mostra clara son la gran quantitat de nous blocs que sobre aquest món van apareixen, la gran participació vostra i de tots en aquests, i l‘alta expectació que hi ha al carrer (amics, companys, coneguts, mitjans) sobre qualsevol cosa de la poma.

Per altra banda s’apropen les festes i qui més qui menys coneix a algú que renovarà ordinador i no us han dit “m’estic plantejant comprar-me un MAC”?

Serà un Nadal Macaire en molts sentits i nosaltres hem volgut també fer-vos i fer-nos un regal.

Per tot això el Bloc d’Apple en Català, Tot-Mac i Mossegalapoma.cat, hem decidit fer aquesta notificació conjunta per anunciar-vos dues interessants novetats per a la Comunitat Macaire en Català:

1) La creació oficial (reactivació) del GUM Català.

Com sabeu un GUM és un “Grup d’Usuaris de Mac” registrat oficialment a APPLE.

L’objectiu principal del GUM és articular i gestionar les trobades d’usuaris, endegar campanyes i notificacions conjuntes i articular temes de formació.

Per formar-ne part, només cal que us inscriviu a la següent adreça de correu: gum_catala@mac.com, enviant el vostre nom i correu electrònic.

2) La posada en marxa d’un canal de TV-IP amb continguts sobre MAC i APPLE en català (de moment en fase beta i en proves)

La idea d’aquest canal de Televisió IP és recollir vídeos en català, provenint de diverses fonts, que parlin de la temàtica esmentada i emetre’ls de forma continuada i oberta per a tothom i, de mica en mica, anar ampliant contingut amb producció pròpia: vídeos de les trobades, campanyes i altra informació d’interès comú.

Podeu accedir-hi a través de: http://apple.bloks.cat/index.php/apple-en-catala-tv/

Esperem que aquestes noves eines ens ajudin encara més a crear comunitat i augmentar l’interès de tots sobre MAC i APPLE en Català i estigueu atents que encara vindran més novetats!!

GRACIES A TOTS per la vostra participació i suport i us desitgem BONES mac-FESTES i FELIÇ mac-ANY NOU "

Lightwriting_lichtfaktor-crew

Aquest vídeo em sembla una passada, em venen ganes de llançar-me a fer una cosa semblant per Barcelona...algú s'hi apunta?

20 de des. 2007

Dexter triomfa, i molt

S'acaba l'any, i és època de rànkings, llistes i repassades del millor i el pitjor d'aquest 2007. (El Joan es queixa que sempre parlo de sèries i ja no parlo tant d'altres temes interessants com web 2.0, i altres reflexions...) Ho sento però aquest article també parla de sèries.

Diumenge passat la International Press Academy va lliurar els Satellite Awards. Uns premis als millors productes televisius, de cinema i de nous mitjans. El premi a millor sèrie de l'any ha estat per a Dexter, que també ha rebut els premis a millor actor principal per Michael C. Hall, i al millor actor secundari per David Zayas pel seu paper d'Angel Batista. Dexter també s'ha endut el premi al millor llançament en DVD. Podeu consultar la resta de guanyadors i nominats aquí.

Dexter també ha estat una de les millors 10 sèries de l'any segons l'American Film Institute. Podeu veure la resta de sèries i algunes d'anteriors anys aquí. Battlestar Galactica hi apareix més d'una vegada, encara no l'heu començat a veure?

Dexter

I per si fos poc, el passat diumenge l'emissió de l'últim capítol de la temporada (encara parlo de Dexter) va aconseguir uns molt bons resultats d'audiència. Un rècord d'1.4 milions d'espectadors que van veure el capítol a la cadena de Showtime. Una bona xifra comptant que és un canal de pagament. Així doncs, com ja he dit més d'una vegada, es demostra que la 2a temporada de Dexter supera la 1a. Vaig quedar meravellat amb l'últim capítol 2x12 (que per sort es va filtrar per internet dues setmanes abans de la seva emissió).

19 de des. 2007

Tràiler de la 4a temporada de Lost

Lost torna el 31 de gener peti qui peti. Ja està fins i tot anunciat al nou tràiler de la 4a temporada.

Pell de gallina! Quines ganes!

14 de des. 2007

Un nou poster de The Dark Knight

La setmana passada ja vam poder veure un nou teaser poster de la continuació de Batman Begins. Ara ha aparegut un 'poster internacional'.

Jutjeu vosaltres mateixos. a mi m'agrada perquè no és el típic Batman contemplant Gotham des de dalt d'un edifici, ara ho fa des de l'interior, i la veritat és que queda molt bé. M'agrada. Però no supera l'anterior.



13 de des. 2007

Trailer de la 4a temporada de Lost

Sóc bastant antitrailers. No m'agrada que m'ensenyin els millors moments d'una pel·lícula, ni revelin coses que sorprenen a l'hora de veure-la si no has vist el trailer.

No és el cas d'aquest trailer de Lost, on s'ensenyen alguns fotogrames de la nova temporada, però res revelador. Recordem que a Lost, tot és possible, i el fet de veure un fotograma on apareix en Charlie pot voler dir moltes coses.



Jo de moment tinc moltes ganes que arribi febrer i veure com s'estrena la 4a temporada d'una de les millors sèries que mai hagi vist.

12 de des. 2007

Declareu la independència!

Encara no havia parlat de Volta, el darrer àlbum de Björk. Un disc molt del seu estil i que per mi millora respecte aquella raresa titulada Medulla. Aquest Volta té temes bonics i temes lletjos, un dels bonics, per exemple, és The Dull Flame Of Desire, on col·labora el cantant de Antony and the Johnsons, una veu molt peculiar. Un dels temes lletjos (no perquè sigui un mal tema, sino pels sons i l'esperit que desprèn, que no és massa agradable a les oïdes -una cosa així com el clímax final de Requiem por un sueño-) és Declare Independence, el tercer single que serà publicat l'1 de gener de 2008 en un doble pack de vinil i CD+DVD.

Aquí teniu el vídeo del single, endevineu per qui està dirigit?




Exacte, per Michel Gondry

Tornant a la qualitat, tornant a The wire


Després d'haver-se acabat o pausat les temporades de sèries que segueixo habitualment (algunes d'elles perquè hi estic enganxat, i d'altres perquè són bones enganxin o no) he decidit aprofitar aquestes setmanes sense sèries setmanals per veure'n d'altres que tenia pendents. La primera d'elles la vaig començar ahir. La tercera temporada de The Wire, de la qual ja he parlat diverses vegades en aquest blog.

Com que aquesta tercera temporada encara no s'ha emès a Espanya, la tinc en v.o.s.e. i puc dir que la cosa canvia força respecta la versió doblada. Ahir, al veure el primer capítol ja vaig començar a veure i admirar l'argot que utilitzen els personatges de la sèrie, tants els polis com la gent del carrer. Els subtítols que tinc són en espanyol (en realitat són argentins), de moment em fa cert respecta posar-m'hi en anglès donat que parlen moltíssim i hi ha moltes paraules 'tècniques' que desconec. Prefereixo seguir-la bé, i no perdre'm res del guió.

Espero no trigar gaire amb aquests 13 capítols d'1 hora de durada (dubto que pugui fer-los en 13 nits seguides) perquè ja he posat la 4a temporada a baixar. I estaria molt bé acabar-la just quan comenci la 5a i última temporada a la HBO, el proper 6 de gener.

Per cert, si algú troba subtítols en espanyol de la 4a temporada, que m'ho faci saber!

10 de des. 2007

Aturada de sèries

Tot just se m'acaben de descarregar els dos últims capítols de la 2a temporada de Dexter (el 2x11 i 2x12) que s'havien filtrat abans de la seva emissió regular de cada diumenge. Amb aquests capítols, s'acaben les sèries que segueixo actualment al ritme d'EUA.

Dexter Morgan, sorprenent personatge

Ja fa setmanes que Prison Break va parar. I no sé com estan les coses per què torni al gener. Heroes va acabar la setmana passada el volum 2, i amb ell la 2a temporada (un canvi de plans degut a la vaga de guionistes). De moment Heroes no torna al gener si no canvien les coses entre guionistes i productors. El mateix passa amb Desperate Housewives (Mujeres Desesperadas) que la setmana passada van emetre l'espectacular capítol 4x09 i del qual no se sap quan podrem veure la continuació, ja que també depèn totalment de la vaga de guionistes (que està en una situació pitjor que abans).

Deu fer calor a Sona...el Michael sempre va suat com un porc

Genial l'homenatge a Popeye que es marquen a Heroes

La Lynette sembla estar més desesperada que mai

Ara no tinc cap sèrie urgent per baixar. Potser m'animo a acabar la 2a de My Name Is Earl i començar la 3a...però no em veig massa motivat. En canvi, crec que podria començar (i acabar) amb Carnivale, que fa temps que la tinc pendent.

Espero al febrer poder veure l'inici de la 4a de Lost (prevista amb només 8 capítols) i a l'abril la 4a de Battlestar Galactica.

Llavors de qui és el 'boat'?

L'Apollo sembla que hagi vist un fantasma

6 de des. 2007

Teaser poster de The Dark Knight

Cada vegada queda menys per l'estrena (prevista pel 13 d'agost del 2008) de The Dark Knight. La continuació de Batman Begins. La campanya viral de promoció està sent força espectacular, i pel que he llegit, encara no ho hem vist tot...

Aquest cartell m'encanta, ja tinc ganes de veure al malparit d'en Joker fent de les seves.

Jordi, aquest t'el dedico a tu! ;-)

'Where is the one?' la inspiració de l'Alicia Keys

La primera vegada que vaig escoltar el single No One de l'Alicia Keys em va agradar molt. Tenia un noseque molt familiar. Després d'algunes escoltes més vaig caure en que el ritme (i sovint l'entonació de la lletra) era calcada a aquell tros de tema que va llençar a la fama als Black Eyed Peas acompanyats de Justin Timberlake: Where Is The Love.

És fàcil mentre la Keys va cantant el No One afegir-hi les rimes de Will.I.am i companyia, si no us ho creieu escolteu aquesta mescla barata que he fet per demostrar-ho...



Encara us agrada tan la cançó de la Keys? A mi no és que m'hagi deixat d'agradar, però crec que és una llàstima que l'únic gran tema (perquè la resta són ben fluixos) del seu àlbum As I Am sigui una inspiració (per dir-ho finament) d'una altra canço.

Abans de penjar aquest article he buscat per altres blogs, i no sóc l'únic que ho ha vist. De fet, hi ha algun video remix que podeu trobar per youtube.

Per cert, la Keys va guanyar ahir el Premi Especial del Jurat dels Ondas "per mantenir la seva elegant fusió del jazz i el pop en una veu inigualable". I va anunciar que farà concert al Pavelló d'Esports de Badalona el proper 16 de març.


5 de des. 2007

Dover es convenç del disco

Quan Dover va donar a conèixer Let Me Out, el primer single del seu disc Follow The City Lights, hi va haver opinions de tot tipus. Des dels rockers que els havien escoltat sempre i els posaven a parir, fins al nou públic que no coneixia el passat del grup i es va deixar seduir pel so, passant per gent que criticava el gran salt comercial (que abans no ho era?) que van fer, i el canvi de jaqueta.

Jo sóc dels que pensa que va encertar. Un grup és lliure de provar nous estils, siguin més comercials o més indies. El so d'una banda no té perquè ser sempre el mateix, i olé aquells que s'arrisquen a fer-ho i els surt bé. A Dover li ha sortit bé, no només comercialment. Crec que no ha perdut la seva escència, i de fet, no sona tant diferent d'abans. Han canviat alguns instruments, però l'estructura de les cançons i sobretot la veu de la Llanos és encara el que era abans.

Dover ja era molt comercial abans del FTCL, totes les seves cançons tenien estrofes fàcils, ritmes enganxosos i sonaven als 40 Principales... No entenc aquells que critiquen el fet de passar-se al so dance o disco, quan ho han fet de la millor manera que ho podrien haver fet.


Ara, de cara al consumisme nadalenc, Dover publica el recopilatori de rigor '2', un doble CD on trobem el disc 1 amb 'vells' èxits, i un disc 2 amb els singles del FTCL, unes noves versions de temes del disc 1 (Serenade, DJ, Cherry Lee, King George i Devil Came To Me), una remescla de Let Me Out de Spam i el single de presentació de l'album: Soldier (que m'agrada com sona).




Les noves versions dels temes no sonen malament, no m'atreveixo a dir que superin a la original, però semblen temes nous, extrets del FTCL. Així Dover aprofiten la fórmula que tan bé els ha funcionat, i ho apliquen als seus clàssics.