27 de set. 2007

Al dia amb Galactica


Bé! Sí! Per fi he acabat les tres temporades fins ara emeses de Battlestar Galactica, una sèrie que ja he recomanat i segueixo recomanant.

Acabar-la ara m'ha anat perfecte, just a temps per veure l'estrena de la quarta temporada el proper divendres 5. Una estrena força peculiar, ja que serà en forma de mini-sèrie, o pel·lícula, titulada Razor, basada en la Battlestar Pegasus, explicant com va arribar a trobar-se amb el Galàctica. Després d'això, Razor serè llençat en DVD i no serà fins al febrer que segueixi la quarta temporada, amb uns altres nous 20 capítols.

Encara sou a temps de veure les tres primeres temporades (si no les voleu baixar, aquí crec es poden veure online).

Han tornat els herois! (lliure de spoilers)

Ahir vaig poder veure el retorn de Heroes. L'estrena de la segona temporada amb el capítol 2x01 - Four months later ens relata la continuació de la vida dels protagonistes poc temps després de l'explosió del capítol final, i introdueix algun personatge nou. Un bon principi de temporada, sense ser espectacular, però que ja comença a intrigar, tant pel què ha pogut passar durant aquest quatre mesos, com pel que passarà a partir d'ara.

Qui porta aquest penjoll? I per què?

Cada dilluns tenim capítol nou de Heroes per la NBC, i l'endemà a internet (tant per torrent, pando o descàrrega directa) així que no us la podeu perdre!

25 de set. 2007

Una de banda sonora

L'altre dia em va arribar a casa un CD de la banda sonora de Nip / Tuck empaquetat en un sobre de TV3. No sabia a què venia fins que vaig recordar haver participat en algun sorteig a la web de TV3. Vaig decidir no desprecintar el CD i guardar-lo fer fer algun regal, però em vaig quedar amb les ganes d'escoltar-lo. Així que vaig descarregar-me la banda sonora i em vaig emportar una grata sorpresa. No sóc massa seguidor de la sèrie, així que tampoc sé quins temes sonen, però aquest CD conté una bona selecció d'electrònica, chill out, i ambient.



Us deixo una mostra: 3 dels millors temes i més representatius del disc.



21 de set. 2007

Ja m'he iniciat!


Aquesta setmana he estat trastejant amb un ordinador antic, el que mon germà va aparcar després de comprar-se l'iMac. Aprofitant que encara tenia prou disc dur com per descarregar material, he decidit iniciar-me en el món Linux. De fet no és que m'apassioni, ni hi entengui gaire, però un com s'és usuari de Mac OS X es fa qualsevol cosa per no tornar a Windows. Així doncs vaig estar buscant i remenant distribucions que m'havia descarregat, i em vaig decidir per Kubuntu (he fet bé?). He de dir que ja havia provat el sistema en mode CD autònom, sense instal·lar-lo, però el no poder configurar el wifi -usb, i el disposar ara de connexió ethernet ja em van acabar de fer-me decidir per instal·lar-lo per complet.

Dit i fet, els passos són senzills, i ell sol (no sé com) em va guadar la partició per arrancar des de Windows XP quan em vingui de gust. Després d'una estona provant, instal·lant programari necessari, ja estic descarregant Gb de material. M'anirà bé aquest ordinador per no tenir tantes hores encès l'iBook G4.

Encara se m'escapen algunes coses del Kubuntu, per exemple no he sabut instal·lar el Pando, a veure si remenant per fòrums trobo alguna ajuda...

Aquesta tarda m'en vaig de cap de setmana al Pirineu, així que no crec que escrigui, allà on vaig no abunden les xarxes wifi!

Bon cap de setmana!

19 de set. 2007

APM

Avui m'he partit el cul veient l'Alguna Pregunta Més? de TV3... aquí un fragment:

L'última temporada de Porca Misèria?

Almenys això és el que fa pensar la notícia de TV3 on s'anuncia la programació d'aquesta temporada:

"Pel que fa a "Porca misèria", obre la quarta temporada amb els protagonistes carregats de dubtes. Una entrega de 13 nous capítols amb què la sèrie s'acomiada de la graella de TV3."

Trobo que seria precipitat queixar-me de que s'acabi la sèrie quan encara ni ha començat la quarta temporada (que s'estrena aquest proper diumenge 23 a les 22.10). Però crec que és trist que una gran sèrie com aquesta es deixi de fer. Per altra banda, també entenc que sigui una decisió presa amb seny: a vegades val més retirar-se amb el cap ben alt, que intentar allargar i acabar cremant-se. De fet, moltes grans sèries de TV han esdevingut de culte després d'emetre's. No seria el cas de Friends o The Sopranos, que van allargar-se amb èxit i bona rebuda per part del públic i de la crítica.



Potser val més acabar amb aquest bon gust que ens deixa sempre Porca Misèria, potser no cal allargar-la i explotar-la i que acabi cansant (tot i que amb les 3 temporades ja emeses no sembla que pugui arribar a avorrir).

De moment penso gaudir d'aquesta nova temporada, tantes sèries que miro i a les quals m'enganxo, i aquesta és l'única en català que té prou nivell per competir amb les produccions nord-americanes!

Curiós: Tot just fa un any vaig comentar també l'inici de la tercera temporada.

17 de set. 2007

Avui s'estrena la tercera temporada de Prison Break


Aquesta nit la cadena americana FOX estrena la tercera temporada d'unes de les últimes sèries revelació. Prison Break torna amb un munt de novetats, després de passar la segona temporada fugint, aquesta tercera comença amb Scofield, Mahone, Bellick i T-Bag dins la perillosa presó de Sona. Lincoln, exculpat serà qui haurà de moure fils per treure a son germà d'aquest infern.

Ja ha acabat l'espera, encara recordo, ja fa mesos, el capítol final de la segona temporada, que ens va deixar a tots amb un Scofield ben ficat a la gola del llop. Veurem com se les maneguen per sobreviure i escapar de la presó de Sona.

Segurament demà a aquesta hora ja es podran trobar per internet el capítol i els subtítols. Així doncs, demà a veure el capítol 3x01 - Orientación.


El WeekenDance, un èxit

Almenys pel meu punt de vista, veient la gran quantitat de gent que estava ahir al Parc del Fòrum. Quantitat de gent que va anar en augment: Des de l'inici del festival cap a les 21.00 amb el DJ-set de Wally Lopez, fins passades les 5 de la matinada amb els 2manydjs a l'escenari principal, o Carl Craig a l'escenari The Loft.

Deep Dish @ The Loft Stage
Escenari The Loft

3D Zone @ Weekendance
Àrea 3D

Tot just entrar al recinte habilitat pel WeekenDance vam estar gaudint una bona estona de la qualitat de so i el desplegament tècnic visual a l'escenari The Loft amb Cedric Gervais i més tard Deep Dish. Amb una pausa per anar a veure una estona als Digitalism a l'escenari principal. He de dir que el muntatge d'il·luminació de l'escenari The Loft volia recrear la discoteca, i ho aconseguia. No fidelment, però sí amb el resultat. Les columnes del parc del fòrum van servir per instal·lari pantalles i diversos tipus de focus, on a mida que avançava la nit s'afegien més i més mitjans. Des dels primers focus mòbils, fins a les pantalles de led's del fons de l'escenari, i barres de led's distribuides per tota la zona. La música de Cedric Gervais va servir per anar atraient públic molt motivat per després fer-lo ballar al màxum amb Deep Dish.
Deep Dish @ The Loft Stage
Molt moviment a l'escenari The Loft

La tralla de Digitalism a l'escenari principal i el personal passat de voltes ens va fer estar una bona estona a l'escenari The Loft. Almenys fins que va ser el torn de Massive Attack, durant l'actuació del qual ens vam ubicar ben a prop de l'escenari. Els Massive Attack van començar suaument, amb l'ambientació d'unes columnes de led's a darrera l'escenari, cosa que donava molta força a l'estil de música sonava. Grans temes com Angel, cantat per Horace Andy, Karmacoma, Teardrop, o Unfinished Sympathy van fer content al públic, sobretot a la gran quantitat d'estrangers que hi havia, els quals corejaven totes les lletres.

Massive Attack
Massive Attack i els seus led's

Durant l'actuació de Massive Attack, vam veure com a davant nostre (a l'espai entre la tanca que separa al públic de l'escenari i l'escenari) hi havia alguna cara coneguda que es mirava amb atenció el concert i feia algunes fotos. Eren els components de Faithless, i afortunadament em vaig poder fotografiar amb en Maxi Jazz, un paio molt trempat per cert, i que va accedir molt amablement al meu desig. Després de les fotos amb ell vam seguir gaudint del concert fins al final, moment en què aprofitant la marxa d'alguna gent del públic vam avançar fins a primera fila.
Daddy G
3D i Daddy G

Maxi Jazz & Sunxez!
Sii! la foto amb el crack!

Faithless en primera fila! (com quan van tocar amb Pastora durant el Fòrum 2004, o com quan vaig anar-los a veure a la Vall d'Hebron amb en Mck durant la gira No Roots!). I creieu-me, Faithless en primera fila és una experiència al·lucinant. A la introducció amb el tema instrumental Sweep la va seguir el gran èxit del grup: Insomnia. Potser massa aviat, un trencapistes com aquest s'ha de guardar per més endavant, tot i que la banda va tocar més grans temes com els ja clàssics God is a DJ, We Come One, Bring my Family Back, o els més ballables del seu anterior disc: I Want More, What About Love, i Mass Destruction. Del nou disc To All New Arrivals només van tocar els dos primer singles Bombs (amb veus de LSK, col·laborador ja habitual en les gires de Faithless des del No Roots) i Music Matters (que curiosament va cantar una substituta de Cass Fox, la vocalista original a l'àlbum), i Emergency amb alguns tocs de Machines R Us. No va faltar la instrumental Drifting Away, la qual varia força en directe, i que no sabria amb quina versió quedar-me. La versió en directe està inclosa a l'EP 'Live In Cannes'.



This is my church
És prim, però la seva figura imposa

La vitalitat i energia de Maxi Jazz fa que el públic s'entregui totalment, i quan ho fa, totes dues parts queden satisfetes, i exhaustes. Amb raó aquest home és tan prim, deu perdre pes a cada concert. L'altra component del grup, Sister Bliss no es va deixar veure gaire, sempre amagada darrera els teclats. La resta de la banda: bateria, percussió extra, baixista, i guitarrista (olé per l'acústica a Drifting Away!) són també mereixedors d'aplaudiment, però com sempre, qui realment s'emporta més energia del públic és el frontman Maxi Jazz.

What about Love
En plena 'What about Love'

God is a DJ
I pensar l'energia que té als 50 anys!

Sister Bliss
Sister Bliss es va deixar veure poc, però bé!

Després de Faithless es va preparar l'escenari per als Soulwax, que portàven força canya i van saber estar a l'altura amb les seves mescles disco-rockeres, per dir-ho d'alguna manera. Més tard, després de la trallera actuació de Vitalic la qual vam passar descansant i escoltant una mica a Carl Craig, van arribar els 2manydjs, amb les seves boges mescles i samplejos de temes coneguts. No vam durar gaire, el cansament, el fred, i les ganes de no trobar-nos amb l'aglomeració de gent al marxar ens van fer retirar-nos contents d'aquest Weekendance, que vist la gran rebuda que ha tingut aquest primer any, de ben segur que millorarà de cara a l'any que ve.

2manydjs
Els 2manydjs fent ballar la multitud

Més fotos aquí. I aviat més vídeos aquí.

15 de set. 2007

L'humor de Flickr

Intentant accedir a les meves fotos a Flickr m'he trobat que tenen algun problema. És curiosa la manera que tenen de dir-ho:

13 de set. 2007

Setembre tranquil

Ja he acabat els exàmens de setembre. Han anat prou bé, excepte d'una assignatura que hauré de tornar a matricular-me al febrer. així doncs, passo a tercer de carrera amb una pendent. Estic satisfet, i sobretot content perquè ja no hi ha exàmens ni treballs a la vista. Aquest mes de setembre em dedicaré a treballar una mica (tinc algunes dates ocupades) i gaudir d'autèntiques 'vacances a casa' fent el gos, quedant amb els amics, posant-me al dia de sèries, i anant al WeekenDance i al concert de The Police...

De moment ja he pogut acabar la segona temporada de Battlestar Galactica i he de dir que s'està guanyant un lloc privilegiat al meu rànking personal de sèries de tv. Sobretot pel gir argumental del final de la segona temporada (els que l'hagueu vist ja sabeu de què us parlo, i els que no, ja ho sabreu quan hi arribeu).

Estic a l'espera de la tornada de les altres sèries que segueixo: Prison Break, Heroes, Desperate Housewives, Dexter, i al febrer Lost...I també tinc pendent veure alguns capítols pilot de noves sèries que s'estrenen aquesta temporada. Quan els hagi vist en parlaré i recomanaré o despotricaré en funció de si m'han agradat o no.

6 de set. 2007

Primeres promos de Muchachada Nui (La Hora Chanante a La 2)

Ja hi ha data d'estrena per la Muchachada Nui, el nou programa dels creadors de La Hora Chanante que s'emetrà a La 2 de TVE, tal com vaig comentar en aquest blog fa uns mesos. Bé, de fet no hi ha data exacta, però les promos diuen que a partir de setembre.

Us poso aquí un parell de promos, però n'hi ha més aquí.



Ja tenim iPod Touch! (l'iPhone sense telèfon)

Acabada la keynote d'aquesta tarda, ja s'ha renovat tota la gamma iPod. Aquestes són les novetats:

- iPod Shuffle: Desapareix el color taronja i apareix el (product) RED. Mateix preu i mateixa capacitat.

-iPod Nano: Nova interfície, coverflow, videos, jocs. 4 i 8 gb. 150$ i 200$.



-nou iPod Classic. Igual que l'anterior però metàlic. 80 gb i 160 gb. 250$ i 350$

- NOU iPod Touch: Pantalla tàctil, video, etc. i WIFI! És a dir, un iPhone sense telèfon. Navegador Safari, YoutTube... 8 gb i 16 gb. 300$ i 400$. Llançament mundial a finals de setembre.


- Nova iTunes Wifi Store. Per comprar cançons amb el iPod Touch vía Wifi.

-Associació amb Starbucks. Wifi als establiments per poder navegar per la iTunes Wifi Store i comprar les cançons que sonen a l'esabliment.

- La iTunes Store posa a la venda tons per a l'iPhone. I possibilitat de seleccionar 30 segons de les cançons comprades a la iTunes Store.

Més info a www.apple.com/itunes/

Opinió personal: Per fi tenim l'esperat iPod de pantalla tàctil! Però el que no m'agrada (tal com hem comentat amb el Tomàs de mossegalapoma.cat mentre seguíem la keynote via skype) és que tingui un tamany de 16 gb, i no de 160 gb com es deia en els rumors. 16 gb és poc espai per a vídeos...però segurament és una raó de màrketing. Si aquest iPode Touch tingués molta més capacitat que l'iPhone, Apple perdria vendes de l'iPhone... Tot i això dels 16 Gb...no és el gadget definitiu, però crec que serà el meu primer iPod...

5 de set. 2007

Apple hi torna


Demà 5 de setembre Apple té previst un esdeveniment dels seus. En la keynote, s'espera que Steve Jobs presenti els nous iPod, possiblement un nou iPod amb pantalla tàctil, amb sistema Mac OS X... També s'espera novetats entorn a la iTunes Store, i en general de l'apartat musical d'Apple. Podeu veure un possible guió de la presentació aquí. El que és segur és que les sorpreses estan garantides, i més amb el RTF de Jobs. Si finalment s'acaben presentant els iPods que els fans esperem, crec que serà el moment de comprar-me'n un...

El seguiment en directe (a les 19:00) el podeu fer des de diverses pàgines, xats i Twitters: Apple Weblog Applesfera. Apple Gazette, Engadget, Gizmodo, TUAW

El nou iPod Nano?


Si aquest és veritat, m'en faig amb un i a prendre pel sac l'iPhone

4 de set. 2007

Posant al dia coses pendents

Ara que pràcticament ja puc donar per acabades les meves vacances amb aquest últim cap de setmana a Roma, he de posar-me al dia en alguns aspectes, començar a pensar en la tornada a la facultat, i seguir amb aquest blog.

- Tot i que ho poso amb una mica de retard, el 31 d'agost la comunitat bloguera va cel·lebrar el Blog Day. L'any passat hi vaig participar com tocava, però enguany em va agafar força ocupat. És per això que aquí van les 5 recomanacions del meu blog day:

Myownlog: El blog del meu amic Jordi, en anglès. Explica les vivències en primera persona com a pilot d'avió.
Mashuptown: (en anglès)La febre dels bootlegs i mashups també té presència a la blogosfera, aquesta gent mostren les barreges més sonades i fan un autèntic art de la mescla de cançons.
Jenesaispop: Un clàssic sobre música i cultura pop en general. M'agrada perquè no es tallen ni un pèl i si han de posar a parir a algú ho alguna cosa, o fan bé.
T'agrada l'escudella?: Tot i actualitzar molt menys del que voldria, els articles del Joan són rebuts com una bafarada d'aire fresc. Sempre originals i curiosos.
Hablando de Series: Un recent descobriment, un blog amb tot tipus d'informació sobre sèries. Amb articles interessants i extensos.


- La setmana passada va arribar a casa un nou ordinador. Em feia gràcia visitar la nova Apple Shop del Fnac d'El Triangle, però prop de casa, al Fnac de l'Illa vam poder-lo comprar. El nou iMac de mon germà (a poc a poc vaig convencent sobre els mac) és una màquina ideal. Tot l'ordinador integrat en una pantalla de 20 polzades, un nou teclat finíssim, la iSight incorporada, el comandament Apple Remote...una delícia. Com a flipat maquero que sóc, vaig fer algunes fotos al desembolicar-lo...






- La nova cançó de Madonna, The Beat Goes On, produïda per Pharrel Williams no és el que es diu un hit. El fet d'haver-se filtrat per Internet fa pensar que pugui ser una estratègia de la Warner per temptejar el terreny i veure com reacciona el públic. Vist el (poc) èxit que ha tingut el tema, s'ha replantejat el llançament del nou disc de Madonna per a l'any que ve, i evitar així coincidir amb la publicació dels nous treballs de les altres dives del pop com Kylie, Britney, o Mariah Carey. Si encara no l'heu escoltat, podeu descarregar-la amb aquest pando.

Pando Package

- El que sí és un hit, i no he parat d'escoltar-lo a tot arreu on he estat és el tema de Timbaland que ja vaig augurar que sonaria fort, The Way I Are feat Keri Hilson ha estat sonant i encara sona per tota Europa. Si és que Timbaland és a tot arreu, fins i tot serà el presentador de la gala i lliurament de premis dels MTV Video Music Awards d'aquest any. De fet, ell mateix ha seleccionat les actuacions. Aquí podeu veure els participants, i tot i que Justin Timberlake no està oficialment anunciat, els rumors diuen que és segur que actuarà, inclús pot fer duet amb Madonna (això ja ho dubto més). Ho sabrem el proper diumenge 9.

3 de set. 2007

FutureSex/LoveShow

Comencem bé la setmana, avui la HBO emet un especial: FutureSex/LoveShow, un concert de Justin Timberlake especialment gravat per a la HBO a l'emblemàtic Madison Square Garden. Com sempre, la cadena se'ls gasta i hi posa un gran desplegament de mitjans, en aquest cas un rècord en un concert: 43 càmeres de televisió.



Espero que poguem gaudir en bona qualitat ben aviat a través de la xarxa d'aquest tros d'espectacle.