30 de nov. 2007

Tonight...We Are The Night

Per fi, aquesta nit vaig a veure a The Chemical Brothers a l'Espacio Movistar. Serà una bona oportunitat per escoltar en directe els temes del nou àlbum We Are The Night, tot i que també espero que sonin vells himnes del Surrender o del Come With Us. També serà interessant veure el nou Espacio Movistar (tot i que no vaig tenir ocasió de veure l'antic), i tot el que allà s'hi cou...

Here We Go!!



Això és de dissabte passat a París.

Espero poder fer bones fotos i vídeos per penjar-los aquí!

29 de nov. 2007

Setmana de terror

No, aquest títol no significa que aquest blog dediqui una setmana a alguna mena de festival de cinema de terror o similar. Sinó per les últimes experiències cinematogràfiques i videojoguils que he tingut, que han estat d'autèntica por.

Dissabte per fi vaig poder veure El Orfanato. Vam dubtar entre [REC] i aquesta, i finalment, per portar més temps en cartell (i què coi, que li tenia més ganes) vam veure El Orfanato. Una molt bona pel·lícula, em va agradar força. No em va avorrir en cap moment, al contrari, la tensió i l'emoció va in crescendo. No és que m'agradi especialment la Belén Rueda, però crec que actua prou bé. La que s'ho guanya és la Montserrat Carulla, i la seva inquietant caracterització (i sobretot la seva última aparició).

No em voldria trobar amb aquest enmig del passadís de casa...

Tot i el bombo que se li ha donat, la peli no decep, i té situacions de molta tensió. No hi falten els ensurts típics, i la banda sonora de por. Em penso que em va agradar més que Los Otros, tot i que no les vull comparar perquè no crec que es pugui fer. Només comparteixen alguns elements (molt típics de les pel·lícules d'aquest gènere), així que no cal anar buscant similituds.

La resta del cap de setmana em va deixar el temps just per provar un joc nou per la PSP. Una nova entrega de la saga Silent Hill, aquesta vegada amb el títol Silent Hill: Origins. Seguint amb l'estil de suspens i terror que ja caracteritza la nissaga des dels seus inicis a la PlayStation. El joc té un aspecte visual molt cuidat, per fer encara més inquietant, s'ha dotat d'un moviment de càmera molt cinematogràfic, i les interferències en la imatge i els sons enriqueixen l'experiència (abans de començar a jugar s'aconsella jugar en un lloc a les fosques i amb els auriculars, pel tema del so envoltant). Tot això recorda força a l'aspecte d'un joc que tinc a mitges, el Manhunt 2: Tota una experiència videojoguil també.



La guinda a aquests dies de terror ha estat altra cop al cinema. Una autèntica allau de terror que, després d'haver llegit diverses crítiques molt positives, i escoltar comentaris de companys que han passat por veient-la, no podia deixar escapar. [REC] és una pel·lícula plantejada com un documental d'aquests en directe, on la reportera es fica dins l'acció i s'intenta gravar tot el que passa. La gràcia de la peli és veure els bombers de Barcelona, i les familiars escales dels edificis antics de l'Eixample. Com em va dir un amic: a partir d'ara no em miraré amb els mateixos ulls un pis de l'Eixample. Si voleu passar una bona mala estona, endur-vos uns quants ensurts i córrer el risc de tenir algun malson, no deixeu escapar aquesta peli. Com a experiència val molt la pena, però com a pel·lícula està molt millor El Orfanato.

Què s'haurà pres per tenir els ulls així...?

Heu vist alguna de les dues pel·lícules, o heu jugat als jocs que comento? escriu un comentari i deixa la teva opinió!

21 de nov. 2007

Heroes al dente (lliure d'spoilers)

Ha trigat, però finalment la segona temporada de Heroes està tremendament emocionant. El capítol d'aquesta setmana 2x08 - Cautionary Tales posa fi a una angoixa que anàvem patint ja feia setmanas. Tot i que per bon capítol, l'anterior 2x07 - Four Months Ago, el qual ens revela tot el que va passar entre els fets de la primera temporada i el principi de la segona, simplement genial.

Reconec que en aquesta escena m'he emocionat...

Aquesta alegria durarà poc, concretament dos capítols que faran acabar la temporada. Això de la vaga de guionistes ja no té ni puta gràcia, ja es va cancel·lar la mini-sèrie Heroes: Origins i ara encara no se sap si començarà la tercera temporada al gener de 2008...

Sense ànim de publicar spoilers...què us ha semblat el final del capítol? Jo ho he trobar sorprenent, d'aquelles coses que ni m'havien passat pel cap. Olé pels guionistes (quan no fan vaga).

16 de nov. 2007

El nou so dels Duran Duran

Duran Duran ha publicat aquesta setmana el nou disc Red Carpet Massacre, un disc amb un so totalment nou i que ha comptat amb la producció de Timbaland, Jimmy Douglass i Nate "Danja" Hills. Justin Timberlake també hi ha col·laborat amb els temes Nite-runner i el single de presentació de l'àlbum: Fallin Down (el qual em sona molt a What goes around...Comes around).



El disc compta amb temes molt frescos, amb so made in Timbaland, però conservant la identitat dels Duran Duran. És una recomanació Bits & Beats.

Si teniu habilitat en fer remescles, podeu participar al concurs de remeslces de Nite-runner, amb el GarageBand.

Us deixo amb alguns temes a veure si us animeu a escoltar-lo sencer i comentar-me què us sembla.

15 de nov. 2007

Daft Punk - Alive 2007

El proper dilluns 19 de novembre els Daft Punk publiquen el disc Alive 2007, un doble disc gravat en directe durant la seva última gira Alive 2007. Un disc que espero amb moltes ganes, ja que no he pogut assistir a cap concert d'aquests genis de l'electrònica, i el seu primer disc en directe Alive 97 estava molt i molt bé.

Et sembla una portada maca? A mi no massa, però si hi cliques...

Per anar fent boca us deixo amb aquest vídeo dirigit per Olivier Gondry on el muntatge a partir de 250 càmeres i mòbils del públic em deixa bocabadat (no és el primer que fa una cosa així, els Beastie Boys amb Awesome, I F***in’ Shot That! ja ho van fer. El tema: Harder, Better, Faster, Stronger, amb uns tocs de Television Rules The Nation i Around The World em sembla una autèntica passada.




Daft Punk - Alive 2007

CD1
ROBOT ROCK / OH YEAH / TOUCH IT / TECHNOLOGIC / TELEVISION RULES THE NATION / CRESCENDOLLS / TOO LONG / STEAM MACHINE / AROUND THE WORLD / HARDER BETTER FASTER STRONGER / BURNIN’ / TOO LONG / FACE TO FACE / SHORT CIRCUIT / ONE MORE TIME / AERODYNAMIC / AERODYNAMIC BEATS / FORGET ABOUT THE WORLD / PRIME TIME OF YOUR LIFE / BRAINWASHER / ROLLIN’ AND SCRATCHIN’ / ALIVE / DA FUNK / DAFTENDIREKT / SUPERHEROES / HUMAN AFTER ALL / ROCK’N’ROLL

CD 2
HUMAN AFTER ALL / TOGETHER / ONE MORE TIME (REPRISE) / MUSIC SOUNDS BETTER WITH YOU


BSG: Razor



Ja corre per internet (i pel meu disc dur) el més nou de Battlestar Galactica. La minisèrie Razor que dona pas a la quarta temporada prevista per emetre's a l'abril del 2008 (ja ha hagut uns quants canvis de data...).

Encara no l'he vist, però he llegit algunes crítiques i comentaris (sempre mirant de no topar-me amb cap spoiler) i pinta bé. Ja tenia ganes de tornar a veure novetats de Galactica, però crec que resultarà poc això d'un capítol de 100 minuts i després haver d'esperar fins a l'abril, que comenci la quarta i última temporada.

Per anar fent boca acabo de repassar els últims 10 minuts de la tercera temporada, i no recordava que estigués tan emocionant. Espero que aviat pugui veure aquest Razor i que no s'em faci massa llarga l'espera.

Si encara no heu començat a veure aquesta sèrie, ja trigueu. És del millor que he vist.

YouTube millora!

Ja era hora que el servei de vídeos de YouTube afegís alguna millora al seu sistema de vídeos. La novetat es pot llegir al propi blog de YouTube, on s'anuncia un YouTube Uploader (de moment només per Windows, però estan treballant també en una versió per Mac) que permetrà pujar més d'un vídeo a la vegada, i augmentant el límit del tamany de l'arxiu de 100 MB a -atenció!- 1GB!

Amb aquesta novetat es pot dir ja que la gent de YouTube puja al carro dels videos en alta qualitat. Ja que permetre pujar vídeos de fins a 1GB de pes es pot considerar com un pas per a oferir contingut en major definició. Aquest aspecte era un dels més criticats de YouTube, la seva compressió i qualitat de vídeos. He llegit que YouTube allotja els vídeos tal com els pugen els usuaris, i després es reprodueixen segons la velocitat de connexió detectada de l'usuari demandant.

Veient els comentaris que hi ha a l'entrada del blog de YouTube, no sembla que funcioni gaire bé, i el fet de no augmentar el temps límit de 10 minuts per vídeo no agrada.

15-N, lluita contra Bolonya

Avui 15 de novembre, manifestació i vaga per la defensa de la universitat pública.



"La Universitat Pública no progressa adeqüadament perquè:

-cada any pugen les taxes per sobre de l’IPC, i ens ofereixen a canvi crèdits que anomenen cínicament “Beques”, que ens hipotequen més encara. Exigim la immediata congelació de les taxes, i una disminució progressiva d’aquestes fins a esdevenir realment públiques.

- estudiar 40 hores a la setmana, ens impedeix treballar i estudiar alhora. Rebutgem l’actual sistema de crèdits europeus (ECTS). Proposem l’aplicació d’un altre sistema de crèdits a partir de les necessitats de tota societat i sobretot, dels i les estudiants amb menys recursos.

- ens entrenen per ser persones precàries, a ser productives, competitives. Creiem que la universitat és un espai de crítica, de reflexió i de creixement personal i per a TOTA la societat."

Extret de Kaosenlared.net

Molt més a universitatpublica.org

14 de nov. 2007

Drac Novell 2007

Divendres passat vam anar a recollir el premi del Drac Novell, una de les nostres falques havia resultat guanyadora. Va resultar ser la del venedor a domicili. A l'arribar a la UPF vam veure exposats una gran quantitat d'anuncis gràfics, molts d'ells de companys de la nostra classe. Allà ens vam acreditar com a guanyadors, i ens vam assabentar que hi havia més d'un premi per categoria, concretament 6.

Mitjans al Drac Novell

Després d'una performance força ridícula per animar al personal, la primera categoria en rebre premis va ser ràdio - consum, la nostra. I els primers premiats en pujar a l'escenari vam ser nosaltres. Havíem guanyat el 6è premi i diploma d'honor. Després van anar ascendint en els premis fins arribar als Drac de Bronze, Drac de Plata i Drac d'Or, els quals les peces no em van semblar gran cosa, originals sí, però poc viables per les marques que s'anunciaven.

He de dir que el desplegament de mitjans no estava gaire treballat, moltes de les falques se sentien de pena, i la majoria de cartells i anuncis gràfics es veien fatal projectats a la pantalla, no es podia llegir el text dels anuncis (suggeriment per properes edicions: un subtítol en lletra gran pot solucionar això, o un 'zoom in' a la part del text). Pel què fa els vídeos, no hi va haver grans problemes, excepte alguna errada tècnica amb el DVD de la presentació, que mentre es solucionava va permetre fer un descans i cigarret als assistents.

Es van anar succeïnt les categories i els discursos d'algun membre del jurat encoratjant i felicitant a tots els participants, i finalment van arribar els premis grossos. Premis en forma de viatge i estada d'hotel, premis en forma de beca i estada a agències de publicitat, etc. Espero que no triguin gaire a penjar-los a la web oficial.

Públic al Drac Novell

Vaig veure que hi havia peces molt originals, i algunes no tant. Això em va motivar i tinc ganes d'enviar algun anunci, ja sigui de ràdio, de tv o un gràfic fet específicament per participar al Drac Novell.

Més fotos (i millors) al meu Flickr.

13 de nov. 2007

Avui, dimarts 13

Avui he vist al calendari que és dimarts 13, i m'han vingut al cap la parella d'humoristes que tots esteu pensant...

Petrelli i iBook

Aquí teniu un spot de televisió protagonitzat per Milo Ventimiglia anunciant l'iBook d'Apple (el mateix model que el meu). Ja veieu que aquest Petrelli ja volava de ben jove, abans que descobrís que era un 'hero'...


Tindrem més Dexter!

L'altre dia comentava la inestable situació de les sèries que segueixo, una situació que per culpa de la vaga ens fa dubtar si podrem seguir veient nous capítols amb els nostres herois (i no només ho dic per Heroes) preferits.

Entre tota aquesta incertesa, ha aparegut la notícia que la cadena Showtime ha donat llum verda per una nova temporada de Dexter. Això m'alegra molt, us recordo que estic disfrutant moltíssim amb aquesta segona temporada, i veient que el nivell ha augmentat des de la primera, confio plenament en el bon nivell per part de l'equip per la tercera temporada.

8 de nov. 2007

Róisín Murphy - Overpowered

Molts de vosaltres recordareu la veu de la Róisín per aquell tros de tema de finals dels 90 'Sing It Back' com a vocalista de Moloko. Més tard, després de l'últim disc de Moloko: Statues, la Murphy va seguir en solitari llençant alguns singles i l'àlbum Ruby Blue, que no va tenir gaire promoció internacional.

Ara, amb aquest nou àlbum titulat Overpowered torna a endinsar-se en els sons electrònics, groove i fins i tot funky. És un disc força ballable i animat, el porto a l'mp3 portàtil i no deixo d'escoltar-lo. El single 'Overpowered' va començar a sonar a finals de l'estiu, i el disc es va publicar a mitjans d'octubre. Actualment sona el segon single 'Let Me Know'.



Podeu escoltar alguns temes, a veure què us sembla.


Get your own Box.net widget and share anywhere!

Guionistes, no ens feu això!

Això de la vaga de guionistes no ens farà gens de bé. Almenys als espectadors que esperem cada setmana la nostra dosi de sèries a les quals estem enganxats. En el meu cas, unes quantes.

Aprofito per recomanar la segona temporada de Dexter, la qual m'ha sorprès gratament (no esperava que després de la brillant primera temporada la cosa pogués millorar, però millora, i molt!) i actualment és de les que més enganxat em tenen.



Apart de la mig fluixa però encara l'hi tinc certa esperança Prison Break, i la irregular però també esperançadora Heroes. Parlant de Heroes, ha estat una de les més afectades d'aquesta vaga, ja que s'ha cancel·lat el spin-off Heroes: Origins.

Apart d'això, per Lost no cal patir massa (de moment), tenen enllestits 8 dels 16 capítols de la quarta temporada, que per cert, l'ABC ha anunciat nova data d'estrena: 14 de febrer (dia de Sant Valentí, ideal per als enamorats de la sèrie!)

7 de nov. 2007

Per fi una mica de temps!

No és que em falti temps, és que últimament vaig força cansat. Entre moltes hores de feina, poques hores a casa, aquest blog ha viscut una setmaneta força inactiva, per no dir d'activitat nul·la.

Una de les coses de les quals tenia ganes de parlar és de la meva iniciació (després de més d'un intent) a 'A dos metros bajo tierra' o 'Six feet under'. Una sèrie de l'HBO que ja fa temps que vull veure i que pel que he sentit, val molt la pena. He aprofitat aquests dies del pont per començar amb alguns capítols, però de moment no em sembla gaire adictiva, és entretinguda, això si. Espero poder anar-la veient perquè les experiències que m'han explicat algunes persones veient aquesta sèrie no mes les vull perdre.

Un altre tema positiu que em va alegrar molt va ser que juntament amb els meus companys de classe hem resultat guanyadors d'un premi al Drac Novell. Ens vam assabentar gràcies al professor de l'assignatura, en Jordi Ventura (a qui he pogut veure algun dia al programa de La Rentadora de TV3, els dilluns a la nit), que ja havia comentat que sempre envia tots els treballs dels seus alumnes al concurs. El Drac Novell és un festival adreçat als estudiants universitaris (no només de publicitat) d'arreu del món, on poden demostrar la seva creativitat i beure del coneixement dels experts ponents de les diverses conferències que s'hi fan. La nostra peça que ha resultat guanyadora és una falca radiofònica per la campanya d'IKEA 'L'important és l'interior', que ja vaig comentar en el seu dia en aquest blog.

Com que els amiguets de box.net em van esborrar el compte, he hagut de tornar a pujar les dues falques. Les podeu escoltar a continuació:



Per alguna extranya raó que no sé resoldre, les falques se senten amb una lleugera lentitud respecte a l'original, quan ho resolgui penjaré la versió bona.


Jo no sé quina de les dues és la que ha resultat guanyadora, i sincerament no sabria amb quina quedar-me, les dues m'agraden molt i amb el grup n'estem molt contents del resultat i com transmet el missatge de la campanya. Quina us agrada més o creieu que és la que ha guanyat?

Divendres anirem a recollir el premi i veure una mica l'ambient del festival, i per descomptat, saludar al nostre amic Ventura i agrair-li les seves lliçons i l'interès i motivació que ens ha despertat per la publicitat.