29 d’oct. 2007

Leopard, de moment no.


Divendres 26 no vaig poder escriure sobre el llançament de Mac OS X Leopard, la versió 10.5 del sistema operatiu d'Apple. Aquesta nova versió ve carregada de novetats, moltes d'elles li donen un aspecte visual molt detallista, i moltes altres són de gran utilitat. Jo de moment no penso migrar de 10.4 Tiger a Leopard. Apart dels possibles errors que pot tenir ara i que s'aniran solucionant amb les corresponents actualitzacions, vull assegurar-me que el meu iBook G4 1.33 Mhz i 768 MB de RAM pugui córrer el sistema sense problemes. Pel que he llegit fins ara, tot fa pensar que si, però com ja he dit, vull esperar una mica més. De fet, vaig esperar uns quants mesos des que va sortir Tiger fins que em vaig decidir a instal·lar-lo.

El que sí he fet ha estat comprar una bateria nova pel meu iBook. La que tinc ara, que és la original que venia amb l'ordinador quan el vaig comprar ara fa gairebé 3 anys, ja comença a fer figa. De fet, dura poc més de mitja hora. I és que li he fotut bastanta canya, i això les bateries ho noten. Espero que la nova arribi aquesta setmana que ve, i pugui gaudir de les, teòricament, 6 hores d'autonomia, que tot i que no en necessiti tantes, sempre és bo saber-ho.

24 d’oct. 2007

Torna la Britney

Si encara no sabeu que la Britney Spears torna amb un nou disc és que no esteu al dia de l'actualitat musical pop. Després d'un any apareixent més a la premsa rosa que a la resta de mitjans, ara la Britney torna a estar a la primera plana de l'actualitat musical. El seu nou disc Blackout previst per editar-se a mitjans de novembre s'avançarà i es publicarà el proper 29 d'octubre (es diu que aquest canvi de data és degut a les nombroses filtracions de cançons, tot i que també es comenta que pot ser per evitar coincidir amb les publicacions d'altres dives com Kylie, Mariah Carey) tot i que ja el podeu trobar per internet, i a hores d'ara ja el tenen milers de persones.

No és que sigui fan de la Britney, ni que la odii com molts gent. Però un fenòmen pop com aquest és digne d'anàlisi. Després dels seus tres primers exitosos discos crec que va baixar una mica el nivell amb el In The Zone (excepte per algun tros de tema com Toxic). Més tard van arribar el recopilatori i el disc de remescles, res destacable. I ara després d'un any d'altibaixos, algun intent frustrat d'actuacions en directe (playback en realitat) i una pèssima aparició als MTV VMA 2007 presentant el seu nou single Gimme More la crítica estava pendent escoltar aquest Blackout com un dels discs més epserats de l'any.

Tothom s'ha endut una sorpresa, perquè al final resulta que sona bé! Sí, la Britney ens sorpren amb un disc amb una excel·lent producció. Una producció que ho és tot, gràcies a artistes de la talla de Bloodshy & Avant (que també han treballat amb Madonna) i sobretot a algú que sembla que passi desapercebut però que deixa una clara empremta al disc: Nate Hills, més conegut com Danja (pronunciat com 'danger') és un deixeble de Timbaland, i es nota: alguns temes del disc sonen made in Timbaland però amb algun aire diferent. Danja també va produir èxits com Say It Right, Sexyback, What goes around... Apart de Danja també hi intervenen Keri Hilson, altres membres del grup de productors de Timbaland i Kara DioGuardi. Aquesta combinació fa que el disc tingui un so especial (i no el típic so Timbaland que ja estem farts d'escoltar). Multitud de sons es barregen amb una veu molt ben tractada de la Britney.

El millor de tot és que no sembla un disc de la Britney, així que no us serveix l'excusa de 'odio aquesta tia' o 'no m'agrada la seva música' perquè estem davant d'un disc que pot ser que marqui un abans i un després de la música pop comercial, inclús m'atreviria a dir, com altres ja han dit, que és un disc avançat al seu temps.


Si, la portada és d'allò més lleig que s'ha vist en el món de les portades...

Espero que l'escolteu i digueu què us sembla.

Vols guanyar un iPod Touch?


Ja fa uns mesos que Apple va presentar el nou iPod Touch. Ara la web jp-geek posa en marxa un concurs on podeu guanyar fàcilment un d'aquests desitjats aparells. Per participar només heu de fer el que faig jo: escriure sobre el concurs. Parlant d'aquest concurs es dóna a conèixer la web o blog en qüestió, i aquest recompensa als seus 'col·laboradors' amb un premi. Podeu participar-hi fins el 15 de novembre. No estaria gens malament poder guanyar pel morro un iPod Touch, no?


23 d’oct. 2007

Solució a la il·lusió auditiva

Alguns lectors d'aquest blog demanaven alguna mena d'explicació a la il·lusió auditiva que vaig penjar fa uns dies.

La solució s'ha fet esperar, però després d'uns dies de molta feina, i poc temps per escriure al blog, aquí teniu una petita explicació de perquè sentim com augmenta l'escala cada vegada que repetim el video:

L'escala sempre es la mateixa, i no és que augmenti de to cada vegada que apretem replay. La qüestió és que cap a la meitat de la reproducció, es baixa una octava en els harmònics. Fet gairebé imperceptible ja que estem escoltant 2 tons a la vegada un d'agut i un altre una mica més greu.

Si voleu més explicacions, podeu trobar més info a la wikipedia - Shepard Tone.

17 d’oct. 2007

Perdidos, avui arriba la tercera temporada a La 2

Aquesta nit La 2 de Televisió Espanyola estrena la tercera temporada de Perdidos (Lost). Una temporada que arriba unes setmanes més tard que a la (primero en) Fox. Per a tots aquells que heu estat esperant i no heu pogut o volgut veure-la en v.o.s.e. aquesta nit teniu una cita a les 22:35. Tot i que abans podreu gaudir d'un capítol especial resum de la primera i segona temporades.


I que és això de Facebook?



Facebook és una mena de 'xarxa social' on els usuaris informen del seu dia a dia i la interacció amb altres usuaris o comunitats. Dit així, és sembla el mateix de sempre: una mena de Myspace on la gent penja les seves fotos, comentaris, i on es veu la llista de contactes. Doncs no! (i si). Facebook ha pujat com l'escuma últimament, i el seu èxit no només és gràcies al seu disseny senzill i la seva fàcil utilització. La gran característica és que s'ha obert a aplicacions de tercers cosa que el myspace no ha fet. Això vol dir que Facebook ofereix milers d'aplicacions (des d'un mini-feed de blogs fins a jocs online, galeries de Flickr i altres.., etc.) que es poden integrar al nostre compte. No és fàcil explicar-ho, és millor que ho proveu. És gratuit i, si us agrada, ja tindreu una cosa més per perdre el temps per Internet.

Personalment m'agrada molt més que Myspace. A Facebook pots actualizar el perfil, escriure comentaris als col·legues, dedicar cançons, enviar regals, afiliar-te a grups i comunitats (des d'universitats, fins a fans de grups musicals, cinema o televisió) i moltíssimes coses més. A Facebook hi té cabuda de tot! Doneu-li un cop d'ull i ja em direu. Al principi costa una mica situar-se amb tanta aplicació, però a mida que anem afegint allò que ens agrada, la cosa millora!

El meu perfil a Facebook (crec que només el poden veure els usuaris registrats)

16 d’oct. 2007

Triplet del trio dolç

Les Sugababes estan d'enhorabona. Amb el seu nou àlbum Change, recentment publicat, han aconseguit un rècord que no havia aconseguit fins ara cap altre banda. Tenir un número 1 en llista d'àlbums, de singles i de descàrregues del Regne Unit. L'àlbum Change s'ha presentat amb el single About You Now, el qual va entrar directament al número de les llistes britàniques.

El disc ja s'ha publicat a diversos països, a Espanya no arribarà fins a principis de novembre. Però ja sabeu que el podeu trobar en algun lloc de la xarxa.

Després d'una primera escolta de l'àlbum, no puc dir gran cosa, però com la resta de discos seus,les Sugababes aconsegueixen un bon producte.

Gaudiu del primer single About You Now, amb vídeo dedicat al realitzador de videoclips Tim Royes, que va morir en un accident el passat mes d'agost.




El vídeo no és gran cosa, però la cançó enganxa. Altres temes del disc que veig com a possibles èxits són Never Dance Again, Open The Door, i personalment m'agrada molt com sona My Love Is Pink. De moment es diu que el segon single serà Change.

Sugababes - Change
1. About You now
2. Never Gonna Dance Again
3. Denial
4. My Love is Pink
5. Change
6. Back When
7. Surpirse
8. Back Down
9. Mended By You
10. 3 Spoons of Suga
11. Open the Door
12. Undignified

11 d’oct. 2007

El nou single de la Kylie

Kylie Minogue publicarà al novembre el seu desè àlbum d'estudi titulat X. Algunes de les seves cançons ja s'han filtrat fa mesos per la xarxa, però no és el cas del seu primer single 2 hearts, el qual es va estrenar ahir. El vídeo se surt força de la tònica habitual de l'australiana, aquest aire de glam-rock no és gens habitual en ella. Podeu veure aquí el vídeo, amb presentació de la Kylie i tot!



No sembla un tema molt enganxós, però segur que acabarà repetint-se força i agradant. Ja tinc ganes d'escoltar la resta del disc, almenys per veure si han fet una bona elecció com a primer single o no.

8 d’oct. 2007

Que no pari la música

El tercer single (no oficial) del darrer disc de Rihanna, Good Girl Gone Bad es titula Don't Stop The Music. Feia temps que volia parlar-ne. El tema és un trencapistes produït per l'equip noruec Stargate que conté un sample de Wanna Be Starin' Something de Michael Jackson, conegut com el 'ma ma se, ma ma sa, ma ma coo sa'. La cançó aprofita bé el samper i el ritme marcat la fan un bon tema molt apte per a les pistes de ball. La resta del disc és més R&B, i creieu-me si us dic que Umbrella no és el millor tema. Push Up On Me o Breakin Dishes també sonen força bé.

7 d’oct. 2007

4.54

A hores d'ara es deu estar estrenant en primícia el nou curtmetratge del meu amic Joan. El motiu de la projecció és l'entrega de Premis Mediavall de Creació de Continguts Multimèdia, en els quals va guanyar l'any passat el primer premi pel curt "Per primer cop".

Aquest nou curt es titula 4.54 i personalment el trobo molt original i crec que podria guanyar el certàmen. El Joan ha creat un blog dedicat al curt, on el podeu descarregar en diversos formats, i escoltar la seva banda sonora. No dubteu a donar-li un cop d'ull! Segur que us agradarà!

ACTUALITZAT: El curt ha resultat guanyador del primer premi! Enhorabona al Joan i la Carla!


6 d’oct. 2007

5 d’oct. 2007

Fent deures endarrerits: material del concert de The Police

Ara fa una setmana tot just em recuperava de l'espectacular concert de The Police, i com vaig anunciar, aquí teniu algunes fotos al meu Flickr i vídeos al meu YouTube, tots ells fets per mi, com podreu comprovar amb la distància que em separava de l'escenari...

Every breath you take

The Police

4 d’oct. 2007

The Chemical Brothers al Espacio Movistar


Ja tinc l'entrada pel proper concert de The Chemical Brothers el 30 de novembre a l'Espacio Movistar. La carpa de Movistar s'ha traslladat del Parc del Fòrum a la zona universitària de Barcelona, prop del Camp Nou. Per cert, ja ha passat un any des que va obrir les portes aquest espai, ho recordeu?

El duet presenta el seu últim disc We Are The Night, que també va sonar al Summercase.

Els avis, la Wii, i el bowling

Com diria el meu amic Marc: Amazing!

Underground Family Festival


Un nou festival de música al Parc del Fòrum. L'UFF té com a principal objectiu reunir en un sol esdeveniment aquells segells discogràfics i col·lectius de Barcelona dedicats a la música electrònica.
Té un preu assequible i sembla interessant. Més info a myspace.com/uffbcn

Burton i Depp, altra cop foscos

Tim Burton torna a dirigir a Johnny Depp i Helena Bonham Carter en una pel·lícula basada en el personatge Sweeney Todd, el diabòlic barber de Fleet Street. La història d'un sanguinari barber que talla alguna cosa més que els cabells a les seves víctimes.

Ja era hora que Tim Burton tornés al costat fosc, als personatges misteriosos i a l'ambientació gòtica i atretzada.

La web oficial encara no té gaire contingut, només la petita dada que la peli arribarà al Nadal (aquí o allà? si és allà, aquí quan arribarà? Ja us ho dic jo: el 8 de febrer de 2008 -oh! 2 dies després de la tornada de...-).


De moment, el cartell promocional de la pel·lícula ja s'ha convertit en un futur substituit del meu gran poster de Sleepy Hollow que fa anys que tinc penjat a l'habitació.

Ja tinc ganes de veure en acció a aquest trio, que ja haviem pogut veure a Corpse Bride -La Novia Cadáver- i Charlie and the chocolate factory).

3 d’oct. 2007

Will.I.Am sampleja en el seu Songs About Girls

Will.I.Am, component dels Black Eyed Peas ha publicat en solitari el disc Songs About Girls. Amb un estil molt semblant als Black Eyed Peas, però amb alguns temes més electrònics i un rap més dur, Will.I.Am repassa vivències d'amor i desamor, d'aquí el títol de l'àlbum.

El single de presentació, I Got It From My Mama, no és gran cosa. La resta del disc és curiós. Està clar que hi ha masses temes i molts que podrien quedar-se fora del disc. M'ha cridat l'atenció escoltar el sampler de Body Language de M.A.N.D.Y. al tema Get Your Money (podeu escoltar-los aquí) el qual no trobo que li faci justícia al gran tema d'electro, i també el sampler de I Want You Back de Jackson 5 a Fantastic (serà una pista que evidencii que el raper està produïnt el proper disc de Michael Jackson?).



De moment un dels temes que més m'agrada és Heartbreaker, que crec que seria un bon segon single. També em cirda l'atenció Ain't It Pretty, però no la veig com a single. I com a curiositat del disc, un tema gairebé instrumental: Impatient, que em recorda moltíssim a Jamiroquai.


La Muchachada Nui demana audiència

Aquest vídeo de la colla dels chanantes ha aparagut només a youtube. Té tota la raó, i trobo que és un missatge encertadíssim i graciós. Potser serviria per què no es cancel·li més d'un programa dels que ens agraden i només es veuen per Internet.

1 d’oct. 2007

El que és bo dura poc

Només 6 capítols, com la primera temporada. The I.T. Crowd ha acabat la seva segona temporada amb un humor anglès genial i superant la difícilment superable primera temporada. Han estat sis setmanes esperant els boníssims capítols, els quals he degustat amb subtítols ja en anglès, passo de l'espanyol, s'ha d'intentar anar millorant, no?


Gràcies al Roger Compte de www.ambcompte.net he descobert que el creador de The I.T. Crowd, Graham Linehan té un blog interessant, i la seva anterior sèrie: Father Ted, la qual ja estic descarregant al complet, tres temporadetes (teniu informació sobre la sèrie a l'enllaç del blog d'en Compte).


És bo saber que la NBC està produïnt l'adaptació de la sèrie en versió americana, prevista per emetre's durant la la pausa de tardor-hivern de les sèries regulars de la cadena. Comptarà amb nous actors (excepte en Moss que serà el mateix de la versió anglesa). Estic segur que no serà tan bona com la versió original, però almenys li donarà popularitat i possibilitats que es faci una tercera o més temporades, almenys així ho desitjo!

Policia, llums i projectes buits

Dijous va ser el gran dia. The Police va tocar a l'estadi olímpic. Un concert que feia mesos (o anys!) que esperava i que finalment ja he viscut. El concert en si no va estar malament, el trio va tocar tots els seus èxits, sense excepció. Però ho van fer d'una manera que no va acabar de connectar amb el tot el públic. L'elecció de l'ordre dels temes no tenia ni cap ni peus: combinant grans himnes moguts amb temes lents, on el públic no acaba d'arrencar del seient. El tema d'obertura sí que va ser encertat, els potents acords de Message In A Bottle van fer motivar a tot l'estadi. La resta de temes més corejats, gaudits i aplaudits pel públic van ser Roxanne, De Do Do Do..., So Lonely, Everylittle Thing She Does Is Magic.

Pel que fa escenografia, l'escenari era poc espectacular, la banda i els instruments, sense cap element més destacable a l'escenari, només un conjunt d'il·luminació força habitual. Per anar a mida amb l'estadi s'acompanyava de dues grans pantalles de led's laterals unides per la part superior de l'escenari, on es projectaven visuals i imatges en directe. La resta, focus potents a dalt i a baix de l'escenari i a les dues torres entremig del públic. Està clar que la gent anava a escoltar els seus temes en directe, però crec que pel preu que costaven les entrades es podria haver invertit més en la part audiovisual. Sense dubte no està a l'altura de monstres dels escenaris com U2, o l'última gira de George Michael.

L'endemà del concert vaig estar treballant per Montjuic muntant la il·luminació d'un tros de casament que riute'n dels més espectaculars que hagis vist. Tot el pavelló Mies van der Rohe per ells solets, el Poble Espanyol, i una carpa pel sopar.

Divendres nit em vaig deixar caure per l'Inusual Project on es feia la festa presentació de Void Projects, més que una revista online (a la qual espero col·laborari aviat amb algun contingut interessant...) creada pel meu amic McKeyhan a.k.a. Steam Man i en Bouman. A la festa vaig poder gaudir d'una bona estona amb amics que feia mil anys que no veia, tot escoltant música de de la F Comm Party.

Dissabte més feina, acabar el muntatge, cel·lebració fugaç d'un parell d'aniversaris a Rubí, i a la nit a desmuntar. Total, que estic rebentant, però content.

Demà començo altra vegada la uni, em fa una mica de mandra, però en part també tinc ganes d'anar per feina amb la carrera.

P.D: Aviat posaré algunes fotos i vídeos del concert de The Police.
EDITAT: Ja podeu veure fotos i videos en aquest post.