29 de set. 2006

Espectacular concert '25Live' de George Michael

George Michael portava 15 anys sense actuar en públic, i la seva tornada als escenaris s'havia fet esperar molt entre els seus fans. Recordo a finals dels 90, escoltant el disc 'Older' gairebé cada dia, imaginant escoltar les cançons en directe. Van passar els anys, i van anar apareixent singles, com 'Outside', 'As', el recopilatori 'Ladies and Gentlemen', i alguns singles més com 'Freeek!' i 'Shoot the dog' els quals es van incloure en l'àlbum 'Patience' publicat l'any passat, quan George Michael afirmava desde la seva web que no tenia intenció de fer cap gira més en la seva carrera musical.

Però les coses canvien, i tal com diu el mateix George Michael en el Tourbook (que vaig adquirir el mateix dia del concert), els fans han estat esperant molt de temps, això és un afegit més a la gira. També comenta literalment "the visuals are going to blow people away". Que ve a dir que la part visual deixarà impressionat al públic.

I efectivament, quan tothom esperava l'inici del concert, la màgia es va produïr. Petits punts de llum es concentraven al terra de l'escenari, mentre s'escoltava 'Waiting' i unes línies vermelles a mode d'equalitzador anaven omplint la gegant pantalla, fins que es va tornar tota vermella, i la pantalla es va obrir per deixar entrar a l'escenari a George Michael en persona.

Després d'uns quans aplaudiments, petons i salutacions al públic, va arrancar amb força amb 'Flawless (go to the city)', on el so, la llum i els colors van introduir directament tot el públic del Palau Sant Jordi dins de l'espectacle.

George Michael - Flawless (go to the city)

Visuals del George michael

El segon tema va ser 'Fastlove', on immenses boles de miralls anaven apareixent per la pantalla, i creaven una atmòsfera molt dance.



Posta de sol de LED's

Els èxits es van anar succeïnt, fins abans d'arribar a la mitja part del concert, on amb 'Shoot the dog' es va inflar una caricatura gegant de George Bush, i a l'acabar la cançó Michael va obrir la bragueta d'aquest ninot, deixant veure un gosset inflable vestit amb la bandera britànica amorrat a Bush, representant Tony Blair. Els xiulets, riures, cares de sorpresa i aplaudiments no es van fer esperar.

Shot The Dog

Outside

1a part
  • Waiting (reprise)
  • Flawless
  • Fastlove
  • Father Figure
  • Star People
  • The First Time Ever
  • Praying for Time
  • Too Funky
  • You Have Been Loved
  • Everything She Wants
  • My Mother Had a Brother
  • Shoot the Dog
2a part
  • Faith
  • Spinning the Wheel
  • Jesus to a Child
  • Easier Affair
  • A Different Corner
  • Amazing
  • I'm Your Man
  • Outside
Bisos
  • Careless Whisper
  • Freedom '90
Un esperadíssim i gran concert, dels millors que he vist, potser el millor després de l'insuperable Drowned World Tour 2001 de Madonna.

George Michael crema el St.Jordi!

Colors per tot arreu

Més visuals del George Michael

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


28 de set. 2006

Més concerts, feina...i poc temps per escriure

Dissabte 23 de setembre el Palau Sant Jordi es va tornar en una festa multitudinària de llum i colors. El motiu era l'actuació de George Michael, la primera de la gira 25Live. Una gira que el fa tornar als escenaris després de 15 anys de polèmica, discos brillants, i molts fans emocionats.
En aquests moments vaig una mica enfeinat i no puc entretenir-me a posar imatges i vídeos, però més endavant ho tindreu tot...
El cap de setmana (una mica passat per aigua) per Cadaqués i Empuriabrava ha estat molt interessant, i és possible que es repeteixi (ja ho explicaré més endavant).
De moment aquesta setmana no puc escriure gaire, estic treballant força, i tinc poc temps de posar-me davant l'ordinador...Però la setmana que ve començo la uni, i altra cop el ritme normal, ja en tinc ganes!

22 de set. 2006

Va de sèries

S'està acabant el mes de setembre, i setembre és sinònim d'inici del curs, i inici de temporades de sèries. Avui s'estrena la segona temporada de 'My Name Is Earl' a la NBC. En aquesta cadena s'estrena dilluns que ve 'Heroes', una aposta fortíssima que segur que serà la sèrie revelació de la temporada.

Avui també s'ha estrenat 'Prison Break' a laSexta, a veure si té èxit. Jo mentrestant segueixo els capítols de la segona temporada setmana a setmana.

També espero amb ganes cada setmana els capítols en espanyol de 'The Wire: Bajo Escucha', que sembla que no l'acaben d'emetre regularment a la Fox. (ni a tensiontorrent.com)

He començat a veure 'Veronica Mars', sembla interessant.

I també tinc ganes de que arribin els dos retorns més esperats: 'Desperate Housewives', que he decidit no esperar a la versió en espanyol i veure-la setmana a setmana en v.o.s.e a partir del 24 de setembre, i 'Lost' a partir del 4 d'octubre.


Promo de Lost...emocionant!


Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

21 de set. 2006

Torna Porca Misèria


Ja s'ha estrenat la tercera temporada d'aquesta magnífica producció catalana. El primer capítol no ha estat malament, una bona sorpresa això dels flaixbacs, però espero que no ho apliquin de forma habitual, ja que així la història actual no avança.

Tinc ganes de veure les noves situacions, problemes i embolics que els passen a tots aquests entranyables personatges interpretats magistralment per uns actors boníssims.

Sens dubte, Porca Misèria és la millor sèrie en català que s'ha fet mai.

"He de reconèixer que sóc un obsés del guió. Cal invertir en el guió perquè és l'ànima de qualsevol ficció. Necessitem històries desacomplexades, valentes i compromeses que no deixin indiferent l'espectador. No pot ser que la feina dels creadors catalans vagi només destinada al consum propi. Espectadors i creadors necessitem que la nostra ficció audiovisual arribi arreu del món. Des de la nostra identitat, localisme i personalitat. Hem d'arriscar al màxim perquè davant de les fortes indústries americana i espanyola no ens podem conformar amb entretenir. Hem d'impactar."

Joel Joan, presentant la productora Arriska Films.

Etiquetes: , , , , , , , ,

20 de set. 2006

Michael Sembello - Maniac

Remenant per youtube he trobat una actuació en directe del gran tema 'Maniac' de Michael Sembello. Un tema que forma part de la banda sonora de la pel·lícula 'Flashdance'. És interessant veure com va canviant d'estil en una sola actuació, i també és interessant veure alguns elements del públic ballant com autèntics "maniacs".



Etiquetes: , , ,

Respecteu-la!!


La gran rapera Missy Elliott publica un àlbum recopilatori titulat Respect M.E. (enginyós joc de paraules).

Ja era hora que una artista d'aquesta talla edités un grans èxits. No he escoltat a fons els seus anteriors discos, però tots ells tenen alguns bons temes entre d'altres no gaire interessants. En aquest 'Respect M.E.' hi podem trobar grans creacions, algunes d'elles produïdes pel geni Timbaland.

La Missy Elliott actuarà el proper diumenge 24 a Razzmatazz, una bona alternativa per aquells que passen de les festes de la Mercè i el BAM.

Etiquetes: , , , , ,

18 de set. 2006

La Oreja de Van Gogh, un concert per recordar


LODVG

La nit del 16 de setembre el 'Guapa Tour' arribava a Barcelona. La gent de 'La Oreja de Van Gogh' presentaven el seu quart disc, 'Guapa', el qual segueix en la línia dels anteriors: melodies i lletres enganxadisses, barrejades amb alguns ritmes variats, alguns d'ells ballables.

LODVG en concert (1)

LODVG en concert (2) - Vestido Azul


El concert va arrancar amb el mateix tema que obre el disc: 'Noche', amb molta energia. Es van anar intercalant èxits classics del grup com 'París', 'Cuéntame al oído', 'Cuídate', 'La Playa', 'Vestido Azul', 'Geografía', 'Soledad', que el públic (molt variat, des d'adolescents esbojarrades fins a parelles d'edat avançada) cantava entussiasmat.

LODVG en concert (3)

LODVG en concert (4)

LODVG en concert (8)

Del nou disc van sonar gairebé tots els temes, destacant la íntima 'Tú', i els èxits radiofònics 'Muñeca de Trapo' i l'enèrgica 'Dulce Locura' que va posar el Palau Sant Jordi potes amunt. Els moments més intensos de la nit van ser els més 'ballables', amb un 'Pop' d'allò més contundent, un corejadíssim '20 de enero', i el canvi d'acústica a techno de 'Mi vida sin tí'.

LODVG en concert (6)

LODVG en concert (5)

LODVG en concert (7)

Els bisos de 'Rosas' i 'Puedes contar conmigo' van ser ideals per tancar el concert, que gairebé va arribar a durar 2 hores, acabant abans de les 12, però amb un anticipat 'Cumpleaños Feliz' pel membre del grup Álvaro Fuentes que feia anys l'endemà.

Un nit memorable on la cantant Amaia va deixar anar algunes frases en català que van ser molt ben rebudes pel públic, igual que tots els temes que va deixar corejar per la multitud totalment entregada.





Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , ,

14 de set. 2006

Estic net!

He aprovat les dues assignatures que tenia pendents per setembre! Ha valgut la pena no conformar-me amb l'aprovat que m'oferien i estudiar pel notable d'Estructura de Comunicació de Masses 2. Història de Catalunya del segle XX eem feia més por, l'examen no em va anar tan bé com m'esperava, però així i tot està aprovat.

Ara ja puc dir que començaré el segon curs de la Llicenciatura en Periodisme completament net!

Etiquetes: , , , , , , ,

13 de set. 2006

iTunes 7, Apple segueix creixent...

Ahir es va fer una presentació en motiu de la Apple Expo de París. Steve Jobs, un crack de les 'keynote' va presentar la nova iTunes Store, la botiga online de música, que ara també ofereix programes de TV, pel·lícules, i jocs per l'iPod. També es van presentar nous models d'iPod que no comentaré degut a que no han evolucionat tant com s'esperava.


I el nou iTunes 7, amb novetats com aquesta interfície tan visual, m'agrada!


Etiquetes: , , , , , ,

12 de set. 2006

Una mica cremadet

Aquest cap de setmana he estat treballant una mica, sense dormir gaire, però ben content. I per descansar, passar el diumenge i la diada prop de Rubí, amb estant més hores dins la piscina que fora. Em noto la pell calenta, m'ha tocat massa el sol i potser demà (que també treballo) em començo a pelar. Cap problema!

Dissabte a la tarda vaig voler anar a una cerveseria per prendre unes Salitos Ice, però just a l'arribar, ja tancaven, total que vam anar a fer un parell de shawarmes i unes braves a un altre lloc. Aviat caurà la Salitos...



9 de set. 2006

El Palau Sant Jordi coreja Mecano

Ana Torroja en concert (3)

Vaig anar al concert de l'Ana Torroja amb moltes ganes i il·lusió. Escoltar i veure l'actuació en directe de cançons que han marcat història de la música espanyola, "canciones que han formado parte de la banda sonora de mi vida seguro, y quizás de la de muchos de los que hay aquí esta noche" com va dir ella.

Ana Torroja en concert (9)

Ana Torroja en concert (8)

Una gran posta en escena, il·luminació espectacular, i tots els temes que havia de tocar (excepte Laika, que m'hagués encantat sentir-la) van ser els punts forts de la nit. Un èxit rere l'altre, i una multitud que omplia el Palau Sant Jordi corejava els temes que han escrit el millor trio de pop espanyol.

Ana Torroja en concert (6)

Ana Torroja en concert

Moments emotius: L'inici amb 'Hoy No Me Puedo Levantar', el final apoteòsic de 'Aire', el muntatge visual durant la interpretació de 'Dalí', els balls de Rafael Amargo durant 'Hijo De La Luna' i 'Una rosa es una rosa', i la optimista 'No es serio este cementerio'.

Aniré penjant els videos a youtube, i les fotos les podeu veure al meu flickr.




Ana Torroja en concert (11)

Ana Torroja en concert (13)

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 de set. 2006

"7 de septiembre", amb l'Ana Torroja

Aquesta nit, després de l'últim examen de setembre podré gaudir d'un bon concert.



L'Ana Torroja aterra al Palau Sant Jordi amb el seu 'Tour La Fuerza Del Destino', amb alguns temes de Mecano renovats (com vaig comentar fa unes setmanes). Un company de la uni que també hi va i va poder assistir al concert que va fer a Tarragona en un club en un ambient força íntim diu que el muntatge és molt elaborat i "les toca totes!"

Demà penjaré alguns vídeos i fotos...

P.D: Em sobren dues entrades (són numerades, bona situació), si algú està interessat pot deixar un comentari o trucar-me al mòbil (si el sap).

Etiquetes: , , , , ,



Dos-cents anys de notícies a través del Google

Un nou servei agrupa notícies de centenars d'hemeroteques en línia
El nou Google News Archive Search permet l'accés a centenars d'hemeroteques en línia que inclouen notícies dels últims dos-cents cinquanta anys. Presenta els resultats d'una manera semblant a Google News
i agrupa les notícies que tracten el mateix tema, però els resultats d'una cerca també es poden veure ordenats cronològicament. De fet, com el Google News, el nou servei no és més que una eina per cercar entre fonts que ja existeixen.

Però és una eina que simplifica molt la feina, perquè inclou els resultats de moltes fonts diferents en una sola cerca. Així, permet accedir a l'hemeroteca de publicacions com The Guardian, el USA Today, el Washington Post, la revista Time, el Saint Petersburg Times, etc. Amb el sistema de cerca, que té opcions de cerca avançada que la poden fer més exacte, s'hi poden trobar articles com aquest de la revista Time publicat l'abril del 1931 i que defineix Catalunya com "el problema irlandès d'Espanya però que, a diferència d'Irlanda, és la província més rica, fèrtil i emprenedora de la península". De fet, els documents més antics als quals es pot accedir des del Google News Archive Search es remunten a la meitat del segle XVIII i són del butlletí de la Cort Suprema de Pensylvania.S

egons Anurag Acharya, un dels enginyers de Google que hi ha darrere del servei, pot ser molt útil per explorar la història, ell assegura que "és fascinant veure com han canviat les actituds i les emocions de la gent al cap del temps". Acharya també assegura que pot ajudar els usuaris a comprendre la història i a identificar períodes clau del passat. Algunes de les hemeroteques en línia que participen del projecte són de pagament, però en el cas dels articles que cal pagar ja s'especifica el preu a la llista de resultats i, de totes maneres, en fer la cerca es pot especificar si només es volen resultats gratuïts o fins quan es vol pagar.

VilaWeb - Diari Electrònic Independent - www.vilaweb.cat

technorati tags:, , , , , , , , , ,

Blogged with Flock

6 de set. 2006

Tràiler GTA: Vice City Stories

La versió d'aquest popular joc arriba a l'octubre a la PSP...




M'agrada la música que li han posat, li dóna un toc més elegant i dramàtic, ja cansen les guitarres i els ritmes de carrer.

Etiquetes: , , , ,

5 de set. 2006

Pet Shop Boys actuen avui al fòrum

Aquesta nit, a les 21.30 l'espai movistar del fòrum acollirà la presentació del disc 'Fundamental' dels Pet Shop Boys. M'encantaria assistir-hi, però ja porto uns quants diners gastats en concerts i no es pot anar a tot arreu. De totes maneres ja els vaig veure al FIB 2005 cantant els grans èxits del recopilatori 'Pop-Art', i el nou disc no és que m'entussiasmi tant. En realitat, l'excusa per la qual no hi vaig no són els diners. És que demà i demà passat m'examino de dues assignatures pendents, i no voldria divertir-me massa, no fós que després els resultats em féssin penedir-me'n.


El que si em va saber greu perdre'm va ser la seva actuació gratuïta a 'La Granja de San Ildefonso' (Segovia) on tocaven la banda sonora que havien composat ells mateixos durant la projecció de la pel·lícula 'Battleship Potemkin', el director de la qual, Sergei Eisenstein, va demanar expressament que es fés una banda sonora cada 10 anys per evitar que la pel·lícula caigués en l'oblit i així donar-li un aire renovat amb noves composicions musicals 'actuals'.

Avui s'estrena Prison Break

Aquesta nit a les 22:20 el canal Fox estrenarà la 1a temporada d'aquesta magnífica sèrie. Em moro de ganes de veure quines veus els han posat a la versió espanyola. I una setmana després, el 13 de setembre, Prison break a laSexta.

Tindrà èxit a Espanya? Desbancarà a C.S.I.? Respectaran els horaris d'emissió?

Etiquetes:

4 de set. 2006

Jo vull un estat propi, per Xavier Mir

"Avui he llegit que cadascun dels 14 articles que Maragall ha escrit al seu bloc ens ha costat 1.500 euros. Jo no sé com ho porten la resta de coblocaires, però a mi escriure al bloc no em suposa un esforç tan gran. Per aquest preu potser podria escriure unes quantes tesis doctorals. Predico en el desert quan em queixo d'això, ja ho sé, però crec que és un escàndol. Que entre tots hàgim pagat 21.000 euros per les catorze entades del bloc de Maragall em sembla un escàndol i una perversió del fenomen blocaire. Però la possibilitat que té un pelacanyes com jo de fer arribar la seva queixa a la resta de la població és limitada. Amb tot, de tant en tant estaria bé que els blocaires anéssim provant d'engegar iniciatives, mobilitzacions. Al cap i a la fi, les possibilitats del fenomen són immenses. La revolució blocaire tot just comença. I el meu granet de sorra és el següent.


Des del meu bloc proposo que la setmana del 4 al 10 de setembre tothom que vulgui publicar algun article, en premsa escrita o electrònica, d'opinió o d'informació, on sigui i com sigui, ho faci sota aquest títol. Qui escrigui més d'un article aquella setmana els pot numerar. L'article pot tractar de qualsevol qüestió, però el periodista mostrarà la seva complicitat explícita amb aquest moviment social partidari que Catalunya tingui un estat propi. Així de senzill. Us proposo un cop d'efecte visual i mediàtic d'una setmana de durada. I us ho proposo com un experiment per posar a prova les possibilitats del fenomen blocaire. Us imagineu la llista dels 30 darrers canvis dels blocs de Vilaweb plena d'articles amb aquest títol? Us imagineu la sorpresa dels lectors de premsa escrita o electrònica quan es trobin aquest títol article rere article?"

Els blocs de VilaWeb - MÉSVilaWeb

technorati tags:, , , , , , , , , , ,

Blogged with Flock

Dover va a la disco


Quan dic que Dover va a la disco no em refereixo que es desplacin a un club, sinó que escoltant el primer single 'Let Me Out' del seu proper disc 'Follow The City Lights' que es posarà a la venda el 2 d'octubre, es pot observar un gran canvi en el so del grup, com si de cop i volta les germanes Llanos diguéssin: "Viva la Disco!"

Sembla que aquells rockers que s'enfrontaven amb un punxadiscos en el videoclip 'DJ' han acabat agafant una aire molt disco, inclús l'estètica del videoclip, amb discoball's incloses deixa clar que els dos estils no són incompatibles. Caldrà escoltar la resta del disc per veure si això és només per cridar l'atenció, o si han decidit publicar un disc enfocat a la pista de ball (ja! com el 'Confessions On A Dance Floor' de Madonna).



Etiquetes: , , , , , , , , , ,

1 de set. 2006

Blog Day - Dia del bloc


Avui 31-08 és el dia mundial del bloc (o el BlogDay). La celebració consta en citar i enllaçar 5 blocs, o 5 autors, preferentment d'altres països i de temàtiques diferents al nostre propi bloc.

1. http://www.quevidamastriste.com
Un videoblog. Segur que riureu amb aquesta gent de Bilbao.

2. http://kirai.bitacoras.com/
El blog d'un geek d'alacant que està visquent a Japó, molt interessant.

3. http://www.ecetia.com/
Videojocs, consoles, consells i notícies, des de Mèxic.

4. http://www.loliplanet.com/
Un blog que publiquen una parella de catalans mentre dónen la volta al món. Interessant iniciativa.

5. http://www.juliangallo.com.ar/
Mirá! Un blog d'un professor universitari de nous mitjans, d'Argentina.

De tantes visites, la web de Blogday.org ha petat. I a technorati, també sembla que tenen problemes...

Feliç dia del bloc! - Happy Blogday!